Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η πρώτη ατομική έκθεση της σύγχρονης γλύπτριας Ελίνας Χατζηνικόλα

«Τα Θεμελιώδη Συστατικά Του Κοσμου» στη Seed Youth Gallery

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023

Η Seed Youth Gallery με χαρά ανακοινώνει την πρώτη ατομική έκθεση της σύγχρονης γλύπτριας Ελίνας Χατζηνικόλα «Τα Θεμελιώδη Συστατικά Του Κοσμου». Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, στις 19.00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η Ελίνα Χατζηνικόλα γεννήθηκε το 1997 στη Λάρνακα. Είναι κάτοχος πτυχίου στις Καλές Τέχνες (Hons) από το Nottingham Trent University και επί του παρόντος εδρεύει στη Λάρνακα όπου διατηρεί το εργαστήριό της. Η Χατζηνικόλα συμμετείχε σε εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Κύπρο. Βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στον Α' Παγκύπριο Διαγωνισμό Κεραμικής το 2022 που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών, και είναι μία από τους τρεις καλλιτέχνες που έλαβαν Βραβείο Αριστείας στη φετινή Μπιενάλε Λάρνακας.

Η Χατζηνικόλα δημιουργεί γλυπτά από υλικά που σχετίζονται με τα βασικά στοιχεία του κόσμου: αέρα, γη, φωτιά και νερό. Εξερευνά την έννοια της προσωπικής και συλλογικής ταυτότητας μέσα από διάφορες φόρμες και υλικά, και προσκαλεί τον θεατή να αναλογιστεί αυτά τα θέματα τόσο από τοπική όσο και από καθολική σκοπιά. Η καλλιτέχνις βλέπει τα γλυπτά της ως ζωντανά πλάσματα που έχουν τη δική τους ζωή, αλλά που συγχρόνως εξαρτώνται το ένα από το άλλο.

Η Χατζηνικόλα ενσωματώνει υλικά από την Κύπρο όπως χαλκό, πέτρες, κυπριακά κολοκύθια, πηλό από κυπριακό έδαφος και κερί μέλισσας, τα οποία συνδέονται στενά με τις τοπικές τεχνικές χειροτεχνίας και άλλες παραδοσιακές πρακτικές. Η επιλογή της καλλιτέχνιδας να χρησιμοποιήσει αυτά τα υλικά συνδέει την πρακτική της με το πολιτιστικό πλαίσιο της Κύπρου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ποικιλομορφία των γλυπτών της αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και της κοινωνικής δυναμικής. Τα γλυπτά ξεπερνούν το προσωπικό ταξίδι της Χατζηνικόλα και προκαλούν τους θεατές να αμφισβητήσουν τη δική τους αίσθηση του ανήκειν.

Η Seed Youth Gallery είναι μια συνεργασία του Cornaro Art Centre και του Ksoporti. Η Seed είναι μια pop-up γκαλερί που βρίσκεται στο Cornaro Art Centre, στην καρδιά της Λεμεσού, και η μοναδική γκαλερί νέων στην Κύπρο με αποκλειστική εστίαση σε ανερχόμενους καλλιτέχνες ηλικίας 20 – 35 ετών.


ΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ: ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.ksoporti.com/theseed
Διεύθυνση: Cornaro Art Centre, Keramopoieiou 1A, Limassol, 3041
Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 11:00-13.00, 16.00-19.30

thumbnail_IMG_5908i.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close