Εστιατόρια

Στην παλιά Λευκωσία για σουβλάκι και φρέσκες τηγανιτές πατάτες, όπως τα έφτιαχναν παλιά

Επιστρέφοντας σε αξίες διαχρονικές

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2023

Αν ρωτήσεις τους πιο επιτυχημένους σεφ ανά τον κόσμο ποιο είναι το πιο σπουδαίο συστατικό για ένα επιτυχημένο πιάτο, θα σου απαντήσουν πώς είναι η απλότητα. Μια απλότητα κρύβει ποιότητα στην πρώτη ύλη, μεράκι, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και αντίληψη.

Το σκεφτόμουν αυτό πρόσφατα, όταν τυχαία περνούσα με την παρέα μου ένα βράδυ Δευτέρας έξω από τη Στοά Κλόκκαρη και καθίσαμε να φάμε στο Εστιατόριο της Ευρούλλας. Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να περάσω απ’ εκεί και ομολογώ πως όποτε ψάχναμε για φαγητό στην περιοχή, δεν μου περνούσε από το μυαλό.

Ο χώρος από μόνος του, χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερα φτιασίδια, παραμένει το ίδιο εμβληματικός και ξεχωριστός, καθώς φέρει μαζί του μια ιστορία χρόνων, με την ενέργεια να κατακλύζει κάθε του γωνιά. Μια σαλάτα χωριάτικη, δύο πίττες σουβλάκια με απ’ όλα, μία πίτα με μανιτάρια για την vegan της παρέας και μισό καραφάκι λευκό κρασί χύμα.

Πρώτα έφτασε η σαλάτα με το φρέσκο ψωμί, την ταχίνι και τα διάφορα ξιδάτα. Η γαβάθα γεμάτη με τα απαραίτητα υλικά και από πάνω ένα γενναίο κομμάτι αυθεντικής ελληνικής φέτας. Οι πίτες με τα σουβλάκια δεν άργησαν να έρθουν και μαζί οι μερίδες με τις φρεσκοκομμένες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Το σουβλάκι ψημένο όπως έπρεπε και στην σωστή ποσότητα, οι πατάτες τραγανές με χοντρό αλάτι για το τελείωμα και η πίτα ξεροψημένη, όπως τη ζητήσαμε. Κάθε μπουκιά και ανάμνηση, κάθε εΐβα και μια αναδρομή στο παρελθόν. Τότε που το σουβλάκι αποτελούσε το δικό μας street food, όχι μόνο λόγω της ευκολίας του να γίνει, αλλά κυρίως λόγω της τιμής του.

Στην Ευρούλλα μία πίττα σουβλάκια με απ’ όλα δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ για dine in, με τον λογαριασμό στο σύνολό του να μη θυμίζει σε τίποτα την περίοδο που διανύουμε. Φεύγοντας, σκεφτόμουν πως κάποιες αξίες είναι τόσο διαχρονικές που οφείλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Στο εστιατόριο της Ευρούλλας μπορείς να πας και μεσημέρι για μαμαδίστικα μαγειρευτά πιάτα όπως λουβί, μπάμιες, κεφτέδες, ρολό με πατάτες στον φούρνο, ρόστο και άλλα νόστιμα πιάτα που μας ταξιδεύουν στα παιδικά μας χρόνια.

(22665346) Στοά Κλόκκαρη 5, Παλιά Λευκωσία

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close