Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023
Με στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την παρακίνηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η Lidl Κύπρου διοργανώνει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mind REset σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Junior Achievement Cyprus και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Το πρόγραμμα Mind REset, μία πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, αποτελεί ένα σύγχρονο, περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανάπτυξης ιδεών με πέντε πεδία δράσης “REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch” βασισμένα στη γενική στρατηγική REset Plastic του Ομίλου Schwarz, στον οποίο ανήκει η Lidl, για έναν πλανήτη με λιγότερο πλαστικό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα με ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο σε μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων Δημοτικού και Α’ και Β’ τάξεων Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με την καινοτομία δημιουργώντας μία εικονική επιχείρηση με απώτερο σκοπό τη μείωση χρήσης πλαστικού στην καθημερινή ζωή.
Κύριοι στόχοι του προγράμματος αποτελούν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και η παρακίνηση των νέων γενιών γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης αλλά και την εξοικείωση των νέων με θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, πολύτιμες δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργηθούν τόσο στο πλαίσιο της σχολικής σταδιοδρομίας όσο και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Mind RΕset εδώ, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία στην ηλεκτρονική φόρμα.
Η Lidl Κύπρου έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο ενεργειών, δράσεων και συνεργασιών που έχουν ως απώτερο στόχο την έμπρακτη στήριξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, με αίσθηση ευθύνης και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου και στα:
team.lidl.com.cy
corporate.lidl.com.cy
lidlfoodacademy.com.cy
facebook.com/lidlcy
instagram.com/lidl_cyprus
youtube.com/lidlcyprus
twitter.com/Lidl_Cyprus_
linkedin.com/company/lidl-cyprus
Σχετικά

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία

Νέο μεγάλο ρεκόρ για το Squid Game στο Netflix
Η τρίτη σεζόν κατέλαβε την 1η θέση στα εβδομαδιαία Top 10 της πλατφόρμας σε 93 χώρες. Πρώτη φορά μια σειρά πετυχαίνει κάτι ανάλογο την πρώτη εβδομάδα προβολής της.