Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023
Μια μοναδική και αλλιώτικη έκθεση ανοίξε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ).
«Όταν ο ήλιος…» είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει ο ΣΕΑΝΑ με τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίας Αννίτας Δημητρίου.
Η δράση έχει ως σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για θέματα βαριάς νοητικής αναπηρίας και συμπερίληψης.Ο Σύνδεσμός ιδρύθηκε το 1990, με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε άτομα με βαριάς μορφής νοητική υστέρηση και σοβαρές πολλαπλές αναπηρίες. Τριάντα τρία χρόνια μετά, λειτουργεί δύο κέντρα ημερήσιας φροντίδας, στον Στρόβολο και στην παλιά Λευκωσία. Στα κέντρα αυτά, πενήντα σχεδόν άτομα με βαριάς μορφής νοητική υστέρηση και σοβαρές πολλαπλές αναπηρίες δέχονται τη φροντίδα και την αγάπη του εξειδικευμένου προσωπικού του Συνδέσμου. Από τον Μάιο του 2021, μετά από σχετική ανάθεση του κράτους, ο ΣΕΑΝΑ λειτουργεί επίσης το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών «ΙΡΙΔΑ» το οποίο είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που παρέχει πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις.
Στο πλαίσιο της δράσης, εβδομήντα περίπου προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής του τόπου μας, φιλοτέχνησαν τον χαρακτηριστικό (γύψινο) ήλιο-σύμβολο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουνίου 2023 και θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Τα εκθέματα θα πωλούνται υπό μορφή σιωπηρής δημοπρασίας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του ΣΕΑΝΑ.
*Ο τίτλος της δράσης είναι εμπνευσμένος από τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου της Ζωρζ Σαρή.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 22 481118 / 99 540424.
Στο πιο κάτω link βρίσκεται ο κατάλογος με όλα τα έργα και τα ονόματα των καλλιτεχνών:https://tinyurl.com/x39j8tr4
Σχετικά
Ο φύλακας των σταφυλιών: Ο Χρίστος Ν. Χρίστου αφηγείται ξανά την κυπριακή Ιστορία
Mια προσωπική αφήγησης στην έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Χρίστου Ν. Χρίστου
Η δράση ΜΝΗΜΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ στη Λεμεσό
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου με διάρκεια ως τις 3 Νοεμβρίου
«Agia Napa Biennale 2026»: Η καρδιά της παγκόσμιας εικαστικής δημιουργίας χτυπά στην Αγία Νάπα
Η διεθνής εικαστική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Thalassa»
«Symphony»: Η Έλενα Παπαριστοτέλους παρουσιάζει τη νέα της έκθεση στο NYX Hotel Limassol
Μέρος των εσόδων να διατίθεται στον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Κύπρου
Harmoni: Νέα ατομική έκθεση της Chiaki Kamikawa στο Χάνι του Ιμπραήμ
Η έκθεση συνδέει την Ιαπωνική λαογραφία, την Ελληνική Μυθολογία και τον Κυπριακό Πολιτισμό στο Χάνι του Ιμπραήμ
Ο Σπύρος Αγαθού επιστρέφει στη Λάρνακα με μια έκθεση για όσα νιώθουμε αλλά δεν ονομάζουμε
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την «unnamed», σε επιμέλεια της Χρυσήλιας Φιλιαστίδη.
Στον Τοίχο στα Λύμπια
Ο Twenty Three δημιουργεί τη νέα τοιχογραφία στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών
8 συναρπαστικές εκθέσεις που εγκαινιάζονται αυτό το φθινόπωρο στο Λονδίνο
Η πολιτιστική σκηνή της βρετανικής πρωτεύουσας ανανεώνεται με δρώμενα πρωτότυπης θεματικής που αξίζει να βάλουμε στην ατζέντα μας
«A Planet in Common»: Ο Γιάννος Οικονόμου βάζει τα ζώα στο επίκεντρο της νέας του έκθεσης
Από τις 21 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου, το Diatopos Art Centre στη Λευκωσία παρουσιάζει μια έκθεση για τη σχέση ανθρώπου και φύσης, σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα.
«Objects in the mirror may be closer than they appear»: Ένα νέο project έρχεται στην Παλιά Λευκωσία
Έρχεται και ανατρέπει τον τρόπο που συναντάμε την τέχνη
Τον Οκτώβρη, κάτι αλλάζει στους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας
Βιτρίνες, παράθυρα, τοίχοι και χώροι που προσπερνάμε καθημερινά ετοιμάζονται να αποκτήσουν μια διαφορετική ζωή. Και ίσως, σύντομα, μια βόλτα στην πόλη να μην είναι ακριβώς η ίδια
Ψίθυροι Κληρονομιάς - Η Τέχνη του John Corbidge
Στο πλαίσιο του Limassol Art Walks 2026, η γκαλερί μορφή παρουσιάζει αναδρομική έκθεση έργων του John Corbidge