Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023
Ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.
Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μείον 1 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και σε αρκετές περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο, κυρίως στα νοτιοδυτικά και ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μείον 1 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και σε αρκετές περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά, κυρίως το απόγευμα. Την Παρασκευή πιθανόν να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Το Σάββατο μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη και θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά θα παραμείνει πιο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.
Σχετικά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027