Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2023
Τι θα κάνεις την Πρωτομαγιά;
Ίσως στο μυαλό σου να ακούγεται ιδανικό να περάσεις την αργία στο σπίτι, αλλά υπάρχουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που ίσως σου αλλάξουν γνώμη.
Σε 4 χωριά της Κύπρου λαμβάνουν χώρα 4 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με γεύσεις και αρώματα του κόσμου, εργαστήρια, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Αν θες η Δευτέρα σου να περιλαμβάνει εκδρομή, δες πιο κάτω:
Αραδίππου

Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις γεύσεις από τις κουζίνες του κόσμου, τότε η πιο κάτω εκδήλωση θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα. Τη Δευτέρα 1 Μαΐου, στις 19:00 πάμε ξανά στην Αραδίππου για να δοκιμάσουμε φαγητά από διαφορερικές χώρες!
Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Όμιλος "Ομόνοια Αραδίππου" διοργανώνει την 8η Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας, στο πλαίσιο της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει γεύσεις με διαφορετικό άρωμα και χρώμα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στην Αραδίππου κι εκεί θα βρεις και θα απολαύσεις φαγητά από διάφορες χώρες.
Αρκούντα

Το Κέντρο Νεότητας Ακρούντας ετοιμάζεται για μία ακόμα φορά για το Μαγιάτικο Πανηγύρι και μας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους σε μια μέρα διασκέδασης και χαράς! Στον χώρο θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, παιχνίδια, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παζαράκι.
Στο Πάρκο Ακρούντας, από τις 15:30 μέχρι τις 21:30
Βουνί

Το Βουνί, είναι ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, που ελκύει ντόπιους και ξένους.
Αν σε όλα αυτά μάλιστα προσθέσεις και το διαγωνισμό Μαγιάτικου Στεφανιού, τότε το μόνο που απομένεις είναι να το βάλεις στο πρόγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα, και φέτος την Πρωτομαγιά διοργανώνεται μια πολύ όμορφη εκδήλωση, ένας "Διαγωνισμός Μαγιάτικου Στεφανιού". Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει όποιος αγαπά την παράδοση και τη φύση. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρώσει τους φίλους ή/και την οικογένειά του, να μαζέψουν λουλούδια και να πάνε όλοι μαζί στο Βουνί.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 16:00 στην Πλατεία Μουσείου.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Βουνιού, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και ο Γυναικείος Όμιλος Βουνιού.
Μελίνη

Η όμορφη Μελίνη, χωριό της επαρχίας Λάρνακας χτισμένο στην οροσειρά του Τροόδους μάς δίνει μια πολύ καλή αφορμή για να την επισκεφτούμε, πέρα από τη φυσική ομορφιά της.
Συγκεκριμένα, το Γνήσιο Μέλι Μελίνη, μας προσκαλεί να φτιάξουμε και να γευτούμε μελουζέ με μέλι τη Δευτέρα 1η Μαΐου.
Ώρες εργαστηρίων: 11:00-12:00 και 12:30-13:30.
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Κάνε την κράτησή σου στο 99994091
Σχετικά

Πεζοπορία στον Αγρό με αφορμή το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Δες αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Ένα μαγιάτικο πανηγύρι αγάπης θα στηθεί για καλό σκοπό στην Λευκωσία
Με φαγητό, ποτό, εργαστήρια, παζαράκι και πολλά άλλα

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης για ένα masterclass στην Κύπρο
Καλεσμένος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Το Misfit Sundays επιστρέφει με ένα Car Boot Sale!
Το αγαπημένο κυριακάτικο event της πόλης επιστρέφει με μια ανατρεπτική έκδοση

Κλείνουμε τη σεζόν σε ένα διήμερο second hand wardrobe gala στην Λευκωσία
Με τον πιο στιλάτο και βιώσιμο τρόπο

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης