21-24 September 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

39ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας: Όλο το πρόγραμμα

Πλούσιο υπερθέαμα και αμέτρητες συγκινήσεις υπόσχεται να χαρίσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2023

Το 39ο του έτος διανύει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας και υπόσχεται μέσα από το αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει πολύ προσεγμένα ο Δήμος Αγίας Νάπας και την πλούσια γκάμα εκθέσεων και δραστηριοτήτων που προβάλλουν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, να χαρίσει στους επισκέπτες όμορφες και αξέχαστες στιγμές αλλά και να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.


Το Φεστιβάλ αρχίζει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία με την προεόρτια εκδήλωση Εθελοντισμού από τις ομάδες ΑΓΟ Αμμοχώστου του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE και τιτλοφορείται «΄Αρωμα Ελλάδας – ΄Ηχο σου στέλνω Ελληνικό και βήμα που τραντάζει, μ’ ανάστημα Αρχοντικό η Γης ν’ ανατριχιάζει».
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:45 με λαμπαδηφορία κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου με τις Μπάντες ΘΟΙ Αυγόρου, Εκκλησίας Παναγίας και Δήμου Αγίας Νάπας, του 291ου αεοπροσκόπων και 21ου ναυτοπροσκόπων Παραλιμνίου και του Κατηχητικού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Περιλαμβάνει επίσης, τελετουργικό ανάμματος της Ολυμπιακής Φλόγας, χαιρετισμούς από το Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου και εκπρόσωπο του ΚΟΑ, πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ανάδυση» Παραλιμνίου, τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «Γιασούμεια» Δάσους ΄Αχνας, τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων Ξυλοτύμπου, πολεμικές επιδείξεις από την ομάδα Hupkido, αθλητικές επιδείξεις από τις ομάδες ΑΓΟ και αθλητική δράση Survivor για όλα τα παιδιά.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα αρχίζει στις 20:00 με την παράσταση «Μια Θάλασσα με Ελληνικούς Χορούς» από τα Χορευτικά Συγκροτήματα «Κίμων» Ξυλοτύμπου και Δήμου Αγίας Νάπας και τη Βασιλική Χατζηαδάμου στο τραγούδι. Ακολουθούν το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρυθμός» με την παράσταση από την «Ταβέρνα στο σινεμά» και την «Goddess of Passion» από τη Σχολή Χορού «Passion Dance».


Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, επίσημη ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Αναστασίου θα τελέσει γύρω στις 20.00 τα εγκαίνια του Φεστιβάλ. Θα προηγηθεί στις 19:30 παρέλαση συγκροτημάτων από όλους τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου ενώ η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου θα παιανίζει μουσική και τραγούδια γύρω από τον κυκλικό κόμβο πλησίον του Μεσαιωνικού Μοναστηριού. Ακολουθούν στις 20.15 η μουσική παράσταση «Η Μουσική συναντά το Θέατρο» με τους Νίκη Καραΐσκου τραγούδι και Δημήτρης Νικολάου κιθάρα-τραγούδι και τους χαιρετισμούς από τον έντιμο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Αναστασίου και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου.


Τη βραδιά θα κλείσει η συναυλία «Δύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη» με την καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη. Τη σπουδαία τραγουδίστρια θα συνοδεύουν οι ΄Αγγελος και Παναγιώτης Θεοδωράκης.


Η συναυλία της μεγάλης ερμηνεύτριας και δημιουργού Ελένης Βιτάλη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τέταρτης μέρας του Φεστιβάλ, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, η οποία μαζί με τους ΤΖΟΥΜ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες και όχι μόνο αλλά και πολλά εξαιρετικά τραγούδια αγαπημένων της καλλιτεχνών και δημιουργών.


Το ίδιο βράδυ πριν από την μεγάλη συναυλία της Ελένης Βιτάλη θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 20:00 ένα Ελληνικό λαϊκό γλέντι, με τους Χρήστο - ΄Ελενα και το Συγκρότημα Σιακαλλή το οποίο τιτλοφορείται «Μια βραδιά στα Μπουζούκια και στις 20:45 θα γίνει η κήρυξη του 40ού Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας 2024.
Εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος, σημαντικές και ενδιαφέρουσες είναι οι εκθέσεις, οι οποίες πηγάζουν από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών καθώς και έκθεση γεωργικών προϊόντων και λουλουδιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και η έκθεση του Τμήματος Δασών με θέμα «Χλωρίδα, Πανίδα και Περιβάλλον της Κύπρου», έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Αγίας Νάπας με θέμα «Η Αγία Νάπα του χθες και του σήμερα» κλπ.


Θα λειτουργεί επίσης, ως εκθεσιακός χώρος, το Λαογραφικό Μουσείο – «Αγροτόσπιτο», στο προαύλιο του οποίου θα διεξάγονται επιδείξεις διάφορων οικιακών αγροτικών και γεωργικών ασχολιών όπως παρασκευή ζιβανίας, χαλουμιών, μακαρονιών, παστών, ψωμιού και παλουζέ και θα παρουσιάζονται επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών όπως ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, γάνωμα, μεταξουργία, δερματοτεχνία, καλαθοπλεχτική, αγγειοπλαστική και άλλα.


Τα παιδιά και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις τρεις βραδιές (22-24/09,7:30μ.μ-8:00μ.μ) παραστάσεις Καραγκιόζη από το Μουσικό Εργαστήριο Θεάτρου «Πάφιος». Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


Υπενθυμίζεται ότι η σημαντική έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία του προσφυγικού γραμματοσήμου, γνωστού ως Προσφυγόσημο, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Κέντρο Σεφερικών Μελετών από τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την προσωρινή Πινακοθήκη του Δήμου Αμμοχώστου στο Δημοτικό Μουσείο «Thalassa».

fest ayia napa--d.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close