Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6 μαγαζιά με τα πιο εντυπωσιακά Christmas Cake

Γιατί γιορτές χωρίς Christmas Cake δεν γίνεται

Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2023

Η ιστορία κι η παράδοση του χριστουγεννιάτικου κέικ, του Christmas Cake δηλαδή, είναι μεγάλη και ίσως είναι μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες που έχει να επιδείξει η φτωχή βρετανική κουζίνα που κατέκτησε την υφήλιο. To χριστουγεννιάτικο κέικ είναι ένα πλούσιο κέικ με ξηρά φρούτα, μπαχαρικά και αλκοόλ το οποίο σιγοψήνεται για αρκετή ώρα στον φούρνο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Η αγγλική παράδοση, βέβαια, λέει ότι το χριστουγεννιάτικο κέικ εκτός από την αρχική δόση αλκοόλ "ποτίζεται" κάθε δύο μέρες μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων με νέες δόσεις. Αυτό είναι το λεγόμενο σίτεμα (feeding) του κέικ μέχρι να ωριμάσει και να γίνει παλαιωμένο (mature) για να κρατήσεις εβδομάδες.

Σήμερα στην Κύπρο από τις τελευταίες κιόλας μέρες του Νιόβρη κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα Christmas cakes στα ράφια των φούρνων, ζαχαροπλαστείων και όλων εκείνων των καταστημάτων με γιορτινά καλούδια. Θα τα βρεις σε μικρά, μεγάλα μεγέθη, χρωματιστά, με σχέδια, χαρωπά αλλά και τα κλασικά με τη λευκή επίστρωση και την κόκκινη κορδέλα.

Εξ ου και εμείς, πιο κάτω σου προτείνουμε 5 ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν τα πιο μοντέρνα, πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα κέικ σε χρώματα, σχήματα και μεγέθη.

LA GALERY.jpg

La Galerie by Galactica
Στο φινετσάτο La Galerie by Galactica Patisserie θα βρεις γλυκά-πραγματικά έργα τέχνης για όλα τα γούστα σε υπέροχες γεύσεις και εκδοχές. Και φυσικά δεν θα μπορούσε κι αυτές τις γιορτές να μη μεγαλουργήσει. Ο Executive Pastry Chef του λοιπόν, Χρήστος Παντελή, και η δημιουργική ομάδα του πατισσερί δημιούργησαν και φέτος κάτι μαγικό, χριστουγεννιάτικες γλυκοδημιουργίες, τις οποίες μας συστήνουν. Σημείωσε: Christmas cakes, μυρωδάτους κουραμπιέδες, μελομακάρονα, Santa's House, Christmas Gingerbread, σοκολατένιες φιγούρες άγιου Βασίλη και χιονάνθρωπου κ.ά.

columbia.jpg

Columbia Confectionery
Η αρχή έγινε το 2018, όταν οι δεξιοτέχνες chef του ομίλου Columbia Restaurants παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τις μοναδικές γλυκές τους δημιουργίες, με την υπογραφή του Columbia Confectionery. Υπέροχα γλυκά, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση, αλλά και ποικιλία από ψωμιά έγιναν η ιδιαίτερη πρόταση του ομίλου στο κοινό της Λεμεσού που απολαμβάνει τους γλυκούς πειρασμούς. Η εντυπωσιακή γκάμα από τούρτες, πάστες και τάρτες, λαχταριστά σοκολατάκια, παγωτό, αλλά και ονειρεμένα macarons, παρουσιάζονται στον κομψό χώρο του Columbia Confectionery, στη λεωφ. Μακεδονίας, αλλά και στο κέντρο της πόλης, στο Columbia Plaza, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει και τον καφέ του, παρέα με ένα υπέροχο επιδόρπιο. Επιπλέον, τις φετινές γιορτές η Columbia λειτούργησε κι ένα pop up ζαχαροπλαστείο εντός του My Mall Limassol. Aυτά τα Χριστούγεννα μάλιστα η γκάμα των δημιουργιών, εμπλουτίζεται με γιορτινές δημιουργίες, καλάθια δώρων και λαχταριστά γλυκά που θα σε βάλουν στο πνεύμα των γιορτών!  Κουραμπιέδες, Panettone, Caramelise Cake, μελομακάρονα, σοκολατάκια, σοκολατένια Christmas Tree, gift boxes κ.ά. Δες ολόκληρη τη Χριστουγεννιάτικη συλλογή στο διαδίκτυο

aroma vanilias.jpg

Άρωμα Βανίλιας
Αν λατρεύεις το χριστουγεννιάτικο κέικ γιατί πολύ απλά σου θυμίζει τη μαμά σας και ζεστές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τζάκι, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτό του Άρωμα Βανίλιας. Ένα κέικ που φωνάζει Χριστούγεννα με όλους τους τρόπους. Με την υπέροχη χριστουγεννιάτική του διακόσμηση απ’ έξω, και όταν κόβεις το κομμάτι και τρως την πρώτη μπουκιά, να εκπλήσσεται ο ουρανίσκος σου από το βάθος και την ένταση της γεύσης και των αρωμάτων. Αν πάλι προτιμάς την πιο μοντέρνα εκδοχή του, ο pastry chef του Άρωμα Βανίλιας προτείνει πλούσιο κέικ σοκολάτας με γκανάζ βελγικής σοκολάτας και κρέμας φουντουκιού ή τη νέα του πρόταση για φέτος πλούσιο σοκολατένιο fudge brownie με καρύδια (walnut brownie). Βάλε έγκαιρα τις παραγγελίες σου.
(22510234) Λεωφόρος Στροβόλου 162, Λευκωσία.

ariston.jpg

Ariston Confectionery
Από το 1967 το ζαχαροπλαστείο Άριστον συνδέθηκε με την ξεχωριστή γεύση και την παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής. Κι αυτές τις γιορτές ετοιμάζει christmas cakes που σίγουρα θα λατρέψεις καθώς επίσης και άλλες δημιουργίες που δώσουν την πιο γλυκιά νότα και αυτές τις γιορτές: cupackes, μοναδικούς κουραμπιέδες, μελομακάρονα κ.ά.
(22671067) Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 49 Λευκωσία/ (22672067) Ηλία Παπακυριακού 42, Έγκωμη/ (22673067) Λάρνακος 72, Αγλαντζιά. E-Shop: https://bit.ly/3LTPbO9.

new york.jpg

New York Sweets
To ζαxαροπλαστείο που φημίζεται ιδιαίτερα για τα λαχταριστά του brownies, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έφτιαξε μία μεγάλη γκάμα γιορτινών προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει φυσικά και γευστικά Christmas cakes που κλέβουν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους. Πέρα από κλασικό Christmas cake, εδώ θα βρεις Brownies Christmas cake, Panettone, Christmas Sponge Cake, Christmas Cupcakes, Cookies, μελομακάρονα, αμυγδαλωτά, μαμούλια, φοινικωτά, λουκούμια, σοκολατάκια κ.ά. Δες τη συλλογή, εδώ.
(22493737) Nίκης 3Γ, Λευκωσία./ (22356067) Αχαίων 3Β, Έγκωμη, Λευκωσία./(25368506) Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 216A./ (25311716) Παναγιώτη Τσαγγάρη 3, Γερμασόγεια./ (25390909) Βασιλίσσης Σοφίας 18, Κάτω Πολεμίδια./(25558840) Μιχαήλ Ηρακλέους 7, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός./(24627770) Γρίβα Διγενή 47, Λάρνακα./(26944855) Ελευθέριου Βενιζέλου 56, Πάφος.

pralina25.jpg

Pralina confectionaries
Aνακαλύψτε το μαγικό κόσμο της υψηλής ζαχαροπλαστικής όπως μόνο τα Pralina Confectioneries μπορούν να τον προσφέρουν μέσα από μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αγνές πρώτες ύλες, κορυφαίοι chef, άψογη εξυπηρέτηση και υψηλή αισθητική αποτελούν μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά των Pralina Confectioneries. Tώρα μάλιστα τις γιορτές σού ετοιμάζουν μοναδικές σοκολάτες, σε διάφορες εκδοχές, πλούσια καλάθια δώρων, γιορτινά cupcake, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, αλλά και υπέροχα christmas cake, που έχουν έναν μαγικό συνδυασμό μοντέρνας αισθητικής και παραδοσιακής πλούσιας γεύσης που θα σας κερδίσει.
(22356700) Νίκου Κρανιδιώτη 7, Συγκρότημα 5, Κατ. 6 Έγκωμη/ (25355336) Θέκλας Λυσιώτη 39, Κτίριο Αχιλλέως, Συγκρότημα Β, 3030 Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close