Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μία νέα, ενδιαφέρουσα πρόταση για τους φίλους της ινδικής κουζίνας

«Όλος ο κόσμος μια οικογένεια» στην καρδιά της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021

Το «Vasidhaiva Kutumbakam», η σανσκριτική φράση που σημαίνει «όλος ο κόσμος μια οικογένεια» είναι το μάντρα που κάθε Ινδός μεταφέρει μαζί του όταν είναι μακριά από το σπίτι του για να μπορεί να δημιουργεί σχέσεις με όλους τους ανθρώπους.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία που προωθείται μέσω του Soul Curry, μιας επιχείρησης catering που δημιουργήθηκε στην Κύπρο από δύο Ινδές μητέρες, τις Raj & Shakti, οι οποίες φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν το παραδοσιακό και δημοφιλές γεύμα της Ινδίας σε ένα μέσο κοινωνικής και πολιτιστικής αλληλεπίδρασης. Η τροφή για το μυαλό, το σώμα αλλά και τη ψυχή είναι η ουσία ενός καλοφτιαγμένου, σπιτικού, ινδικού γεύματος. Και ως γνωστόν, η ινδική κουζίνα προωθεί την υγιεινή διατροφή, την ευρύτερη ευημερία ψυχής και σώματος και ασφαλώς την απόλαυση.

Το Soul Curry βρήκε «το σπίτι του» στο Home Café του Home for Cooperation (Σπίτι της Συνεργασίας) στη Λευκωσία και αποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα, που προάγει την ειρήνη και τη δημιουργικότητα μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, διοργανώνεται σε τακτά διαστήματα Ινδικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας, εντός της ελεγχόμενης από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχής, παρά το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, στην καρδιά της Λευκωσίας, με στόχο να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις απολαμβάνοντας ένα υπέροχο γεύμα. Το φαγητό σε αυτή την περίπτωση και η ποικιλία από τα μοναδικά ινδικά γεύματα που δημιουργήθηκαν από την ομάδα του Soul Curry, λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας, αλλά και διευκολύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινοτήτων. Ένα σπιτικό φαγητό πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, προσφέρει στον άνθρωπο το αίσθημα της ζεστασιάς που νιώθει στο σπίτι του. Ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν τη ζωή στο έπακρον. Ένα μέρος που προάγει την ανταλλαγή ιδεών, προσφέροντας παράλληλα μοναδικές αναμνήσεις, εστιάζοντας σε ένα κοινό μέλλον. 

Με την υποστήριξη διάφορων ΜΚΟ, το Home for Cooperation προωθεί μια πληθώρα πρωτοβουλιών, όπως το Soul Curry, όπου οι πολίτες ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση της ειρήνης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Διαθέτει τους πόρους του προς ενθάρρυνση της συνεργασίας, στα πλαίσια μιας καθημερινότητας χωρίς διαχωρισμούς. Μέσα από την τέχνη, τη μουσική, την πνευματική εμπλοκή, την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τα διδάγματα του Μαχάτμα Γκάντι, η Ινδία υποστηρίζει το όραμα του Home for Cooperation για συνεργασία μεταξύ κοινοτήτων. Όταν ένας τοίχος πέσει, μπορεί να δημιουργήσει τη γέφυρα που θα ενώσει τη Λευκωσία, την τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα στον κόσμο. Τον πόνο, την απώλεια και την καταστροφή, μόνο ο χρόνος μπορεί να επουλώσει. Το Home for Cooperation ανέλαβε αυτό το τεράστιο έργο για να γεφυρώσει το χάσμα, μέσω της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Soul Curry, προερχόμενο από μια χώρα που η διαφορετικότητα είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης, ενισχύει αυτή την αλυσίδα γεφύρωσης του χάσματος, στηρίζοντας με τον τρόπο του αυτόν τον αγνό σκοπό. 

Πληρ. 99 773548/.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close