Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2023
Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer της κινηματογραφικής παραγωγής «Φόνισσα» της Tanweer Productions, σε συμπαραγωγή με τη View Master Films, με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά της Φόνισσας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και σενάριο της Κατερίνας Μπέη, ξεκίνησαν στην Αθήνα, αλλά και στα επιβλητικά τοπία της Λακωνικής Μάνης, της Κρήτης και της Σκιάθου - ιδιαίτερης πατρίδας του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το κεντρικό καστ συμπληρώνουν οι Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η σύνοψη της ταινίας
Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα , χήρα- Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας.
Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δε θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Θύματα του ξεσπάσματός της γίνονται τα μικρά κορίτσια του νησιού, τα οποία απαλλάσσει από το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο που η ύπαρξη τους επιφέρει, αφαιρώντας τους τη ζωή.
Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με το νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και πάει στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Όμως στην πραγματικότητα όσο και αν η ηθική της της υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε, το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.
Η ταινία, δεν επιχειρεί μία ποινική ή εγκληματολογική προσέγγιση, αλλά εισχωρεί στον τρόπο που ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης διείσδυσε στην ψυχή της ηρωίδας του - τρόπος, ως εκείνη τη στιγμή, πρωτοφανής λογοτεχνικά. Δίνει, επίσης, ένα ιστορικό αποτύπωμα της εποχής γύρω στο 1900 – σαν κοινωνική σφυγμομέτρηση, ανέφερε η σκηνοθέτις, Εύα Νάθενα.
Πηγή: LIFO
Σχετικά

Bond 26: Οι πέντε σκηνοθέτες που μπαίνουν στην κούρσα για την νέα ταινία του 007
Ανάμεσα τους και ο αδερφός του Κρίστοφερ Νόλαν, Τζόναθαν.

Σήμερα κάνει πρεμιέρα ο νέος υπαίθριος κινηματογράφος στη Λάρνακα
Για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια

Ξεκινούν οι θερινές κινηματογραφικές προβολές σε έναν αγαπημένο χώρο
Κυπριακή ταινία κάτω από τα αστέρια για την πρεμιέρα

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία για τη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ
Παρακολουθώντας τα γυρίσματα, το «Αφεντικό» επαίνεσε την ερμηνεία του Γουάιτ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που «τραγουδάει πολύ καλά».

Ο 16χρονος γιος του Τζέισον Μομόα στο Dune 3
Ο ρόλος που θα υποδυθεί, η έναρξη των γυρισμάτων και η ημερομηνία προβολής της τρίτης ταινίας

Το "Υπάρχω" και οι άλλες 27 ταινίες που θα δούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 11ου Protaras Summer Film Festival

15 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογράφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"