23 June 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Fashion Show στην Πλατεία Ελευθερίας

Counterparts: Εικαστική έκθεση και Fashion Show από φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023

Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία και Λεμεσό, με γενικό τίτλο Counterparts.

Η αρχή θα γίνει στις 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου φοιτητές και φοιτήτριες του προγράμματος σπουδών Σχεδιασμού Μόδας και Δημιουργίας Εικόνας θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια Επίδειξη Μόδας στις 19:30 στο Αμφιθέατρο της πλατείας. Την ίδια μέρα, στις 20:45, θα εγκαινιαστεί εικαστική έκθεση με έργα φοιτητών και φοιτητριών που φοιτούν στα προγράμματα σπουδών Οπτικής Επικοινωνίας (κατεύθυνση «Γραφιστική και Ψηφιακά Μέσα» και κατεύθυνση «Φιλμ και Ψηφιακά Μέσα») και Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Kemanes Space (Πυγμαλίωνος 33, παλιά Λευκωσία) μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023. Έκθεση με έργα φοιτητών των ίδιων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και στο MyMall Λεμεσού από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2023.

«Είναι σημαντικό για μας να παρέχουμε ορατότητα στον καινοτόμο τρόπο σκέψης των φοιτητών και φοιτητριών μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό αλλά και με τη δημιουργική κοινότητα του χώρου στον οποίο δημιουργούν και οι ίδιοι/ες», αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Κώστας Μάντζαλος. «Εξάλλου, η ανάδειξη νέων και ανερχόμενων ταλέντων στον τομέα του design αποτελεί μέρος της αποστολής μας ως το Τμήμα με τη μεγαλύτερη ιστορία στον ακαδημαϊκό χώρο των τεχνών στην Κύπρο».

Τόσο η Επίδειξη Μόδας όσο και οι εκθέσεις δίνουν την ευκαιρία στο κοινό και σε υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες να δουν μέσα από τα έργα των υφιστάμενων φοιτητών/τριών και αποφοίτων τη δουλειά που παράγεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick.

To Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα κάθε χρόνο επιβραβεύει και στηρίζει τους νέους και τις νέες που έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των τεχνών, με ειδικές υποτροφίες για απόφοιτους/ες του Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 θα δοθούν συνολικά 10 υποτροφίες ύψους 30% για το πρώτο έτος σπουδών. Για να διεκδικήσουν μία από τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να στείλουν το portfolio τους σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με το ονοματεπώνυμο τους, ημερομηνία γέννησης, σχολείο και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση) μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 στο c.mantzalos@frederick.ac.cy (Καθ. Κώστας Μάντζαλος). Μπορούν επίσης να παρουσιάσουν το portfolio τους σε Ειδική Επιτροπή του Τμήματος στις 26 Ιουνίου από τις 14.00 μέχρι τις 16.00 και την Πέμπτη 29 Ιουνίου από τις 13.00 - 15.00 στον χώρο της έκθεσης στο MyMall στη Λεμεσό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close