Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2023
Η AEGEAN ανακοινώνει το νέο «Χειμερινό Πρόγραμμα Δρομολογίων 2023/24» και δίνει νέες, αυξημένες επιλογές στους επιβάτες της, με 18 νέα δρομολόγια σε 14 χώρες (σε σχέση με το περυσινό χειμερινό πρόγραμμα).
Ειδικότερα, προκειμένου να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες της και κατά τη χειμερινή περίοδο, επεκτείνει το δίκτυό της σε προορισμούς της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία θα συνδέει το αεροδρόμιο της Αθήνας με νέους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), το Λούξορ και το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το Ίνσμπρουκ (Αυστρία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), το Κισινάου (Μολδαβία), καθώς και για πρώτη φορά το Κάιρο από τη Θεσσαλονίκη.
Η ελληνική εταιρεία θα πετά από τις 11 Νοεμβρίου με 6 δρομολόγια την εβδομάδα (εκτός Πέμπτης) στο Ντουμπάι, προσβλέποντας σε υψηλές πληρότητες λόγω των αυξημένης διάθεσης των Ελλήνων για ταξίδια, αλλά και άλλων πολιτών, από διάφορες χώρες, διότι το Ντουμπάι είναι και προορισμός transit.
Ταυτόχρονα, διατηρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο τα δρομολόγια από την Αθήνα προς το Μπρίστολ και το Μπίρμινχαμ, τη Μάλαγα, το Μπιλμπάο, το Ταλίν, τη Ρίγα, την Τυνησία, αλλά και προς τη Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη συχνότητα και σε σημαντικούς «καθιερωμένους» προορισμούς, προσθέτοντας μια δεύτερη καθημερινή πτήση από την Αθήνα προς τη Φρανκφούρτη.
Συνολικά η εταιρεία στο χειμερινό της πρόγραμμα θα έχει 118 προορισμούς -31 εσωτερικού και 87 εξωτερικού (+23 από το 2022-2023) σε 44 χώρες, με 157 δρομολόγια (+28 από το 2022-2023). Θα προσθέσει 800.000 θέσεις σε σχέση με πέρυσι και θα επιχειρεί με 76 αεροσκάφη (εκ των οποίων 28 νέα Airbus A320/321 neo) και 40 jet.
Επιδίωξη του νέου προγράμματος είναι να παρέχει συνεχώς νέες επιλογές στους ταξιδιώτες, αλλά και πλέον να προσφέρει εποχικούς προορισμούς περισσότερο κατάλληλους για την «εκτός καλοκαιριού» περίοδο (όπως το Σάρμ Ελ Σέιχ, το Λούξορ, το Ίνσμπρουκ) μετά και το επιτυχημένο εγχείρημα των πτήσεων προς το Μαρακές, την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.
Παράλληλα, η εταιρεία εξελίσσει σταδιακά την προσπάθειά της για «τουρισμό όλο το χρόνο» με διατήρηση τακτικών πτήσεων από/προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα έως και τον Νοέμβριο και έναρξη της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, καθώς και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε συνεργασία με Tour Operator του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.
Το ενισχυμένο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN αποτελεί συνέχεια του πολύ δυνατού 9μήνου όπως καταγράφηκε από τα τελευταία στοιχεία επιβατικής κίνησης.
Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η νέα απευθείας πτήση Αθήνα – Ντουμπάι, αλλά και η δεύτερη καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διασυνδεσιμότητα του δικτύου της με διεθνείς αεροπορικούς κόμβους, στο πλαίσιο των σημαντικών νέων αλλά και των καθιερωμένων συνεργασιών της εταιρείας.
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου κατακτά τη 2η θέση για την ψηφιακή πλατφόρμα POSH
Η εταιρεία ξεχώρισε για την Πλατφόρμα Οργάνωσης Ασφάλειας & Υγείας (POSH) στον φετινό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Οι νέοι της Κυπερούντας έφτιαξαν (και φέτος) ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο για τις γιορτές
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας, στήνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του και μας περιμένει....
Ζώντας στη χαραμάδα: Οι "Σέρρες" του Γ. Καπουτζίδη μιλούν για όλα όσα μάθαμε να σωπαίνουμε
Στον δεύτερο, πιο ώριμο κύκλο, ο Καπουτζίδης αφήνει πίσω τα μεγάλα λόγια και επιλέγει τις σιωπές που λένε την αλήθεια — μια ιστορία για την αγάπη, τη συγχώρεση και το θάρρος να πεις, επιτέλους, "εδώ είμαι"
Το «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό έρχεται με κέφι, αγωνία και ακόμη πιο συναρπαστικές μονομαχίες
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 21:00
Αυτοί είναι οι top προορισμοί τον φετινό χειμώνα – Και ποιοι είναι ό,τι πρέπει για οικονομικές διακοπές
Προορισμοί για χιόνι και χειμερινά σπορ, για ηλιοθεραπεία και ζέστη, για εορταστική ατμόσφαιρα και πολιτισμό, αλλά και για οικονομικές διακοπές.
Δήμος Λεμεσού: Πραγματοποίησε Ημερίδα Διαβούλευσης για τον επανασχεδιασμό της κοινωνικής του πολιτικής
Στο επίκεντρο της Ημερίδας το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους
6 τρομακτικές ταινίες για τη νύχτα του Halloween
Κινηματογραφικές επιλογές από όλες τις streaming πλατφόρμες που μπορεί να σας κάνουν να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.
Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Νοέμβριο
Ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και ειδικά προγράμματα που θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες μέρες στην πλατφόρμα
H αεροπορική εταιρεία που αναδείχθηκε ξανά η κορυφαία της Ευρώπης
Έχει στεφθεί 13 φορές η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης
Η Σαγράδα Φαμίλια έγινε η ψηλότερη εκκλησία του κόσμου
Το εμβληματικό έργο του Αντόνι Γκαουντί ξεπέρασε, έστω και οριακά, τον Καθεδρικό Ναό της Ουλμ στη Γερμανία, που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο με ύψος 161,53 μέτρα
Ποια είναι η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη;
Τα World Travel Awards 2025 ανέδειξαν την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, με περισσότερους από 200 προορισμούς παγκοσμίως