Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2023
Η Μαρίνα Αγίας Νάπας, το απόλυτο hotspot του νησιού, θα φιλοξενήσει το πρώτο Super Sprint Triathlon 2023 την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Το αθλητικό event, που τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, είναι ο δεύτερος αγώνας της σειράς TriathlonCY και αναμένεται να προσελκύσει 150-200 αθλητές καθώς και θεατές από όλη την Κύπρο.
Ο αγώνας περιλαμβάνει κολύμβηση 0,5 χιλιόμετρα, ποδηλασία 9,3 χιλιόμετρα και αγώνα δρόμου 2,3 χιλιομέτρων. Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Μαρίνας όπου θα διεξαχθεί και το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα συναρπαστικό θέαμα, καθώς το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί εντός της λιμενολεκάνης της μαρίνας, περιμετρικά των επαύλεων στο τεχνητό νησί. Μετά τον αγώνα κολύμβησης, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την ποδηλασία προς τον κόμβο της Σωτήρας πριν επιστρέψουν στη Μαρίνα για το τελευταίο σκέλος του τριάθλου, έναν αγώνα δρόμου από τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης προς το ελικοδρόμιο που βρίσκεται στον κυματοθραύστη και θα ολοκληρωθεί σε κεντρικό σημείο της Μαρίνας.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι το Super Sprint Triathlon δίνει την πρόκριση στους 7ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων σε αθλητές που γεννήθηκαν το 2006, το 2007 και το 2008, σύμφωνα με τα κριτήρια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το Aquathlon δίνει επίσης πρόκριση στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες 2023 που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους λάτρεις των σπορ, τους συμμετέχοντες αθλητές και τους υποστηρικτές τους να βιώσουν μια αξέχαστα συναρπαστική εμπειρία αγώνων και διασκέδασης στο Super Sprint Triathlon στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Είτε πρόκειται για έμπειρους αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους είτε για θεατές που αναζητούν ένα μοναδικό θέαμα, αυτή η διοργάνωση υπόσχεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε έναν εκπληκτικό χώρο διεξαγωγής.
Οι θεατές μπορούν επίσης να απολαύσουν τα όσα προσφέρει η Μαρίνα Αγίας Νάπας ως ο απόλυτος προορισμός ψυχαγωγίας του νησιού, από μια βόλτα στην προκυμαία μπροστά από τα γιοτ μέχρι breakfast ή μεσημεριανό στα εκλεπτυσμένα εστιατόρια. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης λίγα μέτρα από την περιοχή εκκίνησης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Super Sprint Triathlon θα βρείτε εδώ.
Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.