Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022
Θέλετε ως γονείς να προσφέρετε ό,τι καλύτερο στα παιδιά σας; Θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να νιώθουν συναισθηματικά ελεύθερα; Γνωρίζετε ότι, ως γονείς είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι, δεν μεγαλώνετε ένα αντίγραφο σας, αλλά ένα πνεύμα που πάλλεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο;
Υπάρχει ανάγκη διαχωρισμού από το ποιοι είστε εσείς και ποιο είναι καθένα από τα παιδιά σας. Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία μας. Όταν το καταλάβουμε αυτό από τα βάθη της ψυχής μας, τότε προσαρμόζουμε την ανατροφή στις ανάγκες τους, αντί να τα πλάθουμε για να εξυπηρετήσουν τις δικές μας ανάγκες.
Θέλουμε αυτό που θεωρούμε «καλύτερο» για τα παιδιά μας, όμως κατά την αγωνιώδη προσπάθεια μας να το επιτύχουμε, ξεχνάμε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι το δικαίωμα τους να είναι ο αληθινός εαυτός τους.
Όταν, ως γονείς, έχουμε χάσει την εσωτερική μας πυξίδα, δεν είναι να απορούμε γιατί τόσα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς καθοδήγηση, χωρίς σύνδεση και χωρίς ενθάρρυνση. Ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει ένας άνθρωπος, είναι να φέρει έναν άλλο άνθρωπο στον κόσμο και να τον μεγαλώσει.
Η σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού δεν είναι μονής κατεύθυνσης, καθώς τα παιδιά μας συμβάλουν και στη δική μας ανάπτυξη με τρόπους που ίσως να είναι πιο ουσιαστικοί από αυτούς που εμείς συμβάλλουμε. Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο για τον πυρήνα μας και γίνονται οι σπουδαιότεροι αφυπνιστές μας.
Ως γονείς οφείλουμε να παρέχουμε όχι μόνο τα βασικά, στέγη, τροφή και εκπαίδευση αλλά και την διαχείριση συναισθημάτων.
Στις 12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, σας δίνετε η μοναδική ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για τη φιλοσοφία του «Ενσυνείδητου Γονέα», από την παγκοσμίου φήμης ομιλήτρια, συγγραφέα και κλινική ψυχολόγο Dr Shefali, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο ο εμπνευστής του κινήματος «Re - Paint Your Life», Yiannis Michael.

Η Dr. Shefali, έχει γράψει τέσσερα βιβλία, εκ των οποίων τα τρία είναι New York best-seller συμπεριλαμβανομένων των δύο βιβλίων ορόσημα της, The Conscious Parent και The Awakened. Τα διαδικτυακά της μαθήματα έχουν βοηθήσει εκατοντάδες ενήλικες και οικογένειες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει φιλοξενηθεί σε από την κορυφαία παρουσιάστρια Oprah Winfrey όπου μίλησε για το conscious parenting.
Αναφέρει ότι: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα παιδιά μας να γίνουν κάτι που δεν είμαστε διατεθειμένοι να ενσαρκώσουμε εμείς οι ίδιοι.» Υποστηρίζει παράλληλα ότι η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη, τόσο δύσκολη που μερικές φορές απλώς το δεχόμαστε αυτό ως αλήθεια. Αλλά δεν είναι. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Σε αυτή την εκδήλωση, θα ανακαλύψετε πώς να το κάνετε εύκολο και χωρίς άγχος.
Ο Yiannis Michael, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο στο πρόσφατο A-Fest της Mindvalley, είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί Dr. Shefali, την παγκοσμίου φήμης ομιλήτρια αναφορικά με τον συνειδητό γονικό ρόλο. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσης, o transformational speaker, Yiannis Michael, θα μοιραστεί την σκηνή μαζί με τη Dr. Shefali σε μια live συνέντευξη, μιας και οι δύο διακεκριμένοι ομιλητές μοιράζοντε το ίδιο όραμα με και τις ίδιες αξίες για την δύναμη της οικογένειας. Παράλληλα, ο Yiannis Michael θα παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου».
Τα εισιτήρια για την 3η εκδήλωση του "Re - Paint Your Life" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 16:00, είναι διαθέσιμα εδώ.
Ο Yiannis Michael στο φινάλε της εκδήλωσης θα υπογράφει το βιβλίο του «Ξανά-Ζωγράφισε Τη Ζωή Σου».
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://yiannismichael.com/
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις