Τα Καλύτερα της Κύπρου , Τέχνη

Ksoporti Art Weekend 2023: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στη Λάρνακα

Με 11 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και 2 γκαλερί σύγχρονης τέχνης, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023

Το Ksoporti Art Weekend επιστρέφει, έτοιμο να μαγέψει τους λάτρεις της τέχνης και όσους είναι περίεργοι να εξερευνήσουν την τοπική καλλιτεχνική σκηνή!

Σε απόδειξη της δέσμευσής του για την προβολή και στήριξη της εικαστικής τέχνης στην Κύπρο, το Ksoporti Art Weekend συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθώς φέτος σηματοδοτεί το πρώτο του εγχείρημα εκτός Λεμεσού. Επισκεφτείτε τη Λάρνακα στις 13 - 15 Οκτωβρίου 2023, Παρασκευή και Σάββατο 18:00 - 22:00 και την Κυριακή 16:00 - 20:00, καθώς σύγχρονοι καλλιτέχνες και γκαλερί ανοίγουν συλλογικά τα εργαστήρια τους και τους εκθεσιακούς τους χώρους για το κοινό. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ απευθύνεται στους φετινούς χορηγούς: Patrikios Pavlou & Associates LLC, The Wine Gallery και Exhibit 8 Gallery.

Γιορτάζοντας την τρίτη του έκδοση, το Ksoporti Art Weekend υπόσχεται μια απαράμιλλη καλλιτεχνική εμπειρία, προβάλλοντας 11 ταλαντούχους καλλιτέχνες και 2 γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Το Ksoporti παρέχει για άλλη μια φορά την ευκαιρία να συναντήσετε τους καλλιτέχνες προσωπικά, να αποκτήσετε μια εικόνα για τη δημιουργική τους διαδικασία και να εξερευνήσετε προσωρινές και μόνιμες εκθέσεις στις γκαλερί. Από ζωγράφους και γλύπτες μέχρι καλλιτέχνες του δρόμου, η ποικιλομορφία των συμμετεχόντων αντικατοπτρίζει το πλούσιο και ακμάζον καλλιτεχνικό οικοσύστημα της Λάρνακας.

Οι καλλιτέχνες που θα ανοίξουν τα ατελιέ τους είναι οι Φώτος Δημητρίου, Ελίνα Χατζηνικόλα, Ανδρέας Καλλή, Ρόνα Ανδρονίκη Μικελλίδου, Παπαράτσι, Θέκλα Παπαδοπούλου, Βασιλεία Αναξαγόρου, Ανδρέας Παρασκευάς, Άλια Κόρμ, Κατερίνα Σταύρου και Νικόλας Αντωνίου. Οι γκαλερί που συμμετέχουν είναι η The O Gallery, η οποία θα φιλοξενεί την ατομική έκθεση της ταλαντούχας και βραβευμένης Corinne Fhima, και η Bluchip Gallery, που βρίσκεται μέσα στο Radisson Blu Hotel, η οποία θα παρουσιάσει τη μόνιμη συλλογή της από σύγχρονους καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση εκτείνεται σε όλη την καρδιά της Λάρνακας με μια σειρά από τοποθεσίες, ανάλογα με το πού βρίσκεται το κάθε εργαστήριο και η κάθε γκαλερί. Για τη διευκόλυνση της εξερεύνησης, ένας ψηφιακός χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.ksoporti.com, ενώ θα παρέχεται και σε έντυπη μορφή σε κάθε τοποθεσία κατά τις ημέρες της εκδήλωσης.

Η ουσία του Ksoporti Art Weekend βρίσκεται στη μοναδική του προσέγγιση - μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία αφιερωμένη στο να ξεκλειδώσει τις πόρτες του κόσμο της τοπικής σύγχρονης τέχνης με τρόπο που να είναι προσιτός σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν. Σημειώστε λοιπόν στα ημερολόγιά σας τις ημερομηνίες, και ξεκλειδώστε μαζί μας τη τοπική καλλιτεχνική σκηνή της Λάρνακας!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close