28 April 2023
Προσεχώς , News , Μη χάσετε

''Κάποιος Να Με Προσέχει'': Η μεγάλη θεατρική επιτυχία της Ελλάδας, στην Κύπρο

Για μία μόνο παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2023

Η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας συνεχίζει τις εκτός-Φεστιβάλ δράσεις της και παρουσιάζει την παράσταση «Κάποιος να με προσέχει» του Frank McGuinness. Μετά τα απανωτά sold out στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη και στο Σύγχρονο Θέατρο στην Αθήνα, η παράσταση της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 28 Απριλίου 2023 στις 8:30μμ.

Tο έργο («Someone Who'll Watch Over Me» στα αγγλικά) ξεχωρίζει για τη μαεστρία του McGuinness στις ανατροπές. Καταφέρνει να χτίσει ένα θεατρικό έργο για τρεις ομήρους σε ένα κελί του Λιβάνου που είναι ταυτόχρονα ξεκαρδιστικά αστείο και συγκινητικό.  Ξεκινά με τα υποτιθέμενα στερεότυπα ενός αγενούς Άγγλου, ενός ασταθούς Ιρλανδού και ενός σοβαρού Αμερικανού και στη συνέχεια προχωρά στην υπονόμευση τους. 

Ο McGuinness αγγίζει πολλά θέματα: τη δύναμη της φαντασίας ως μηχανισμού επιβίωσης, την παρηγοριά που δύναται ή δεν δύναται να μας προσφέρει η θρησκεία, αλλά και τις αντοχές των μεγάλων έργων της λογοτεχνίας. Πάνω απ' όλα πρόκειται για ένα έργο για τρεις άνδρες διαφορετικής εθνικότητας που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους όντας έγκλειστοι σ’ ένα κελί, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τρομοκρατών – απαγωγέων τους.  Μέσα από συγκρούσεις, συναισθηματικές εξάρσεις και δαιμονικό χιούμορ οι τρεις τους θα πιούν «φανταστικά» κοκτέιλ, θα αγαπήσουν ο ένας τον άλλο και θα δεθούν με δεσμά φιλίας ισχυρότερα από τις αλυσίδες που τους κρατούν δεμένους

Η σκηνοθέτρια του έργου Αθανασία Καραγιαννοπούλου σημειώνει: «Μια ιστορία για τον φόβο και την ταυτότητα, που διαλύει τα σύνορα των φύλων και περιγράφει προσεκτικά το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς μπορείς να επιβιώσεις μέσα από μια αδιανόητα τραυματική ταλαιπωρία. Το έργο ανήκει στην εποχή μας: Μια εποχή εξεγέρσεων, τρομοκρατίας αλλά και επαναπροσδιορισμού της ανδρικής συμπεριφοράς. Είναι μια ιστορία για κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, αλλά μιλά για όσα έχουν όλοι οι άνθρωποι στην καρδιά τους».

Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης
Επικοινωνία: Γιάννης Δαλάκας

Με τους: Αντίνοο Αλμπάνη, Δημήτρη Μάριζα, Πήτερ Ραντλ
Παραγωγή: Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Θεσσαλονίκη

Στις 28 Απριλίου
Εισιτήρια: www.Soldoutticketbox.com  και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-1μμ)
Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-1μμ), www.nicosia.org.cy 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close