Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2023
Σύμφωνα με την μετερεωλογική υπηρεσία Κύπρου ο καιρός συνεχίζει να είναι χειμωνιάτικος, σήμερα Πέμπτη 9/2, με ψυχρή αέρια μάζα να επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανό να υπάρχει παγετός και σε περιοχές του εσωτερικού.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, στους 3 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και στους -6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή και θα κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 60 εκατοστά.
Σχετικά

Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;

Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί

Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου

Αν θες να αρχίσεις τις σπουδές σου στο κρασί, αυτό σε αφορά
Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κρασί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η Lidl Κύπρου ενισχύει την εκπαιδευτική κοινότητα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα μέσα από το 5ο mind REset
Σχεδόν 60 εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο συμμετείχαν στην επιμόρφωση του προγράμματος mind REset, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη σχολική κοινότητα

Χειμερινές αποδράσεις στα κυπριακά βουνά: 10 boutique καταλύματα που θα σε μαγέψουν
Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ζεστές φωτιές, τζακούζι και ησυχία μέσα στη φύση — οι πιο ονειρεμένοι ξενώνες για ρομαντικά Σαββατοκύριακα και αποδράσεις χαλάρωσης.


H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99!
Από το Αεροδρόμιο Πάφου, οι επιλογές είναι δελεαστικές και καλύπτουν προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη

Μπολόνια: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία
Τρεις λόγοι για να βρεθείς σε αυτή την πόλη της Ιταλίας

Πότε θα δούμε τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ
Η ημερομηνία προβολής της λαμπερής απονομής των Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ

Η πόλη που ανακηρύχθηκε η ασφαλέστερη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα σε άλλες 14 πόλεις

Η «έξυπνη» πόλη της Ιταλίας που θεωρείται μία μικρή Βενετία
Εντυπωσιακά κανάλια και φημισμένο τιραμισού