Cinema: Τα Καλύτερα

Προβολή της ταινίας "Brazil"

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2023

Ο Sam Lowry είναι ένας μικρός νομοταγής υπάλληλος στα κεντρικά αρχεία του παντοδύναμου υπουργείου πληροφοριών. Βρισκόμαστε σε μία σκοτεινή πραγματικότητα όπου η γραφειοκρατία κυβερνάει τα πάντα. Η μητέρα του Sam έχει μεγάλη επιρροή και προσπαθεί συνέχεια να του φτιάξει την καριέρα.

Ο Sam εμπλέκεται σε μια σκευωρία. Γνωρίζει κατά λάθος τον καταζητούμενο τρομοκράτη Tuttle, μηχανικό καλοριφέρ στο επάγγελμα. Μια μέρα γίνεται ένα μηχανογραφικό λάθος και αντί για τον καταζητούμενο Tuttle η αστυνομία συλλαμβάνει τον αθώο Buttle. Ο Sam εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην μυστηριώδη υπόθεση, ενώ παράλληλα ψάχνει για να βρει τα ίχνη της άγνωστης αγαπημένης του που θα γνωρίσει τυχαία.

Η ιστορία γίνεται όλο και πιο παράλογη. Ο Sam αποφασίζει να επέμβει και να σώσει την αγαπημένη του. Θα πέσει όμως θύμα της γραφειοκρατίας και από τα βασανιστήρια θα χάσει τα λογικά του. Η μόνη διέξοδος είναι η απόδραση σε έναν κόσμο φανταστικό, όπου τα πάντα είναι ειδυλλιακά.

Η καφκική γραφειοκρατία και η οργουελική επιτήρηση συναντούν την ανατρεπτική αισθητική και το αυθάδικο χιούμορ στην κορυφαία σκηνοθετική δημιουργία του, Terry Gilliam, με πρωταγωνιστές τους Jonathan Pryce, Robert De Niro και Katherine Helmond.

Η ταινία "Brazil" θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στις 20.15 στο σινεμά Ρίο 3 από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close