Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η ατζέντα του σαββατοκύριακου με 14 υπέροχα events

Παζαράκι, συναυλίες και θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023

Το τριήμερο έφτασε και η ατζέντα είναι γεμάτη με θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και δρώμενα που μπορείς να βάλεις στη λίστα σου!

Σημείωσε τις ημερομηνίες, αγόρασε τα εισιτήρια ή μπες στο αυτοκίνητό σου και έφυγες!

meritt-thomas-2UsNF4Az-Ko-unsplas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Craft Beer Festival

Για 2η φορά το Beer Guru στη Λεμεσό διοργανώνει το Craft Beer Festival. Για άλλη μια χρονιά ο μαγικός κόσμος της μπίρας ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε περισσότερες από 50 διαφορετικές γεύσεις από όλο τον κόσμο.
>> Παρασκευή 17 Μαρτίου, Limassol Agora, 17.00. Είσοδος δωρεάν. Πρόγραμμα ΕΔΩ.

«Indian Summer»
Το θέατρο Versus παρουσιάζει το βραβευμένο έργο «Indian Summer» της Lucy Maurice σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη. Κυριακή Βράδυ, στο μπαρ ενός σιδηροδρομικού σταθμού… Δύο κορίτσια, δώδεκα μυστικά… Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια έλπίδα ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει…
>> Παρασκευή 17 Μαρτίου, Θέατρο Ένα, 20.30. Πληρ. 99395970.

valentin-balan-O4gqgr2lSI8-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Camera Obscura»

Tο Εργαστήρι Φωτογραφίας των STEAMers Λεμεσού σε προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Camera Obscura» της ομώνυμης φωτογραφικής ομάδας. Η φωτογραφική ομάδα Camera Obscura, αποτελείται από σπουδαστές φωτογραφίας στο πρόγραμμα The STEAMers, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, στη Λεμεσό. Την έκθεση επιμελείται ο εκπαιδευτής, Πέτρος Καμέρης.
>> Παρασκευή 17 Μαρτίου, Sto Dromo Bar, Λεμεσός, 18.00.

genesis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Πεζοπορία
Σίγουρα έχεις δει το Άσπρο Ακρωτήρι στο Πισσούρι. Ίσως, μάλιστα, να το έχεις περπατήσει κιόλας αφού τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορούν στα social media οι πιο όμορφες φωτογραφίες. Τώρα, μπορείς να γνωρίσεις το... αδερφάκι του, όπως το χαρακτηρίζει το Cyprus from Air που διοργανώνει, μάλιστα, την πεζοπορία. Πρόκειται για το μονοπάτι Γένεσις, μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές του νησιού, με την ιδιαίτερη μορφολογία των βράχων να σχηματίζουν υπέροχα σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας. Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, για να απολαύσει 9km μαγείας. Στις 18 Μαρτίου μπορείς να το ανακαλύψεις και εσύ, αν λάβεις μέρος στην πεζοπορία που διοργανώνει το Cyprus from Air.
>> Σάββατο 18 Μαρτίου, από "DOG Beach", 10.00. Πληρ. ΕΔΩ.

Μέρα Τραγουδιού στο κέντρο της Λευκωσίας
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν τη Μέρα Τραγουδιού με θέμα «Απ’ τη Λευκωσία ως την καρδιά, τραγούδια μια αγκαλιά», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:30 το απόγευμα στους πεζόδρομους Λήδρας - Ονασαγόρου και την Πλατεία Ελευθερίας. Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.
>> Σάββατο 18 Μαρτίου, οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, 12.00. Περισσότερα ΕΔΩ.


Ρετρό πάρτι στη Λευκωσία
Στις 18 Μαρτίου, στο City Pride, θα ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια, επιτυχίες από προηγούμενες δεκαετίες με τις μουσικές επιλογές του DJ Dino Ashioti. Ένα μεγάλο πάρτι με τραγούδια που δεν χάθηκαν στον χρόνο, παρέα με χιλιάδες αναμνήσεις, με χαρές και με μεγάλους έρωτες, μουσικές που επηρέασαν τις ζωές όλων μας απλώνονται μπροστά μας σε μια ατέλειωτη νύχτα. Πληροφορίες και κρατήσεις στα 22666380 και 99606777.
>> Σάββατο 18 Μαρτίου, City Pride, Λευκωσία. Πληρ. 22666380/ 99606777.

thumbnail_A7401534.2e16d0ba.fill-.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Σοφία Μουτίδου
Μετά τις sold-out καλοκαιρινές παραστάσεις της, σε Ελλάδα και Κύπρο, η αγαπημένη ηθοποιός, παρουσιάστρια,  YouTuber και stand-up comedian, επιστρέφει στην σκηνή… του εγκλήματος για να γιορτάσει μαζί μας την εντυπωσιακή 10ετή πορεία της στο stand up comedy,  μέσα από 2 μοναδικές παραστάσεις. Η Σοφία Μουτίδου συμπληρώνει “10 Χρόνια Σοφίας” και μαζεύει τους καλύτερους μονολόγους και τις πιο καυτές στιγμές σε μία παράσταση που έκανε χιλιάδες θεατές να γελάσουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Ποσό €1 από κάθε εισιτήριο θα διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων Μοναδικά Χαμόγελα. 
>> Σάββατο 18 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: Soldouttickets.

Ανοιξιάτικα εργαστήρια
To CyHerbia Botanical Park & Labyrinth βρίσκεται στο χωριό Αυγόρου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και είναι ένα πάρκο που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση! Συγκεκριμένα ο χώρος του πάρκου αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο τα ενδημικά δέντρα και οι θάμνοι σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης τον πρώτο λαβύρινθο στην Κύπρο. Κι όπως πολύ σωστά θα κατάλαβες είναι ένας χώρος που προσφέρεται τόσο για χαλάρωση και ηρεμία όσο και για γνώση και μάθηση! Εδώ θα μάθεις τα πάντα για τα βότανα, θα πιεις ιδιαίτερα βοτανικά τσάγια και θα μάθεις και τις ευεργετικές τους ιδιότητες!
>> Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαρτίου, CyHerbia Botanical Park & Labyrinth, χωριό Αυγόρου. Πληρ.ΕΔΩ ή στο 99 915443.

onirama.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Οnirama
Οι Notes Live, η μουσική σκηνή που κάθε μήνα γίνεται σημείο συνάντησης για τη νυχτερινή μας διασκέδαση, με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, γιορτάζει την άνοιξη με ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα. Οι Onirama έρχονται στην Κύπρο για τρεις συλλεκτικές εμφανίσεις, μία από αυτές το Σάββατο 18 Μαρτίου, με μια βαλίτσα γεμάτη παλιές και νέες επιτυχίες που ξέρουμε και αγαπάμε, για τρεις εκρηκτικές συναυλίες. Γκεστ DJ ο Simos V.

>> Σάββατο 17 Μαρτίου, NOTES LIVE, Λεμεσός. Πληρ. 25344344.

evridikisinger.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Ευριδίκη
Η Ευρυδίκη, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς της, επιστρέφουν στο Βινύλιο για μια μοναδική βραδιά. Νοσταλγία, ρομαντισμός, ενέργεια, χαρά και συγκίνηση, σε ένα πρόγραμμα που τα περιέχει όλα, την Κυριακή 19 Μαρτίου. Οι ποπ επιτυχίες και οι πιο ερωτικές μπαλάντες της εφηβείας μας και τα τραγούδια της Ευρυδίκης που αγαπήσαμε, όλα σε μια βραδιά, μας ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μας χρόνια. Μία μουσική γιορτή γεμάτη με τις επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας, που επιστρέφει ανανεωμένη με τη δύναμη και το πάθος που τη χαρακτηρίζουν, με μοναδικές ερμηνείες που καθηλώνουν και συγκινούν. Με τραγούδια όπως «Το μόνο που θυμάμαι», «Πόσο λίγο με ξέρεις», «Μίσησε με», «Στο ίδιο βαγόνι», «Πιάσε με», «Θέλω τόσο να σε δω», «Πυξίδα», «Ζηλιάρης Ουρανός», «Φθινόπωρο Γυναίκας», «Δεν τελειώνουμε ποτέ», «Αυτό το φιλί», αλλά και μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει, μας ξεσηκώνει μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι.
>> Κυριακή 19 Μαρτίου, Vinylio, Λεμεσός. Πληρ. 99300430.

douglas-lopez-TOu4ok1vdFs-unsplas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«23ης Διαδρομής Αγάπης»
Το σωματείο «VESPA LAMBRETTA CLUB OF CYPRUS» στα πλαίσια της «23ης Διαδρομής Αγάπης» του συνδέσμου «ΈΝΑ ΌΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΉ», σε προσκαλεί την Κυριακή 19/3/2023 και η ώρα 11:00π.μ.- 4:00μ.μ., στο προαύλιο της εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία. Στο παζαράκι θα υπάρχει φαγητό, ποτό, μουσική, tattoo artist, διάφορες πρωτότυπες δημιουργίες, πίνακες, βιβλία, σπιτικά εδέσματα και άλλα πολλά! Ακόμα, σχολή χορού θα χορέψει με κέφι για να προσφέρει μια νότα διασκέδασης στον κόσμο. Στο παζαράκι θα καταλήξει η μεγάλη φάλαγγα με τις μοτοσυκλέτες μας, μετά από τον οδικό έρανο που θα πραγματοποιήσει σε διάφορα Café της πόλης,  με τη βοήθεια γνωστών ηθοποιών, όπου θα κοσμήσει με όμορφα χρώματα το χώρο του προαυλίου της εκκλησίας, προσφέροντας υπέροχο θέαμα!
>> Κυριακή 19 Μαρτίου, Προαύλιο της εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης, Λευκωσία, 11.00.

Street party
Πρόκειται για το μπαράκι που πρωταγωνιστούσε, τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα street parties του, αφού προσέλκυε πλήθος κόσμου από την Λευκωσία και όχι μόνο. Τώρα, το Old Souls, αρχίζει δυναμικά, με ένα πάρτι σε συνεργασία με το Jameson Whiskey. Στις 19 Μαρτίου πάμε στο κέντρο της πρωτεύουσας για limited edition ποτά από τον Κωνσταντίνο Καζέλη, φαγητό από το Grill 'n' Roll αλλά και... ένα διαδραστικό παιχνίδι για τους λάτρεις του ουίσκι, με το οποίο θα κερδίζεις διάφορα δώρα. Τη μουσική αναλαμβάνει ο DJ AChris.
>> Κυριακή 19 Μαρτίου, Old Souls, Λευκωσια, 18.00.

korkolis_sto_piano_concert_main.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Στέφανος Κορκολής
Μία από τις ωραιότερες  συναυλίες η οποία ήδη έχει πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -  προκαλώντας έντονο χειροκρότημα και επευφημίες για τον καλλιτέχνη έρχεται στην Κύπρο. Πρόκειται για τη συναυλία «35 χρόνια Στέφανος Κορκολής»  όπου ο ταλαντούχος συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής,  γιορτάζει τα 35 χρόνια της εμβληματικής πορείας του στη μουσική. Στην Κύπρο θα είναι μαζί του εκλεκτοί καλεσμένοι, ο Πάνος Μουζουράκης και η Σοφία Μανουσάκη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Λεμεσού  «ΤρακΑρτ» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Άρη Αντωνιάδη αλλά και με μικρή ορχήστρα με έξη σολίστες  μουσικούς από την Ελλάδα. Μια λαμπρή πορεία 35 ολόκληρων χρόνων, από την οποία θα παρουσιαστούν επιλογές από τις  ωραιότερες επιτυχίες του συνθέτη, οι οποίες σημάδεψαν ευχάριστα  με κάποιο τρόπο  τα μουσικά δρώμενα και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.
>> Κυριακή 19 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας. Εισιτήρια: Tickethour.

thumbnail_To_agori_me_ti_valitsa-.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

"Το αγόρι με τη βαλίτσα"
Το έργο περιγράφει το ταξίδι ενός αγοριού που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του και με μοναδικό του όπλο τις ιστορίες που συνήθιζε να του διηγείται ο πατέρας του, προσπαθεί να φτάσει στο Λονδίνο όπου ζει ο αδελφός του. Στη διαδρομή συναντά την Κρίσια, ένα κορίτσι που επίσης ταξιδεύει μόνο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και που αποδεικνύεται ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος. Κατάλληλο για άτομα από 8 ετών και άνω, το έργο ακολουθεί με ευαισθησία και χιούμορ το άκρως επικίνδυνο ταξίδι που εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν στις μέρες μας.
>> Κυριακή 19 Μαρτίου, Θέατρο Αποθήκες, Λευκωσία, 17.00. Τιμή Εισιτηρίου: €6. Πληροφορίες: 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close