5 September 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Φθινόπωρο στην Αξιοθέα

Με το δεύτερο μέρος του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2023

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου «Μιχάλης Πιερής» υποδέχεται, με το Β΄ μέρος του 26ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και το πιστό κοινό του με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θέατρο, κλασική μουσική, ρεμπέτικο, δημοτικό τραγούδι, αφιέρωμα στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κ. Π. Καβάφη κ.ά.).

Μέσα σε ενάμιση μήνα, από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως μας έχει συνηθίσει ο μοναδικός αυτός χώρος.

Η αρχή θα δοθεί στις 5 Σεπτεμβρίου με την παράσταση Το ρεμπέτικο του Μεσοπολέμου.

Δύο μουσικοί με έντονη και καταγεγραμμένη ερευνητική και δημιουργική δραστηριότητα —ο Ευγένιος Βούλγαρης και η Ουρανία Λαμπροπούλου— αποτυπώνουν τα αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου. Η σύμπραξη τους αναδεικνύει δύο από τα πιο σπουδαία όργανα της μεσοπολεμικής μουσικής παράδοσης του ρεμπέτικου: το σαντούρι και το ούτι. Το ντουέτο ακουμπά στο ευρύ αρμονικό πεδίο του σαντουριού και στο μελωδικό αποτύπωμα του ουτιού, προκειμένου να ερμηνεύσει τον πλούσιο συναισθηματικά κόσμο των ρεμπέτικων τραγουδιών.

Το ρεπερτόριο άλλοτε νοσταλγικό και σαγηνευτικό, άλλοτε βίαιο και ηδονιστικό κατεργάζεται επιδέξια ένα ατμοσφαιρικό αλλά και χρωματιστό ταξίδι στα αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τούντα, Χρυσαφάκη, Τζόβενου, Sadi Işılay, Δραγάτση, Kevser Hanim, Μοντανάρη, καθώς και επιλογές από την ανώνυμη δημιουργία, που αφομοίωσε η λαϊκή παράδοση εκτυλίσσονται σε ένα μουσικό αφήγημα με ειδική βαρύτητα και επικαιρότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ευγένιος Βούλγαρης: φωνή, ούτι
Ουρανία Λαμπροπούλου: σαντούρι
Αγγελική Σπυριδάκη: οργάνωση παραγωγής Δείτε λιγότερα

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) επισυνάπτεται σε μορφή PDF και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου: www.ucy.ac.cy και στο: https://anyflip.com/mlhb/mhuh/

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5.
Εισιτήρια για τις παραστάσεις του Θεάτρου ένα: €15 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €10
Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου–Οκτωβρίου: €40
(Εξαιρούνται οι παραστάσεις του Θεάτρου ένα)

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 22894531-2 | Email: culture@ucy.ac.cy | FB: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/

politistiko.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close