Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2024
Τέσσερις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και διακεκριμένες ταινίες πρόσφατης παραγωγής προτείνει τον Ιανουάριο για τους σινεφίλ ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου, στις τακτικές του προβολές της Δευτέρας.
Η αρχή γίνεται στις 8 Ιανουαρίου με την ταινία της Σελίν Σονγκ «Περασμένες Ζωές» (2023), ακολουθεί η πολυσυζητημένη στην Ελλάδα ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από τις Θημωνιές» (2022) και ακολουθούν το γαλλικό δικαστικό δράμα της Αλίς Ντιόπ «Saint Omer» (2022) και το βρετανικό κοινωνικό δράμα του Αλίμ Χακ «Μετά την Αγάπη» (2021).
Οι προβολές του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο Πάνθεον κάθε Δευτέρα στις 8.30μ.μ.

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου
«Περασμένες Ζωές» (Past Lives) της Σελίν Σονγκ
Με τους Γκρέτα Λι, Τέο Γιου, Τζον Μαγκάρο.
Οι παιδικοί φίλοι Να Γιανγκ και Χάε Σουνγκ χωρίζονται όταν η οικογένεια της πρώτης μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα στον Καναδά. Σιωπηρά ερωτευμένοι μεταξύ τους, θα συναντηθούν 25 χρόνια αργότερα στη Νέα Υόρκη.

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου
«Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου
Με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα.
Σε ένα χωριό κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας, μια τριμελής λαϊκή οικογένεια βιώνει τη σύγκρουση, όταν διαδοχικά τραυματικά συμβάντα πληγώνουν τις σχέσεις τους, φτάνοντάς τις στα όριά τους.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου
«Saint Omer» της Αλίς Ντιόπ
Με τους Καϊτζέ Κεγκάμε, Γκουσλαγιέ Μαλάντα, Βαλερί Ντρεβίλ.
Μια συγγραφέας αρχίζει να αμφισβητεί τα «πιστεύω» της, καθώς παρακολουθεί τη δίκη μιας νεαρής αφρικανικής καταγωγής, η οποία κατηγορείται ως υπεύθυνη για το θάνατο της 15 μηνών κόρης της.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου
«Μετά την Αγάπη» (After Love) του Αλίμ Χαν
Με τους Τζοάνα Σκάνλαν, Ναταλί Ρισάρ, Ταλίντ Αρίς. Μια γυναίκα που μένει στο Ντόβερ χάνει αιφνίδια το σύζυγό της. Αμέσως μετά το θάνατό του θα ανακαλύψει έκπληκτη πως εκείνος διατηρούσε παράλληλα μια κρυφή οικογένεια στο Καλέ, στην απέναντι όχθη του καναλιού της Μάγχης.
Οι προβολές του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου είναι στο Πάνθεον με γενική είσοδο €5. Με ετήσια συνδρομή €15 ευρώ η είσοδος είναι ελεύθερη για ένα χρόνο στις προβολές.
www.ofk.org.cy 96420491
Ο Όμιλος λειτουργεί ως Κινηματογραφική Λέσχη και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

-
Πάνθεον
08 Ιανουαρίου 2024
15 Ιανουαρίου 2024
22 Ιανουαρίου 2024
29 Ιανουαρίου 2024
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου