Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, αφού μόλις μερικές ημέρες μας χωρίζουν από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου χωριού στη Λαϊκή Γειτονιά. Ο Δήμος Λευκωσίας, ετοίμασε φέτος κάτι μοναδικό για τις ημέρες των γιορτών όπου μικροί και μεγάλοι θα βιώσουν την μαγεία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Μικρά καταστηματάκια, παραδοσιακές γεύσεις, μουσικές και τραγούδια θα μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών.
Οι διοργανωτές έφτιαξαν ένα ποικίλο, πολυμορφικό, πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά για 50 ολόκληρες ημέρες, με περισσότερες από 200 ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς.
To γιορτινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν στην κυπριακή μας παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις, το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, κατασκευές, χειροτεχνίες, αφηγήσεις παραμυθιών και μία γνωριμία με τις παραδόσεις και την λαογραφία του τόπου μας.
Το γιορτινό χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες αλλά και σε ενήλικες. Εκεί, κάθε Παρασκευή βράδυ θα μπορείτε να περνάτε όμορφες, χαλαρές στιγμές στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού όπου θα πραγματοποιούνται διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστά και κρύα ροφήματα, να γευτούν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, κυπριακά κρασιά και αποστάγματα και να απολαύσετε νόστιμα φαγητά τόσο της κυπριακής όσο και της διεθνούς κουζίνας.
Τα καταστήματα
Στα σοκάκια του χριστουγεννιάτικου χωριού της Λαϊκής γειτονιάς θα συναντήσετε τους συμμετέχοντες οι οποίοι καλύπτουν το φάσμα της σύγχρονης και παραδοσιακής γαστρονομίας της Κύπρου.
Το Artion θα είναι ο καφενές του χωρκού όπου θα μπορεί ο κόσμος να απολαύσει το κυπριακό του καφεδάκι με ένα νόστιμο σπιτικό αλμυρό. Δεν θα μπορούσε να λείπει
Το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου θα φτάχνει πολλά κυπριακά προϊόντα.
Το All About Chocolate θα φτιάχνει ζεστή σοκολάτα ενώ το Αρχοντικό θα φιλοξενεί τόσο τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη όσο και τις ποικίλες παιδικές δραστηριότητες και τα βιωματικά εργαστήρια.
Για τους λάτρεις της πίτσας, η Quattrino Pizza θα είναι εκεί για λαχταριστή κυπριακή πίτσα, για τους μερακλήδες το Artion Μεζές θα προσφέρει ζουμερό σουβλάκι και το Μαειρκόν θα σερβίρει ζεστή σουπίτσα και άλλα κοψίδια.
Όλα αυτά θα συνδυαστούν με ιδέες για δώρα, στολίδια και διάφορες άλλες όμορφες κατασκευές και χειροτεχνίες. Το All Glass Workshop θα φτιάχνει υπέροχες κατασκευές από γυαλί, την Παραδοσιακή Φλογέρα για τους λάτρεις της παράδοσης ενώ το MSL Creations θα φτιάχνει υπέροχα φωτιστικά και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
The Village Bar θα σερβίρει ευφάνταστα ποτά σε αυτό το εορταστικό περιβάλλον.
Για καλό σκοπό
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς, πέραν από την διασκέδαση και την ψυχαγωγία που θα προσφέρει έρχεται να φιλοξενήσει και να στηρίξει το έργο διάφορων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ, όπου μέσα από καταστήματα με κεριά, κατασκευές με μαλλί και άλλες δράσεις θα συλλέξουν χρήματα για την ενίσχυση του έργου τους. Αυτές τις μέρες των γιορτών θα συναντήσετε εκεί και μπορείτε να στηρίξετε τα: το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, την Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Charisma», τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια ευχή», το Simba Animal Aid, τον Παγκύπριο Συνδέσμο για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.), το Σύστημα Προσκόπων Μακεδονίτισσας, τον Σύνδεσμο Γονέων Τεχνικής Γ’, του Μικρούς Ήρωες, τον Σύνδεσμο και το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου.
Φέτος, στην καρδιά της Λευκωσίας μας περιμένει ο απόλυτος γιορτινός προορισμός για αξέχαστες στιγμές!
Πάμε λοιπόν εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση!
Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας.
Γενικό Ωράριο λειτουργίας:
26 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024
Καθημερινές 10:00-18:00, Παρασκευή – Κυριακή 10:00 - 22:00
25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου: 15:00 - 22:00
Όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις στην Λαϊκή Γειτονία το ωράριο παρατείνεται.
Διοργανώνει: ο Δήμος Λευκωσίας
Μέγας Χορηγός: Υφυπουργείο Τουρισμού Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα και Check in Cyprus Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Υποστηρικτές: Artion, Βιβλιοπωλεία Πάργα Παραγωγή: Forte PR
Σχετικά
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη διήμερη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης στη Λάνια
Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Η Βυζακιά στήνει χοροεσπερίδα με την Αντωνία Ορφανού και την ορχήστρα της
Μια μεγάλη βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού
Τα Κάτω Λεύκαρα στήνουν τη μεγάλη καλοκαιρινή τους χοροεσπερίδα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και δώρα, με το μουσικό σχήμα «Ασίκηδες»
Week Agenda: 12 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, παραδοσιακά φεστιβάλ, θερινό σινεμά και μουσικές βραδιές μάς ταξιδεύουν από την Πάφο μέχρι τη Λάρνακα και τη Λεμεσό
Η Πανσέληνος του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου
Παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπια, σύντομες επιστημονικές παρουσιάσεις και ζωντανή μουσική συνθέτουν τη Βραδιά Αστρονομίας που διοργανώνεται στις 27 Αυγούστου 2026 στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Λιβανέζος χορογράφος Ali Chahrour έρχεται για πρώτη φορά στη Λευκωσία
Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή φέρνει στη σκηνή τις αληθινές και συνταρακτικές ιστορίες επιβίωσης τριών μεταναστριών οικιακών εργαζομένων στον Λίβανο.
«Vaivén»: Η σύγχρονη εφηβεία ανάμεσα στις οθόνες, την πίεση και την ανάγκη για σύνδεση
Η Corus Motus Youth Dance Company παρουσιάζει εις διπλούν στη Λεμεσό μια παράσταση σύγχρονου χορού για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά