1 July 2023
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η μουσική παράσταση «Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες» έρχεται Κύπρο

Η Σοφία Παπάζογλου και ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός, σε μια από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023

Μία από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού πάνω σε μια ιδέα της Σοφίας Παπάζογλου - εικόνες εποχής από την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ένα μαγικό πάλκο με τη «Δημητρούλα», τη «Ζαΐρα» και το «Χαρικλάκι», αμανέδες και μουσικοί ξεσηκωμοί με το «Καραπιπερίμ», την «Ταμπακιέρα», «Γυναίκες Σκανταλιάρες» και «Μάγκες αλλοτινών εποχών», «Χασάπικες αγορές», «Ακρογιαλιές», «Δειλινά» και πολλά ακόμη τραγουδιστικά ορόσημα, συμπληρώνουν ένα μουσικό τοπίο γεμάτο συναίσθημα και διασκέδαση. Τρεις θρυλικές τραγουδιστικές περσόνες που ερμήνευσαν τα τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών δημιουργών της εποχής τους, οι εβραϊκής καταγωγής Ρόζα Εσκενάζυ και Στέλλα Χασκίλ και η Αρμένισα Μαρίκα Νίνου κουβαλώντας στη φωνή τους το βίωμα και τον πόνο της προσφυγιάς αγαπήθηκαν και επηρέασαν γενιές τραγουδιστών, συνθετών και ακροατών μέχρι σήμερα. Σήμερα και οι τρεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Η Σοφία Παπάζογλου έχοντας μελετήσει σε βάθος αυτές τις φωνές και έχοντας «προίκα» της το λαϊκό αίσθημα και την ερμηνευτική δεινότητα σε συνδυασμό με την προσφυγική της καταγωγή, μαζί με την Ιφιγένεια Ιωάννου και τη Μαρία Βακάλη παρουσιάζουν αυτή τη μουσική παράσταση, αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες.

Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός με τις αφηγήσεις του, το τραγούδι και τη σκηνοθετική του ματιά ζωντανεύει εκείνη την εποχή στα μάτια των θεατών και δίνει στη παράσταση το θεατρικό κύρος που της αξίζει.

Τραγουδούν: Σοφία Παπάζογλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Μαρία Βακάλη
Κείμενα /στίχοι / αφήγηση /σκηνοθετική επιμέλεια / τραγούδι: Γρηγόρης Βαλτινός
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση / κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου
Μουσικοί: Άρης Κούκος (μπουζούκι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Νίκος Γύρας (μπάσο).

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
Ώρα 21:00
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Είσοδος ελεύθερη
Δελτία ελεύθερης εισόδου από: www.tickethour.com.cy, ACS Courier

800x538festival.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close