Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου 2023
Με μια ιστορία χιλιάδων χρόνων η Λεβάντα βρήκε το δικό της βασίλειο στις Πλάτρες, αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες , που για έκτη χρονιά , γίνεται Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες, που αναδεικνύει την μαγεία της Λεβάντας της Βασίλισσας των Βοτάνων σε όλο της το μεγαλείο.
Καθαρά θεματικό, δια δραστικό και εκπαιδευτικό το φεστιβάλ Λεβάντας έχει γίνει πλατφόρμα, προώθησης καινοτόμων προϊόντων και των παραγωγών Λεβάντας από όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που καλύπτει όλες τις αισθήσεις, μια που η λεβάντα έχει τόσες ιδιότητες που μπορούμε να την βιώσουμε σαν ποτό , γλυκό, σαν μέσο χαλάρωσης, υγείας και ευεξίας αλλά και σαν μέσο ομορφιάς για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά.
Η στενόφυλλη λεβάντα (Lavandula angustifolia), που καλλιεργείτε και στις Πλάτρες, είναι η πιο μυρωδάτη ποικιλία και παράγει το καλύτερο αιθέριο έλαιο, με αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, της κατάθλιψης, και της μείωση του άγχους Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να μυρίσουν τις λεβάντες, που βρίσκονται τώρα σε πλήρη ανθοφορία.
Την Κυριακή 2 Ιουλίου, η κεντρική πλατεία των Πλατρών θα γεμίσει με την Λεβαντένια Αγορά, με 25 παραγωγούς και εκθέτες από όλη την Κύπρο, ένα χαρούμενο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, προσφέροντας μια εμπειρία ευεξίας, χαλάρωσης και γαστρονομίας με λεβάντα.
Φέτος καινοτομούμε με δραστηριότητες για παιδάκια από 2 ετών, με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νηπιαγωγίου Λητώ, και με νέα γκάμα προιόντων τόσο γαστρονομίας, όσο και ευεξίας με λεβάντα. Χαλαρώστε και αφεθείτε στην ομορφιά της λεβάντας.
Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.