Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2023
Η περιοχή ΕΤΚΟ στα Τσιφλικούδια έχει μεταμορφωθεί από μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή, σε ένα αναπτυσσόμενο σύμπλεγμα τέχνης και μια πύλη στο σύγχρονο πολιτισμό, δίπλα ακριβώς απ’ τη θάλασσα της Λεμεσού στο νέο λιμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή ΕΤΚΟ πρόκειται να φιλοξενήσει αριθμό πολιτιστικών δράσεων μέχρι το τέλος του χρόνου και ξεπροβάλλει στη πολιτιστική σκηνή της Λεμεσού με άκρως διασκεδαστικές προτάσεις όπως συναυλίες μοντέρνας και κλασικής μουσικής, φεστιβάλ ποιοτικής μουσικής, εκθέσεις τέχνης, κινηματογράφο, δραστηριότητες τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους.

Ο χώρος στην ΕΤΚΟ έχει φιλοτεχνηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί με ευελιξία και ασφάλεια να προσαρμοστεί στις διάφορες ιδέες διασκέδασης που προτείνουν οι διοργανωτές, ενώ το ενδιαφέρον τόσο από ντόπιες όσο και ξένες παραγωγές να φιλοξενήσουν δρώμενα στο χώρο αυξάνεται.
Κι ενώ έχει γίνει ήδη γνωστός ο χώρος της ΕΤΚΟ τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για τη φιλοξενία του Beonix Music Festival μέσα από αναρίθμητες δημοσιεύσεις για την επιτυχή αυτή διοργάνωση, παράλληλα έχουν διοργανωθεί κι άλλα δρώμενα μικρότερης εμβέλειας ωστόσο με επιτυχία. Αναφέρουμε ενδεικτικά το ETKO Beer Day που έλαβε χώρα στις 21 Οκτωβρίου, και προσέλκυσε λάτρεις της ποιοτικής ντόπιας μπύρας, οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους που απόλαυσαν τα παιχνίδια και τις αθλοπαιδιές που στήθηκαν ειδικά γι αυτά, ενώ περήφανα φιλοξένησε Κύπριους παραγωγούς καθώς κι ένα απ’ τα πιο γνωστά κυπριακά ροκ συγκροτήματα τους Fuse.
Όπως πληροφορούμαστε, τον κόσμο της Λεμεσού και όχι μόνο, περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή της ΕΤΚΟ, με εικόνες, χρώματα, δραστηριότητες και παρουσιάσεις που θα ξετρελάνουν τόσο μικρούς όσο και μεγάλους.
Πιο σύντομα, αναμένουμε με ανυπομονησία το ETKO Weekend τις 18-19 Νοεμβρίου για μια οικογενειακή απόδραση το σαββατοκύριακο στον υπαίθριο αυτό πολυχώρο, που θα σερβίρει φαγητό από ποικιλία ντόπιων παραγωγών, θα εμπλουτίσει τις στιγμές μας με υπέροχη μουσική και μια ευκαιρία για κινηματογράφο με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Για εισιτήρια, πληροφορίες και τα τελευταία νέα και εικόνες απ’την δυναμική ομάδα των διοργανωτών ακολουθούμε με ενδιαφέρον την ιστοσελίδα της ΕΤΚΟ www.etkocyprus.com καθώς και τις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα:
Σχετικά
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ