Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2023
Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες Μιχάλης Βιολάρης και Μπάμπης Τσέρτος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας. Διεξάγεται στις 04-06 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου
Ανοίγει την Παρασκευή 04 Αυγούστου τις πύλες του το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 06 Αυγούστου και υπόσχεται να χαρίσει στους δημότες και επισκέπτες του αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.
Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 04 Αυγούστου η ώρα 8:00μ.μ η ΄Εντιμη Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.
Καινοτομία στο φετινό Φεστιβάλ είναι τα μαγειρευτά φαγητά από συνταγές της γιαγιάς, τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου και θα προσφέρονται για δοκιμή σε όλους τους θαμώνες. Εκτός από τα μαγειρευτά φαγητά στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα μερικά από τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου κι έτσι το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράσει. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ.
Το καλλιτεχνικό μέρος της πρώτης μέρας (Παρασκευή 04 Αυγούστου) περιλαμβάνει την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Τζιαι γιώνη μες στα αγκάλια της» με τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου. Την πρώτη βραδιά κλείνει η συναυλία «Παραδοσιακά και Λαϊκά» με τον εξαίρετο Κύπριο καλλιτέχνη Μιχάλη Βιολάρη, τον οποίο πλαισιώνουν μουσικά οι Κύπριες τραγουδίστριες Αννίτα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Παράσχου και το Μουσικό Σχήμα Άσμα.
Με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι ρίζες της Παράδοσης» που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Όμιλος «Βασιλιτζιά» αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 05 Αυγούστου). Ακολουθεί η Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου «Ρύμβος» «Στα χρώματα του Ουρανού και της Θάλασσας» και η συναυλία «Στα χρώματα της μουσικής» με τους Πέτρο Κουλουμή και Τασούλα Καλλένου.
Η συναυλία του σπουδαίου Ελλαδίτη καλλιτέχνη Μπάμπη Τσέρτου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τρίτης μέρας (Κυριακή 06 Αυγούστου). Συμμετέχει επίσης, η Κύπρια ανερχόμενη τραγουδίστρια Φρειδερίκη Τομπάζου και συνοδεύει μουσικά το μουσικό σχήμα «Άσμα».
Της συναυλίας θα προηγηθούν Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί και τραγούδια από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου.
Η είσοδος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: https://bit.ly/3PUTkUG

Σχετικά

«Στιγμές»: Μία παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ποίηση του Κώστα Μόντη
Έξι χορευτές ερμηνεύουν επί σκηνής με ζωντανή μουσική από τέσσερις μουσικούς

Πεζοπορία στον Αγρό με αφορμή το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Δες αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Ένα μαγιάτικο πανηγύρι αγάπης θα στηθεί για καλό σκοπό στην Λευκωσία
Με φαγητό, ποτό, εργαστήρια, παζαράκι και πολλά άλλα

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης για ένα masterclass στην Κύπρο
Καλεσμένος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Το Misfit Sundays επιστρέφει με ένα Car Boot Sale!
Το αγαπημένο κυριακάτικο event της πόλης επιστρέφει με μια ανατρεπτική έκδοση

Κλείνουμε τη σεζόν σε ένα διήμερο second hand wardrobe gala στην Λευκωσία
Με τον πιο στιλάτο και βιώσιμο τρόπο

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.