Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023
Η Βενετία απεφάνθη: οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα για μια μόνο ημέρα θα πρέπει να πληρώνουν ένα μικρό αντίτιμο, της τάξης των πέντε ευρώ, εάν δεν σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν.
Πρόκειται για την πρώτη πόλη στον κόσμο που ανακοινώνει ένα τέτοιο μέτρο, με τις δημοτικές Αρχές να τονίζουν, ωστόσο, ότι το μέτρο δεν είναι ακόμη μόνιμο.
Όπως έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, θα πραγματοποιηθεί ένα «πείραμα» 30 ημερών και το «τέλος» αυτό θα επιβάλλεται μόνο σε ημέρες που υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη.
Οι δημοτικές Αρχές θα επιλέξουν συγκεκριμένες ημερομηνίες όταν και θα ισχύει ο «φόρος εισόδου» στη Βενετία, με το CNNi να εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τα Σαββατοκύριακα των εορτών και το Καρναβάλι.
«Στόχος είναι να αποθαρρυνθεί ο ημερήσιος τουρισμός σε ορισμένες χρονικές περιόδους» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημέρες που θα βρίσκεται σε ισχύ το συγκεκριμένο τέλος.
Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν θα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν ενώ ο φόρος δεν ισχύει για τους ντόπιους, όσους εργάζονται στην πόλη, άτομα που έχουν εξοχικές κατοικίες, αθλητές ή τουρίστες που θα περάσουν τουλάχιστον ένα βράδυ στην πανέμορφη ιταλική πόλη.
Η τελική απόφαση της δημοτικής αρχής είναι σαφώς λιγότερο «αυστηρή» από την αρχική πρόταση.
Οι Αρχές συζητούν το ενδεχόμενο οι τουρίστες να πληρώνουν για μια επίσκεψη στη Βενετία από το 2019, ωστόσο έκαναν λόγο για υψηλότερα ποσά και η πρώτη σκέψη ήταν το «τέλος» αυτό να επιβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο Σιμόνε Βεντουρίνι, δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τον τουρισμό, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι ο σχεδιασμός άλλαξε επειδή ελήφθησαν υπόψιν οι σκέψεις και οι ενδοιασμοί των πολιτών και της αντιπολίτευσης.
«Η διαχείριση του τουρισμού είναι προτεραιότητα για το μέλλον της πόλης μας -μιας πόλης που θα παραμείνει ανοιχτή για όλους».
Σχετικά

Νέο μουσείο για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων άνοιξε τις πόρτες του στην Αγία Νάπα
Με κλασικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ένα ταξίδι στον χρόνο

Ελληνικό νησί ανάμεσα στους 6 πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025
Ειδική μνεία στο νησί των Κυκλάδων από τη διεθνή ιστοσελίδα «Travel and Tour World»

5 νέες, οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου στέκι
Άνεση, στυλ και καλοκαιρινή αύρα σε πέντε φρέσκες παραθαλάσσιες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς φέτος

Ανακαλύψαμε ένα μοντέρνο σπιτάκι με πισίνα, για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!
Ένα ολοκαίνουριο σπιτάκι στη διάσημη Λόφου για ξεχωριστές διακοπές!

Η Wizz Air αναστέλλει πτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Αναστέλλοντια όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν

Ryanair – προσφορά: Πτήσεις με έκπτωση 15% για φθινοπωρινά ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι τώρα!

Δύο κυπριακές παραλίες ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης - Ελληνική παραλία στην πρώτη θέση
Κάθε χρόνο, το Tripadvisor, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικής καθοδήγησης στον κόσμο, δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου


Απεβίωσε ο τέως δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του τέως δημάρχου του Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ετοιμάσου και φέτος για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο πια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη παραλία στον κόσμο
Πρόσφατη ανάλυση χιλιάδων φωτογραφιών Instagram από τη CV Villas, αναδεικνύει την πιο ευτυχισμένη παραλία στον κόσμο

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Times
Το διεθνές μέσο περιγράφει το νησί ως έναν τόπο που αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες