Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά που θα επισκεφτούμε το σαββατοκύριακο

Πού θα πάμε

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2023

Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί να μπεις σε χριστουγεννιάτικη διάθεση από τις στολισμένες βιτρίνες ή τα φωτάκια που ήδη είναι αναμμένα, τότε μια επίσκεψη σε ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου, θα σε πείσει για τα καλά.

Δες τα πιο κάτω και κάνε τη βόλτα σου!

humphrey-muleba-L-0-Sydu0jc-unsplash (1).jpg


Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Φικάρδου
Το αγαπημένο χωριό Φικάρδου μετατρέπεται για 2η συνεχή χρονιά σε Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό για 52 ημέρες γεμάτες μαγεία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024! Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στα στενά σοκάκια του xωριού, γεμάτα φωτάκια, ξύλινα σπιτάκια, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, βιωματικά εργαστήρια, και πολλές εκπλήξεις.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Καλοπαναγιώτη
Στην καρδιά της Μαραθάσας, υπάρχει ένα χωριό που κάθε Δεκέμβριο μεταμορφώνεται σε έναν μαγευτικό χώρο, σαν να βγαίνει κατευθείαν από τα παραμύθια. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη είναι ο τόπος όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Οι μελωδίες των Χριστουγέννων ακούγονται από κάθε γωνιά του χωριού, ενώ το ψυχρό, αλλά φρέσκο αέρα της χειμωνιάτικης νύχτας σας αγκαλιάζει με την απόλυτη γαλήνη της εποχής. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Καλοπαναγιώτη, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

christmasland23.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Δερύνεια
Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου. Εκεί λοιπόν δημιούργησε Το Σπίτι της Φράουλας, προσκαλώντας σε να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Με εκθαμβωτικά φώτα, εορταστικές λιχουδιές και μαγευτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, το Christmas Strawberry Land είναι το τέλειο μέρος για να κάνετε τις Χριστουγενιάτικες διακοπές σας ιδιαίτερα ξεχωριστές. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας από τις 25 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024 και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί! Παράδοση, χριστουγεννιάτικες ταινίες, κατασκευές, μουσική, φωταγώγηση και χορός θα είναι αυτά που θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας μαγικό.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό
Πολύ σύντομα θα έχουμε έναν ακόμα λόγο να πάμε στον Αγρό. Το δημοφιλές χωριό ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας υποδεχτεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό του και απ' ό,τι φαίνεται από το πλούσιο πρόγραμμά του, θα έχουμε σχεδόν δύο μήνες γεμάτους ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Μπορούμε να απολαύσουμε magic show, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, μουσικό πρόγραμμα και θα έχουμε αγαπημένες μασκότ στην παρέα μας.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Κυπερούντα
Η Κυπερούντα βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους, στην περιοχή της Πιτσιλλιάς, υπάγεται στην επαρχία Λεμεσού, και έχει υψόμετρο 1.300 περίπου μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το όμορφο αυτό χωριό λοιπόν, ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στηθεί στην πλατεία! Κατά τη διάρκειά του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα εκδηλώσεων και οργανωμένων εργαστηρίων χειροτεχνίας, τοπικά προϊόντα αλλά και πολλές εκπλήξεις.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Λεύκαρα
Μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2024 τα πανέμορφα Λεύκαρα θα ετοιμαστούν για να υποδεχτούν τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τους. Σε μια διαρκή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ο Δήμος Λευκάρων «προετοιμάζει εκπλήξεις, βιωματικά εργαστήρια, γαστρονομικές δημιουργίες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στόχος του Δήμου είναι για άλλη μια φορά είναι να ανταποκριθούμε σ΄ αυτή τη μεγάλη πρόκληση, να κερδίσουμε το στοίχημα της επιτυχίας και να ικανοποιήσουμε τους φίλους των Λευκάρων». Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα ανοίξει τις πόρτες του επίσημα στις 26 Νοεμβρίου στις 17.00, με τα εγκαίνια και τη φωταγώγηση.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά
Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. 50 ολόκληρες ημέρες και περισσότερες από 200 ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς. To πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις και με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.
>> Μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία. Περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό ΕπιΔραση
Ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα σκορπίσει το μαγικό πνεύμα των γιορτών και θα φέρει χαμόγελο στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, διοργανώνεται και φέτος από τον Ανεξάρτητο Όμιλο ΕπιΔραση, στην Επισκοπή Λεμεσού. Για 3 μέρες, η Επισκοπή θα γεμίσει ζωντάνια και θα περιλαμβάνει συναυλίες, φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου, δώρα από τον Αϊ Βασίλη και άλλες εκπλήξεις. Το τριήμερο χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί από τις 8-10 Δεκεμβρίου, με εκπλήξεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Σημείωσε ότι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Stavento και Ήβη Αδάμου (Εισιτήρια εδώ)!
>> Παρασκευή 8 - Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Επισκοπή, επ. Λεμεσού.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό " Limassol Christmas Festive"
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται, για να «φωτίσει» τις ημέρες των γιορτών. Ο λόγος για το Limassol Christmas Festive που θα ανοίξει τις πόρτες του γεμάτο λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδιές και δημιουργιες, ενώ στόχος του είναι να προσφέρει άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί από τις 8/12/23 μέχρι 31/1/24 στην Παρεκκλησιά (επ. Λεμεσού). Ζήστε ένα γιορτινό θέαμα που περιλαμβάνει ένα υπέροχο Food Christmas Market, Luna Park, Playground και συναυλίες με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.
>> Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου - Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, Παρεκκλησιά, επ. Λεμεσού. Πληρ. 77770503.


Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Κάτω Δρυ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού Κάτω Δρυς της επαρχίας Λάρνακας ανακοίνωσε ότι αυτά τα Χριστούγεννα στο χωριό θα είναι μαγικά! Κι αυτό γιατί το Πάρκο Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων (Παλιά σχολεία) θα φιλοξενήσει μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, το Κάτω Δρυσmas. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 λοιπόν στον Κάτω Δρυ θα είναι μια μέρα χαράς, παιχνιδιού και δημιουργίας για όλη την οικογένεια. Με παιχνίδια, Άγιο Βασίλη, χριστουγεννιάτικη αγορά, χειροτεχνίες, τόμπολα, θεατράκι, γλυκά, φαγητό, παιδικά παιχνίδια και άλλα.
>> Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα Φοινικάρια
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο χωριό ανακοινώθηκε και μας παίρνει στην επαρχία Λεμεσού. Συγκεκριμένα, στο Πάρκο Φοινικαριών θα συμβεί κάτι όμορφο. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα φωταγωγήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα παίξουμε τόμπολα. Στον χώρο θα υπάρχουν: μουσική, παιχνίδια, φαγητό και ποτό. Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση, παράσταση χορού κ.ά. Κι επειδή ποιος δεν λατρεύει τα τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να μας προ(σ)καλέσουν σ' ένα διαγωνισμό για "γερά" στομάχια. Θα υπάρχει φαγητό, ποτό, κρασί, κάστανα, γλυκά, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, χειροτεχνίες, παιχνίδια και άλλα πολλά!
>> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Πάρκο Φοινικαριών, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Απαισιά
Ανακοινώθηκε ένα ακόμα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό και μας παίρνει στην επαρχία Λεμεσού. Συγκεκριμένα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Απαισιάς και ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Απαισιάς μάς προσκαλούν στο χριστουγεννιάτικό τους χωριό, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου! Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Απο διαγωνισμό ζωγραφικής, δωράκια, ξυλοπόδαρο μέχρι και χιονάνθρωπο που θα μας ρίχνει χιόνι!
>> Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, Απαισιά, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close