Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2014
Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο “Η Εκπαίδευση σε Σύγκρουση – Η Σύγκρουση στην Εκπαίδευση”. Το Συνέδριο θα επικεντρώσει σε παραδείγματα, ιδέες και πρακτικές για το πώς η εκπαίδευση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις κοινωνίες που αντιμετωπίζουν συγκρούσεις να κινηθούν πέρα από το φαύλο κύκλο της βίας (όλων των τύπων). Φιλοξενώντας επιστήμονες από διαφορετικά κοινωνικοπολιτικά υπόβαθρα, όπως Ισραήλ/Παλαιστίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Βαλκάνια, Ινδία/Πακιστάν, Ανατολική Ευρώπη, Καύκασο, Μέση Ανατολή και, φυσικά, Κύπρο, το Συνέδριο αποτελεί μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τους Κύπριους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς. Στην προσπάθεια του ΟΙΔΕ για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης, το συνέδριο θα συνδυάζει θεωρητικές συζητήσεις στα θέματα του Συνεδρίου, με τη συνδρομή διεθνών εμπειρογνωμόνων, το Σάββατο 29 Μαρτίου, και εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους/τις εκπαιδευτικούς και τις/τους επαγγελματίες, την Κυριακή 30 Μαρτίου. Το Συνέδριο θα απασχολήσουν τα ακόλουθα θέματα: Ιστορικός Διάλογος και Συμφιλίωση στην Εκπαίδευση, Τραύμα και Μνήμες στην Εκπαίδευση, Εκπαίδευση για την Ειρήνη και Πολιτότητα στην Εκπαίδευση. Τα εργαστήρια θα οργανωθούν γύρω από τα ακόλουθα θέματα: Δημιουργώντας Ασφαλείς Χώρους για Διάλογο σε Δημόσιους Χώρους και στα Σχολεία, Αναλύσεις Κοινωνικού Φύλου στην Εκπαίδευση για την Ειρήνη και Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ως Εκπαίδευση για ένα Πολιτισμό Ειρήνης. Το Συνέδριο και τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά και θα παρέχεται αυτόματη μετάφραση και στις τρεις γλώσσες.
-
Home For Cooperation (H4C)
29 Μαρτίου - 30 Μαρτίου 2014
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις