Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το πιο διάσημο pop up εστιατόριο της Λεμεσού, απέκτησε δικό του χώρο!

Ένα casual ελληνικό φαγάδικο με εξειδίκευση στα φρέσκα, ντόπια προϊόντα ψημένα στα κάρβουνα!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023

Το εστιατόριο «Embers» αποτελεί ήδη μέρος της γαστρονομικής σκηνής της Λεμεσού. Κι αυτό γιατί μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα pop up μαγαζί, που τα τελευταία δύο καλοκαίρια λειτουργούσε στην αυλή του του Library bar.

Το μενού του Έμπερς επιμελείται ο chef Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του, που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα του, η οποία αξιοποιεί καθαρά και μόνο κάρβουνα.

Εδώ και λίγες μόνο ημέρες, λοιπόν, το Έμπερς, ο Αλκιβιάδης και όλη η δραστήρια ομάδα του μάς υποδέχονται στον δικό τους χώρο που άνοιξαν στη Λεμεσό, στην πολυσύχναστη οδό Γλαδστωνος, δίπλα από το The Shopkeeper & Co., σε ένα μαγαζί που υπάρχει εκεί 50 περίπου χρόνια και στέγαζε ένα παλιό σουβλατζίδικο ονόματι Το Φεγγαράκι, το οποίο μετέτρεψαν σε ένα casual ελληνικό φαγάδικο!

embers--1.jpg

"Πρόκειται για μια κυπριακή τρατορία, με 40 περίπου θέσεις, που βρήκε το χώρο της σε ένα απλό μαγαζί που για χρόνια λειτουργούσε ως σουβλατζίδικο, εξ ου κι εμείς θελήσαμε να κρατήσουμε τον χαρακτήρα του, κάνοντας πολύ μικρές παρεμβάσεις και αλλαγές. Για να φανταστείς οι τζαμαρίες είναι ακόμα εκεί", αναφέρει στο Check in Cyprus ο Αλκιβιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στο μαγαζί τους θα απολαύσεις φαγητό εστιατορίου, φτιαγμένο με καθαρά κυπριακά κρέατα και ψάρια, όλα εποχιακά, τα οποία ψήνονται αποκλειστικά και μόνο σε ανοιχτή φωτιά με κάρβουνο!

Αυτή άλλωστε είναι και η εξειδίκευσή τους, όπως και τα fermented foods (που έχουν δηλαδή υποστεί ζύμωση). Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη, το κάπνισμα δίνει στο φαγητό έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα αφήνει την πρώτη ύλη να αναδειχθεί.

Ό,τι πάντως υπάρχει στο μενού τους, που περιλαμβάνει πιάτα κλασικά όπως ο χοιρινός λαιμός, το λαβράκι, η μοσχαρίσια μπριζόλα κ.ά., φτιάχνονται επιτόπου στην κουζίνα τους. Ακόμα και το ψωμί είναι χειροποίητο!

embers--2.jpg

Πέρα από καλό φαγητό, στο Έμπερς φροντίζουν ώστε να απολαύσεις και καλό ποτό! Εξ ου και δημιούργησαν μίαν εξειδικευμένη κάβα, με μία πλούσια λίστα με κρασιά από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων και natural, την οποία ενημερώνουν συχνά! Πέραν των κρασιών, σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις και τα δικά τους κοκτέιλ. Μάλιστα, δημιούργησαν 5 signature κοκτέιλ τα οποία εμφιάλωσαν σε μπουκάλια... και είναι ready to drink!

Kαι όπως κάθε χώρος που σέβεται τον εαυτό του, παίζει καλή μουσική, έτσι και στο Έμπερς θα ακούσεις μουσική από βινύλια!

embers--d.jpg

Τέλος, σημείωσε ότι εξακολουθούν να εξυπηρετούν και με delivery, σερβίροντας ένα μικρό μενού, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Έμπερς @ Φεγγαράκι, ετοιμάζοντας σουβλάκια, στέικ, ψαρονέφρι, σαλάτες, πατάτες κ.ά.

Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι να ζήσεις την εμπειρία του ολοκαίνουριο Έμπερς, το οποίο λειτουργεί από Δευτέρα-Σάββατο 18.00-24.00, ενώ από μέσα Ιανουαρίου θα σερβίρει και μεσημέρι.

(99068262) Γλαδστωνος 94, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close