Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2023
Πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί. Αυτός που κάνει κάθε εμπόδιο, άλμα ζωής. Πρωταθλητής είναι εκείνος που παρά τις δυσκολίες, κοιτάζει το στόχο και δεν παρατά ποτέ τα όνειρα του!
Αυτούς τους πρωταθλητές της ζωής στηρίζει το Enavsma Foundation, το οποίο έχει στόχο να γίνει το έναυσμα ώστε δεκάδες αριστούχοι φοιτητές από όλη την Κύπρο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2023/2024 το Enavsma Foundation προσέφερε εννέα υποτροφίες συνολικού ύψους πέραν των €50.000 σε αριστούχους απόφοιτους, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε εγνωσμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δράσεων του για την παραχώρηση όσο το δυνατό περισσότερων υποτροφιών στους νέους της Κύπρου, το Enavsma Foundation διοργανώνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, στις 19.00, το φιλανθρωπικό Motivational Speakers Event «Άλμα Έμπνευσης»!
Οι Ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Κυριάκος Ιωάννου και Λάμπρος Παπακώστας θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί on stage, σε μια εκδήλωση με συντονιστή τον δημοσιογράφο Θανάση Φωτίου, που στόχο έχει να αποτελέσει «Άλμα Έμπνευσης» και πηγή δύναμης για όλους!
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης το 2023 και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022. Έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους στο μήκος, και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες αθλητές και ένας από τους καλύτερους του κόσμου καθώς είναι υποψήφιος για καλύτερος αθλητής στίβου στον κόσμο για το 2023.
Ο πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου είναι Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος και χάρισε στην Κύπρο το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, στην Οσάκα της Ιαπωνίας το 2007. Συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιάδες και χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη μορφή του κυπριακού στίβου και σημείο αναφοράς για τον κυπριακό αθλητισμό.
Ο Λάμπρος Παπακώστας αποτελεί μια ηγετική μορφή στο χώρο του Ελληνικού στίβου και είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες στο άλμα εις ύψος. Η μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 1995 στη Βαρκελώνη και δύο χρόνια αργότερα, στο Παρίσι. Μέχρι και σήμερα, είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ανοικτό και τον κλειστό στίβο, με επιδόσεις 2,36 μ. και 2,35 μ. αντίστοιχα.
Τρεις Ολυμπιονίκες, τρεις διαφορετικές γενιές, τρεις διαφορετικές ιστορίες, τρεις άλτες πρότυπο για τις νέες γενιές.
Ο κάθε ένας κρύβει τη δική του ιστορία δύναμης και έμπνευσης, την οποία θα διηγηθεί στο Μotivantional Speakers Εvent «Άλμα Έμπνευσης». Ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου ο οποίος θα συντονίζει την εκδήλωση, θα συνομιλήσει και με τους τρεις άλτες υποβάλλοντας τις δικές του ερωτήσεις και αναδεικνύοντας την προσωπικότητα τους αλλά και τις αξίες που τους έχουν καθορίσει.
Τρεις ιστορίες γεμάτες έμπνευση, από τρεις άλτες που πρωταγωνιστούν ή πρωταγωνίστησαν στα διεθνή σαλόνια του στίβου κάνοντας τον απανταχού ελληνισμό περήφανο. Όλοι μαζί, σε ένα φιλανθρωπικό event για τη στήριξη του Enavsma Foundation που στόχο έχει να ανοίγει δρόμους στους νέους της Κύπρου μέσω της εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν οι ηγέτες και οι πρωτοπόροι του αύριο.
>> Τετάρτη 15.11.2023, Κτήριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας (Γωνία Λεωφόρος Λεμεσού και Λεωφόρος Αθαλάσσας 200)
Προσέλευση: 18.30, Ώρα Έναρξης:19.00
Τιμή εισιτηρίου: €10 (Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει cocktail) Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour & ACS Courier
Πληροφορίες: 77777040
Μέγας Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Χορηγοί: Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Lefkos Fish Market, Annabelle Hotel
Υποστηρικτές: Αmaxulus Ltd, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Trapalides Hotel & Restaurant Supplies, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar, Γυμναστικός Σύλλογος ΑΛΜΑ, Tickethour
Διοργάνωση: Out of the Blue Creative Communications
Enavsma Foundation
Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και αποφέρουν οικονομικούς πόρους στο ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των υποτροφιών και δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο. Το Enavsma, με τη νέα του μορφή, φέτος προσέφερε εννέα υποτροφίες σε παγκύπρια βάση ύψους πέραν των €50.000.
-
Κτίριο Διοίκησης Ελληνικής Τράπεζας
15 Νοεμβρίου 2023
Σχετικά
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ