Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς στην κοινότητα που σφύζει από αμυγδαλιές

Η Γιόλου είναι από τα παλαιότερα χρόνια η δεύτερη σε αριθμό αμυγδαλιών στο έδαφος της κοινότητα της Κύπρου, μετά τον Λιμνάτη. Το γεγονός αυτό, γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια με εκδηλώσεις που οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα στον Μάρτιο. Παράδοση που όλα δείχνουν ότι θα διακοπεί φέτος, δεδομένης της πανδημίας και της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στην Κύπρο.

Μιλώντας στο PafosNet η Γραμματέας του Κ.Σ. Γιόλου, Σύλβια Αντωνίου, τόνισε ότι η «Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς» τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβανε περιδιάβαση στους αγρούς με την «άσπρη νυφούλα» που δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο στη Γιόλου, καθώς επίσης εκδήλωση από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Γιόλου με τραγούδια για την αμυγδαλιά, παραδοσιακούς χορούς, τσιατιστά για το ίδιο θέμα, διαγωνισμό ποιήματος για την αμυγδαλιά.

Η τοπική αρχή Γιόλου, είπε η Σύλβια Αντωνίου, κερνούσε στους επισκέπτες και μετέχοντες στις εκδηλώσεις, σουμάδα, γλυκά από αμύγδαλα, καθώς και ζεστό χωριάτικο ψωμί, φρέσκο χαλούμι, και ζιβανία.

Η δημοφιλή αυτή τα τελευταία χρόνια εκδήλωση, που προσέλκυε επισκέπτες από όλη την Πάφο, τίθεται και αυτή, όπως τόσες και τόσες άλλες, εν εμφιβόλω λόγω επιδημιολογικών δεδομένων.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τα μέτρα που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση οποιονδήποτε εκδηλώσεων, ...

Δημοσιεύτηκε από Κοινοτικο Συμβούλιο Γιολου στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31