Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Διαμονή και φαγητό με υπέροχη θέα στο χωριό, σε έναν παραμυθένιο προορισμό!

Ένα μέρος που συνδυάζει καλό φαγητό, διαμονή, χαλάρωση και αίθουσα συνεδριάσεων

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2023

Η Τόχνη είναι ένα από τα παλαιότερα, πιο γραφικά και όμορφα χωριά μας! Θα την βρεις στην επαρχία Λάρνακας, και αποτελεί έναν ειδυλλιακό προορισμό για αγροτουρισμό.

Και για να ακριβολογούμε είναι από αυτά τα μέρη που απορείς για ποιο λόγο δεν έχεις ακούσει (ήδη) τόσα πολλά...

taverna toxni.jpg

Στην Τόχνη λοιπόν θα πάμε σίγουρα για μπόλικες βαθιές εισπνοές καθαρού, βουνίσιου αέρα. Για τα γοητευτικά σπίτια του χωριού -τα οποία χτίστηκαν από «Τόχνη» δηλαδή πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή-, για τα ολάνθιστα στενά, τη μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα, για τη λατινική εκκλησία αλλά και την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης που έχει ανακατασκευαστεί στην τοποθεσία του αρχικού ναού, που λέγεται ότι ιδρύθηκε από την ίδια την Αγία Ελένη κατά την επιστροφή της από τους Αγίους Τόπους απ΄ όπου έφερε μαζί της ένα κομμάτι του Τιμίου Σταυρού.

Θα πάμε και για τους ξενώνες με τζάκι, που μοσχοβολούν ζεστασιά και θαλπωρή. Θα πάμε, όμως, οπωσδήποτε και για το καλό φαγητό, αφού η Τόχνη είναι ένα χωριό όπου οι κάτοικοι τιμούν την τοπική τους παράδοση με το παραπάνω.

toxni taverna.jpg

Πού να φας
Στην όμορφη Τόχνη, λοιπόν, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μέσα στο πράσινο, θα βρεις την Tochni Tavern (99563299/tochnitavern.com, Μεσηνιές 3, Τόχνη), η οποία φημίζεται τόσο για τη δροσιά και την απρόσκοπτη θέα στο χωριό όσο και για το φαγητό της, το οποίο απολαμβάνουν καθημερινά (από Δευτέρα μέχρι Κυριακή) οικογένειες αλλά και παρέες που επιλέγουν την περιοχή για τις εξορμήσεις τους! Εδώ θα καθίσεις στη δροσερή της βεράντα, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από ανθισμένα λουλούδια κάθε λογής, και θα απολαύσεις καλό φαγητό!

tavern toxni.jpg


Οι επιλογές που σου δίνει η ταβέρνα Τόχνη είναι πολλές και είναι όλες φτιαγμένες με φρέσκα, τοπικά προϊόντα. Ξεκινάς με κάτι ιδιαίτερο για ορεκτικό όπως τυρί φέτα ή γαρίδες σαγανάκι, πίτσα σε πίτα ή τραγανό τηγανητό κολοκύθι. Συνεχίζεις με φρέσκες σαλάτες, και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Αν είσαι κρεατοφάγος θα πας σε αρνίσιο ή χοιρινό κότσι, βοδινό στιφάδο, αρνί κλέφτικο αλλά και μεζέδες, mixed grill και σουβλάκια, ενώ αν είσαι λάτρης των θαλασσινών θα επιλέξεις ανάμεσα σε πιατέλα θαλασσινών, τραγανό καλαμάρι τηγανητό, μακαρονάδα με γαρίδες, ψάρι ή καλαμάρι κ.ά. Αν ακολουθείς vegan/vegetarian διατροφή, θα βρεις ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές επιλογές από λαχανικά και χαλούμι στη σχάρα και χορτοφαγικό μουσακά μέχρι σπιτικό ραβιόλι με πέντε τυριά, σπανάκι ή τρούφα.

toxni spitakia.jpg

Πού να μείνεις!
Στην Τόχνη θα βρεις το Cyprus Villages, το οποίο παρέχει παραδοσιακά σπιτάκια για διαμονή, προσφέροντας στους εραστές του αγροτουρισμού μια πολύ ξεχωριστή επιλογή διακοπών! Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα αγροτουριστικό συγκρότημα που αποτελείται από σπίτια διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του χωριού, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον κάθε επισκέπτη. Τα σπιτάκια είναι ανακαινισμένα με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρήσουν άθικτη την παραδοσιακή τους ταυτότητα, παρέχοντας σύγχρονες ανέσεις, πρωτότυπο χαρακτήρα και ιδιωτικότητα.

toxni spitaki2.jpg

Επίλεξε λοιπόν διαμονή στο Danae House, ένα όμορφο, ανακαινισμένο, παραδοσιακό συγκρότημα με αυθεντικό κυπριακό στυλ. Το συγκρότημα μετατρέπεται σε 8 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, με πισίνα υπερχείλισης στην αυλή.

Το Adamos House θα το βρεις δίπλα στην ταβέρνα Τόχνη, την κορυφή του λόφου. Πρόκειται για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων ενός υπνοδωματίου, που έχουν ανακαινιστεί διατηρώντας τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, έπιπλα αντίκες καθώς και εξαιρετικές σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει μία μεγάλη πισίνα και ξαπλώστρες, εκπληκτική θέα που εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα.

mespilo.jpg

Τα διαμερίσματα του Mespilo House (ενός και δύο υπνοδωματίων) είναι κουκλίστικα και αποπνέουν έναν σύγχρονο αέρα, παρόλο που διατητρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, έχοντας ρουστίκ επίπλωση και ξύλινο δάπεδο. Διαθέτουν ακόμα δορυφορική τηλεόραση, επιπλωμένο μπαλκόνι ή αίθριο με θέα στην Τόχνη και ιδιωτικό μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών.

Το Vasilikos House, βρίσκεται πιο κάτω στο χωριό, αποτελείται από διάφορα κτίρια διάσπαρτα κατά μήκος του λόφου, που προσφέρουν υπέροχη θέα. Όλα τα δωμάτια έχουν το δικό τους μπαλκόνι, είναι προσβάσιμα από σκάλες και η ταβέρνα Τόχνη απέχει 5 λεπτά με τα πόδια.

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις διαμονή στο Myrto House, ένα γοητευτικό πετρόκτιστο συγκρότημα 4 διαμερισμάτων, που περιβάλλεται από πολύχρωμα λουλούδια και βουκαμβίλιες. Διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα και κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο. Βρίσκεται πιο κάτω στο χωριό, αλλά ακόμα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Ταβέρνα Τόχνη (15 λεπτά περπάτημα).

Κάνε την κράτησή σου μέσω email στο reservations@cyprusvillages.com.cy ή καλώντας στο 24 332 998.

sigkentrwsis.jpg

Ένας χώρος ιδανικός για συγκεντρώσεις!
Πέρα όμως από καλό φαγητό και διαμονή, στην Τόχνη θα βρεις και αίθουσα συνεδριάσεων, τον ιδανικό χώρο για συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Φωλιασμένη στην καρδιά του χωριού Τόχνη, η αίθουσα συνεδριάσεων προσφέρει έναν γαλήνιο και άνετο χώρο για να συγκεντρωθείτε και να συνεργαστείτε. Πρόκειται για έναν χώρο προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 50 άτομα, παρέχοντας άνετα καθίσματα και ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

aithousa3.jpg

Η ευρύχωρη διαρρύθμιση εξασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε συζητήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια με ευκολία. Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων βιντεοπροβολέων, οθονών και ηχητικών συστημάτων, για να ενισχύσετε τις παρουσιάσεις σας και να δημιουργήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Πέρα από τον εξοπλισμό, η αίθουσα προσφέρει και απολαυστικά διαλείμματα, παρέχοντας μία ποικιλία από καφέ, τσάι και μια ποικιλία από νόστιμα σνακ που θα αναζωογονήσουν τους συμμετέχοντες, ενώ με το πέρας του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία στην ταβέρνα Tochni, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στο χωριό.

Οι επισκέπτες λοιπόν στο χωριό Τόχνη, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία! Μπορούν να χαλαρώσουν πλήρως και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο στην εξοχή και στις κοντινές παραλίες, μακριά από την έντονη ρουτίνα της καθημερινότητας. Να ζήσουν την αληθινή Κύπρο και τον αρχαίο πολιτισμό της, να γευτούν παραδοσιακή τοπική κουζίνα, και να ξεκουραστούν στη γαλήνη που προσφέρει η κυπριακή ύπαιθρος, αλλά και να συγκεντρώσουν φίλους και συνεργάτες για μία παραγωγική μέρα!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close