Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ψαροταβέρνα - Ουζερί Πεντάσχοινος: Μία αλλιώτικη ψαροταβέρνα με πραγματικά φρέσκο ψάρι που πρέπει να δοκιμάσεις

Στον Πεντάσχοινο θα απολαύσεις πιάτα που σε ταξιδεύουν στις πιο αγαπημένες σου αναμνήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2021

Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών και γνωρίζεις από πραγματικά φρέσκο ψάρι, πιθανόν να είσαι ένας από τους φανατικούς θαμώνες της ψαροταβέρνας - ουζερί Πεντάσχοινος, όπως κι εμείς. Αν όμως, μέχρι σήμερα, δεν είχες την τύχη να γευτείς τα πιάτα της, καθώς και να απολαύσεις την ειδυλλιακή θέα με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της, πρέπει να βάλεις αυτήν την εμπειρία στο to do list σου το συντομότερο.

Στον Πεντάσχοινο ξέρουν πολύ καλά τα μυστικά της θάλασσας... αφού αναδεικνύουν με ένα μοναδικό τρόπο τους θησαυρούς της, μέσα από κάθε τους πιάτο! Οι επιλογές αμέτρητες, αφού μπορείς να γευτείς ψάρι στη σχάρα, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα καθώς επίσης και σύγχρονους gourmet τρόπους μαγειρέματος! 

Ψαροταβέρνα ή γκουρμέ εστιατόριο; Στον Πεντάσχοινο δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα
Την επιμέλεια του νέου μενού ανέλαβε ο σεφ Κωνσταντίνος Θεοδώρου, δίνοντάς του έναν άλλο αέρα, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Συγκεκριμένα θα βρεις από πλούσιους μεζέδες και προσεγμένα πιάτα, έως gourmet επιλογές, όλα με βάση το φρέσκο ψάρι το οποίο αλιεύουν καθημερινά από τις δικές τους ψαρόβαρκες. 

Πέρα από τα κλασικά πιάτα που όλοι αγαπάμε, στο μενού του Πεντάσχοινου ξεχωρίζουν κάποιες πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως είναι τα sea bass ceviche, red mullet tartare, seafood risotto and pasta και sea bass carpaccio. Φυσικά αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αφού είναι κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα ρίχνοντας μία ματιά στις διθυραμβικές κριτικές της ψαροταβέρνας στο διαδίκτυο. 

Η γεύση έχει μνήμη
Συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, η ψαροταβέρνα-ουζερί Πεντάσχοινος εδώ και περίπου 4 δεκαετίες, προσφέρει μία μοναδική γευστική εμπειρία την οποία όλοι θέλουν να βιώνουν ξανά και ξανά... γιατί όπως μας έχει αναφέρει και ο σεφ, η γεύση έχει την καλύτερη μνήμη! 

Ποσότητα, ποιότητα και ποικιλία από το 1983
Αν έχεις την τύχη να γνωρίζεις τον Πεντάσχοινο από τα παλιά, σίγουρα ξέρεις το τρίπτυχο της επιτυχίας τους: Ποσότητα, Ποικιλία, Ποιότητα! Συνεχίζοντας λοιπόν, την οικογενειακή "συνταγή" αλλά δίνοντας και τις δικές του πεντανόστιμες πινελιές, ο νέος διάδοχος και σεφ της ταβέρνας προσφέρει μία ανανεωμένη και φανερά αναβαθμισμένη εμπειρία που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γνωστά και διακεκριμένα μαγαζιά του εξωτερικού. 

Ολοκλήρωσε το γαστρονομικό σου ταξίδι στον Πεντάσχοινο συνοδεύοντας το γεύμα ή το δείπνο σου με ένα μπουκάλι καλό κρασί από την πλούσια κάβα της ψαροταβέρνας.

Αγνές και φρέσκες πρώτες ύλες από τα δικά τους μποστάνια
Στον Πεντάσχοινο δεν θα απολαύσεις μόνο ολόφρεσκο ψάρι, αλλά και ποιοτικά συνοδευτικά φτιαγμένα με αγνές πρώτες ύλες, αφού καλλιεργούν σχεδόν τα πάντα οι ίδιοι στα μποστάνια της οικογένειας και τα επεξεργάζονται πολύ προσεκτικά ούτως ώστε να φτάνουν στο τραπέζι σου φρέσκα, διατηρώντας την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Ό,τι όμως, δεν παράγουν οι ίδιοι, φροντίζουν να το προμηθεύονται από τους μικρούς παραγωγούς του τόπου μας.  Άλλωστε πρόκειται για ανθρώπους με το Α κεφαλαίο, που τιμούν, αγαπούν και στηρίζουν τον τόπο τους. 

Must taste
Δύο πιάτα που δεν γίνεται να λείπουν από κανένα τραπέζι είναι η φημισμένη ψαρόσουπα και οι γαρίδες σαγανάκι. Δοκίμασέ τα και σίγουρα θα μας θυμηθείς.

Μία εξόρμηση που πρέπει να κάνεις
Ειδικότερα κατά την περίοδο των νηστειών στη φετινή "post lockdown εποχή" μία εξόρμηση στον Πεντάσχοινο είναι το απόλυτο must! Θα φας καλά, θα ξεσκάσεις και θα κάνεις τη βόλτα σου σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι μόλις 30 λεπτά από Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία. 

Έφτασε η ώρα λοιπόν να κάνεις τη δική σου δοκιμή και να μοιραστείς μαζί μας τη γαστρονομική σου εμπειρία. Η ταβέρνα - ουζερί Πεντάσχοινος είναι ανοικτή ολόχρονα μεσημέρι και βράδυ εκτός Τετάρτης. 

tip: αν σκοπεύεις να επισκεφθείς την ταβέρνα σαββατοκύριακο, μην παραλείψεις να κάνεις έγκαιρα την κράτησή σου! 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη, Σάββατο: 12:00 - 22:30 & Κυριακή: 12:00 - 17:30 (Τετάρτη κλειστό).

Κρατήσεις & εξυπηρέτηση: 
Τηλεφωνικά: 24 440044 & Μέσω Facebook & Instagram

Διεύθυνση: Παραλία Αγίου Θεοδώρου, 7737 Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας (μόλις 10 λεπτά από τον παραλιακό δρόμο Ζυγίου).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close