News , Guide

Οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί σε Λάρνακα και Πάφο για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2023

Το τριήμερο του κατακλυσμού έφτασε λοιπόν και διάφορες πόλεις ετοιμάζονται να εμπλουτίσουν το τριήμερο μας γεμάτο εκδηλώσεις και συναυλίες.

Εντούτοις, λόγω της εορτής του Κατακλυσμού θα είναι κλειστοί οδοί και λεωφόροι που πρέπει να γνωρίζεις.

Δες και αυτό: Κατακλυσμός 2023: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο


ΛΑΡΝΑΚΑ
Κλειστοί θα είναι οδοί και λεωφόροι στη Λάρνακα, λόγω της εορτής του Κατακλυσμού με τις διάφορες εκδηλώσεις να αρχίζουν την Παρασκευή 2 και να ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σε συνεργασία με την Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με κλείσιμο λεωφόρων και οδών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον Κατακλυσμό που θα αρχίσουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 7 του μήνα».

Συγκεκριμένα η Λεωφόρος Αθηνών (Φοινικούδες) θα είναι κλειστή την Παρασκευή 2 Ιουνίου και την Τρίτη 6 του μήνα μεταξύ των ωρών 16.00-2.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ και την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 14.00-2.00 της επομένης και την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 7.00-2.00 της επομένης».

Η οδός Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει «την Παρασκευή 2/6/ και την Τρίτη 6/6/2023 μεταξύ των ωρών 18.00-01.00 της επομένης, το Σάββατο 3/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 - 02.00 της επομένης, την Τετάρτη 7/6/ μεταξύ των ωρών 18.00 - 01.00 της επομένης, την Κυριακή 4/6/ και τη Δευτέρα 5/6/ μεταξύ των ωρών 16.00 -02.00 της επομένης».

Επιπρόσθετα «η Λεωφόρος Αθηνών μέχρι την οδό Κοσμά Λυσιώτη θα κλείσει για την τροχαία κίνηση την Πέμπτη 1, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου μεταξύ των ωρών 16.00 - 01.00 της επομένης, καθώς και την Κυριακή 4/6/ μεταξύ των ωρών 13.00 -01.00 της επομένης».

Επίσης για σκοπούς καθαριότητας η Λεωφόρος Αθηνών θα κλείνει προσωρινά από το Σάββατο 3 μέχρι και την Πέμπτη 8 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 04.00 -07.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ισχύσουν ειδικές ρυθμίσεις για τις Λεωφόρους Μακαρίου και Γρηγόρη Αυξεντίου από την Παρασκευή 3 μέχρι και την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη διασταύρωση παρά το Costa Cafe, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κίμωνος ή Λόρδου Βύρωνος, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.

Ακόμα «η κυκλοφορία από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, θα αποκοπεί στη συμβολή με την οδό Κωστή Παλαμά, με υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κωστή Παλαμά, από τις 4.00μ.μ. – 2.00 π.μ. Η κυκλοφορία από την οδό Ζήνωνος Κιτιέως προς τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ θα αποκοπεί στη συμβολή της οδού Βασιλέως Παύλου και της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, με υποχρεωτική πορεία προς τη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, από τις 4.00 μ.μ. – 2.00 π.μ.».

Σημειώνεται ότι «η στάθμευση στο χώρο στάθμευσης της Αρχής Λιμένων θα είναι δωρεάν, ενώ στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης και στα παρκόμετρα, θα είναι δωρεάν από τις έξι το απόγευμα και μετά».

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ακόμα ότι «κατά τις ημέρες που θα είναι κλειστή η Λεωφόρος Αθηνών, λόγω της Γιορτής του Κατακλυσμού, θα γίνεται άρση της μονοδρόμησης της οδού Φίλιου Ζαννέτου από τη συμβολή της με την οδό Ζήνωνος Κιτιέως μέχρι την είσοδο του χώρου στάθμευσης Λευκαρίτη, για σκοπούς εισόδου και στάθμευσης στον συγκεκριμένο χώρο».

Κατά την περίοδο των συγκεκριμένων ρυθμίσεων θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθ’ όλη τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών διευθετήσεων.

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι «η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται. Κατά τη διάρκεια που η Λεωφόρος Αθηνών θα είναι κλειστή, η στάθμευση σ΄ αυτή θα απαγορεύεται και τα οχήματα θα μετακινούνται με ρυμουλκό».

ΠΑΦΟΣ
Ο Δήμος Πάφου, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού από την Παρασκευή 02 Μαΐου μέχρι την Δευτέρα 05 Μαΐου 2023 από τις 19.00 στο Παραλιακό Μέτωπο και στην Ευρύτερη Τουριστική Περιοχή θα γίνουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Περιοδικός αποκλεισμός σημείων της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου (Κυκλικός κόμβος Μall - Παφίας Αφροδίτης) και αποκλεισμός των οδών:

Λήδας

Αγίας Κυριακής στο ύψος με την Παφίας Αφροδίτης

Κυκλικός Κόμβος Αγίας Νάπας στη συμβολή με την Αγίας Αναστασίας

Κωνσταντίας στο ύψος με την οδό Κλυταιμνήστρας.

Διονύσου στο ύψος με την οδό θεοσκέπαστης.

Απόλλωνος στο ύψος με την οδό Τεύκρου

Οι πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους εξής Χώρους στάθμευσης.

Α) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Β) ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΟΡΝΕΡ

Γ) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ (ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟΥ)

Δ) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ THΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ POP LIFE ( ΟΔΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ)

Ε) ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (CLUP LOFT)

ΣΤ) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΣΟΔΑΠ)

Ζ) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΩ ΠΑΦΟΥ

H) ΓΗΠΕΔΟ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ( ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)

Για αποφυγή ενδεχόμενων ταλαιπωριών παράκληση οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και των τροχονόμων του Δήμου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close