Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2021
Μπορεί ο φετινός χειμώνας να άρχισε μόλις τις τελευταίες μέρες, ωστόσο οι ευεργετικές βροχές βοήθησαν πολύ. Το έδαφος ποτίστηκε και το νερό άρχισε να ξεχειλίζει από παντού: φράγματα, λίμνες και πηγές.
Και ο χειμώνας μόλις άρχισε!
Ως εκ τούτου, πέρα από το πράσινο που θα πλημμυρίσει όλη την πλάση, έκαναν την εμφάνισή τους και τα ρυάκια, οι καταρράκτες ακόμα και οι λίμνες, που δημιουργήθηκαν, με το νερό να ρέει άφθονο.
Όσοι πάντως επιλέγουν να πηγαίνουν για άσκηση κοντά σε λόφους, βουνά και χωριά της επαρχίας έχουν την ευκαιρία να αντικρίζουν εποχιακούς καταρράκτες, όπου το νερό ήταν τόσο άφθονο πια, ώστε να περισσεύει.
Τέτοια φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές γύρω από το φράγμα του Κούρη, αλλά και σε διάφορα σημεία με φυσική ομορφιά.
Όπως είναι για παράδειγμα ο περίφημος κρεμαστός καταρράκτης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Κλειούφας, της κοινότητας του Πραστειού-Αυδήμου, στην επαρχία Λεμεσού.
Πρόκειται για ένα τοπίο που προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό και εντυπωσιακό τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες που σπεύδουν να το απολαύσουν και να το φωτογραφίσουν.
Βρίσκεται νότια της κοινότητας Πραστειού-Αυδήμου, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μορφολογία και ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Ο ημικύκλιος σχηματισμός των βράχων, από τα οποία πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη από ύψος περίπου 25 περίπου μέτρων, χαρίζει ένα από τα ομορφότερα και σπανιότερα φαινόμενα της κυπριακής υπαίθρου.
Με πληροφορίες της Όλγας Ιωάννου (myjourney.world)
Σχετικά
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του θρυλικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο
Η οροφή του Berengaria παίρνει ξανά την τελική της μορφή, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή για τον χώρο
Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές χώρες για τουρίστες – Τι δείχνει πρόσφατη μελέτη
Πόσα χρήματα ξοδεύει κατά μέσο όρο ένας επισκέπτης σε μια χώρα
Αυτή είναι η νέα Λαϊκή Αγορά της Δερύνειας - Πότε θα λειτουργήσει
Νέα εποχή για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής
Δωρεάν στάθμευση για την εορταστική περίοδο στον Δήμο Στροβόλου
Μέχρι την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026,
Γιορτινός Δεκέμβριος στο Columbia Beach Resort
Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, επανασύνδεση και ποιοτικές στιγμές φέτος τις γιορτές
Οι 25 κορυφαίοι προορισμοί και οι εμπειρίες για το 2026
Τα καλύτερα μέρη για ταξίδι το 2026 αλλά και τις must-do εμπειρίες για τη νέα χρονιά.
Πρόβλεψη για νέες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι «αρχιτέκτονες» του AI το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time
Η AI, σύμφωνα με το TIME, έχει αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ρόλο - Πρόσωπο της Χρονιάς για το περιοδικό
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 13:00 ως τις 16:30 σήμερα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
To Lupin επιστρέφει με τέταρτη σεζόν - Η ανάρτηση του Netflix
Πότε θα κάνει πρεμιέρα η τέταρτη σεζόν του Lupin
Αυτή η πόλη κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030
Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία επιλογής, τι οδήγησε στη νίκη της πόλης και ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι το 2030