Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2023
Ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτυ που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν! Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βέβαια είναι πια 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο. Όπως λέει και ο ίδιος "Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού, άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι της έναρξης το είχε ήδη γράψει ο φίλος μου Αντώνης Θυσιάδης και το είχε μελοποιήσει ο Νίκος Μερτζάνος. Έτσι είπα ο τίτλος να γίνει "40plusΒγαίνω" . Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του '80".
Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες.
Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτης Ελένη Γκασούκα, ο soul mate Φοίβος Δεληβοριάς και ο απροσδόκητος Γιώργος Παυριανός, που ξαφνικά εμφανίστηκε και έδωσε κείμενα και στίχους. Κείμενα έχει γράψει επίσης και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα.
Tις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο genius Αντώνης Σκόκος, που έδωσε το δικό χρώμα στις μουσικές και τα τραγούδια. Ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι Ζεμενίδης Ευριπίδης κιθάρες, Κούρος Αλέξανδρος πλήκτρα, Μιχαηλίδης Θάνος τύμπανα, Μπουλντής Γιώργος μπάσο, Παπαδόπουλος Χρήστος σαξόφωνο, κλαρίνο.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Μία ξεχωριστή, πολύπλευρη και ευφορική μουσικοθεατρική παράσταση, με το μεγάλο ταλέντο του Θανάση Αλευρά και των υπέροχων συνεργατών του,
για πρώτη φορά στη Λευκωσία!
19 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς
Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ.
-
Πολιτιστικός χώρος Σκαλί Αγλαντζιάς
19 Ιουνίου 2023
Σχετικά


Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε μετάφραση και διασκευή Κώστα Μόντη
«Βουλευτίνες τζαι ξερό ψωμί» για δύο μόνο παραστάσεις

Ακόμη δύο έξτρα stand up comedy παραστάσεις για τον Ζαχαρία Ζαννέτου
Με 2 sold out και εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Pop up theatre project από την Ομάδα Γιασεμίν
Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει με καινούργια έμπνευση και ενέργεια!
Νέα παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Του σπουδαίου συγγραφικού διδύμου Ρέππας - Παπαθανασίου

Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Κούκουρας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
“2:22 – A Ghost Story”: Το «θεατρικό φαινόμενο» έρχεται στην Κύπρο

Τελευταία παράσταση για το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά με τη δύναμη της μνήμης, της φιλίας και της αδελφικής αγάπης

Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ στον ΘΟΚ
Σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα