Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2023
Μία από τις καλύτερες μουσικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού πάνω σε μια ιδέα της Σοφίας Παπάζογλου - εικόνες εποχής από την Πόλη, τη Σμύρνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Ένα μαγικό πάλκο με τη «Δημητρούλα», τη «Ζαΐρα» και το «Χαρικλάκι», αμανέδες και μουσικοί ξεσηκωμοί με το «Καραπιπερίμ», την «Ταμπακιέρα», «Γυναίκες Σκανταλιάρες» και «Μάγκες αλλοτινών εποχών», «Χασάπικες αγορές», «Ακρογιαλιές», «Δειλινά» και πολλά ακόμη τραγουδιστικά ορόσημα, συμπληρώνουν ένα μουσικό τοπίο γεμάτο συναίσθημα και διασκέδαση. Τρεις θρυλικές τραγουδιστικές περσόνες που ερμήνευσαν τα τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών δημιουργών της εποχής τους, οι εβραϊκής καταγωγής Ρόζα Εσκενάζυ και Στέλλα Χασκίλ και η Αρμένισα Μαρίκα Νίνου κουβαλώντας στη φωνή τους το βίωμα και τον πόνο της προσφυγιάς αγαπήθηκαν και επηρέασαν γενιές τραγουδιστών, συνθετών και ακροατών μέχρι σήμερα. Σήμερα και οι τρεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
Η Σοφία Παπάζογλου έχοντας μελετήσει σε βάθος αυτές τις φωνές και έχοντας «προίκα» της το λαϊκό αίσθημα και την ερμηνευτική δεινότητα σε συνδυασμό με την προσφυγική της καταγωγή, μαζί με την Ιφιγένεια Ιωάννου και τη Μαρία Βακάλη παρουσιάζουν αυτή τη μουσική παράσταση, αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες.
Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός με τις αφηγήσεις του, το τραγούδι και τη σκηνοθετική του ματιά ζωντανεύει εκείνη την εποχή στα μάτια των θεατών και δίνει στη παράσταση το θεατρικό κύρος που της αξίζει.
Τραγουδούν: Σοφία Παπάζογλου, Ιφιγένεια Ιωάννου, Μαρία Βακάλη
Κείμενα /στίχοι / αφήγηση /σκηνοθετική επιμέλεια / τραγούδι: Γρηγόρης Βαλτινός
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση / κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου
Μουσικοί: Άρης Κούκος (μπουζούκι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Νίκος Γύρας (μπάσο).
Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
Ώρα 21:00
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Είσοδος ελεύθερη
Δελτία ελεύθερης εισόδου από: www.tickethour.com.cy, ACS Courier
-
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
01 Ιουλίου 2023
Σχετικά
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν
Η «Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα» επιστρέφει στην Κύπρο για δέκα παραστάσεις
Ο Χάρης Ρώμας φέρνει ξανά στο νησί την ξεκαρδιστική και συγκινητική κωμωδία του, με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών και παραστάσεις σε πέντε πόλεις.
8 ελληνικές παραστάσεις ταξιδεύουν το φθινόπωρο στην Κύπρο
Αγαπημένοι πρωταγωνιστές, μεγάλες επιτυχίες, κωμωδίες και έργα που συγκινούν έρχονται σε θέατρα σε όλο το νησί.
Οι «Επτά επί Θήβας» ανεβαίνουν στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Η πολυγλωσσική σκηνική πρόταση της Λέας Μαλένη φέρνει την τραγωδία του Αισχύλου στο σήμερα, μιλώντας για τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και τον φαύλο κύκλο της βίας.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η ποίηση της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε τρεις ξεχωριστούς χώρους στην Κύπρο
Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο σε «ποιητικούς» χώρους της Κύπρου
Το ΚΤΗΡΙΟΝ 53 παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το έργο του Βρετανού συγγραφέα Άλιστερ ΜακΝτάουαλ «All of It».
Πρόκειται για έναν μονόλογο τύπου stream of consciousness – έναν κατακλυσμό σκέψεων και εικόνων που αναδύονται από το μυαλό της αφηγήτριας σε μια αδιάκοπη ροή
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
18 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο
Από αρχαίο δράμα και βραβευμένες διεθνείς παραγωγές μέχρι σύγχρονα κυπριακά έργα, δυνατούς μονολόγους και απολαυστικές κωμωδίες
Πάφος: Προετοιμασίες για «Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Μεσαιωνικό Κάστρο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη φετινή διοργάνωση του Pafos Aphrodite Festival
Οι «Υπεργαλαξιακά Αποτυχημένοι» επιστρέφουν στη Λευκωσία με νέες παραστάσεις
Η κωμικοτραγική ιστορία του Κωνσταντίνου Τσίτσιου για τη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα και την αληθινή αντρική φιλία ανεβαίνει στο Flea Theatre