Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022
Η Kyriakides Mushrooms και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών παρουσιάζουν την ετήσια Γιορτή Μανιταριού! Στο πανέμορφο Τρόοδος, ανάμεσα σε πεύκα και κέδρα, καταμεσής της μοναδικής κυπριακής φύσης, το μικρό χωριό Σπήλια έχει καθιερώσει πια, μια ετήσια γιορτή αφιερωμένη σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοφυή “φαγητά” στην Κύπρο, τα μανιτάρια!
Φέτος η Kyriakides Mushrooms και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών (https://goo.gl/maps/vxg25chZBKQt21DN6) ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν μια διήμερη γιορτή γεμάτη εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μουσική, χορός, παιδική γωνιά και πολλά γευστικά φαγητά με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια φυσικά, από τα χέρια των chefs του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου! Το μεγάλο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης όμως, είναι η κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σωτέ μανιταριών! 1000 κιλά μανιτάρια, σε 1 τηγάνι με διάμετρο 4 μέτρα, που θα είναι στημένο στον χώρο της γιορτής!
H διήμερη γιορτή του μανιταριού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου. Στα Σπήλια, όπως και στη γύρω περιοχή (Κυπερούντα, Κακοπετριά και Γαλάτα), υπάρχουν αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα, που μπορούν να φιλοξενήσουν όλους όσους επιθυμούν να περάσουν ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στο μαγευτικό Τρόοδος, συνδυάζοντας και άλλες δραστηριότητες της περιοχής με τη μεγάλη γιορτή του μανιταριού στο νησί μας!

Σχετικά

Livadia Night Run 2025: Ένας μοναδικός νυχτερινός αγώνας δρόμου
Με πολύχρωμα φώτα, δυνατή μουσική και αθλητική ενέργεια

Την Κυριακή θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στο Φοινί
Φθινόπωρο χωρίς φοινιώτικο παλουζέ δεν γίνεται!

Pillows of the Sky: Χορός σε δημόσιους χώρους, σε Λευκωσία και Λεμεσό
Το νέο χορογραφικό έργο της Ελεάνας Χαραλάμπους, μετατρέπει τον ουρανό σε σκηνή και τα σύννεφα σε πρωταγωνιστές μιας βιωματικής εμπειρίας

Παιδικό Πανηγυράκι του ΠΑΣΥΚΑΦ με παιχνίδια, τραγούδια, χορό, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη χαρά, προσφορά και αγάπη

Νέο μενού για το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με το Fork Food Market
Μάθε όλα όσα χρειάζεται για το φαγητό, ποτό αλλά και τη διασκέδαση

αντΕΙχήσεις: Απόκρυφες ιστορίες της εντός των τειχών Λευκωσίας
Περίπατοι, συζητήσεις και εργαστήρια που εστιάζουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των ενετικών τειχών της Λευκωσίας μέσα μία σειρά δράσεων!

30+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμα και πολλές άλλες εκπλήξεις

Η Οδός Χριστουγέννων επιστρέφει στη Λεμεσό για 7η χρονιά!
Διήμερο γεμάτο παζαράκι, μουσική, παιχνίδια, φαγητό και πολλές εκπλήξεις

Έρχεται το 2ο Κυριακάτικο μπουφέ σε μία υπέροχη φάρμα για όλη την οικογένεια
Αυτή την Κυριακή, με ξενάγηση, παιχνίδι γνώσεων και φαγητό

Ετοιμάσου για την «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου
Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στη Λευκωσία, περπατάμε με κεντρικό μήνυμα “Από τη σιωπή ΣΤΗ ΦΩΝΗ. Διεκδικούμε”

Όλες οι πληροφορίες για τον 10ο αγώνα δρόμου "Run as One 2025"
Δήλωσε συμμετοχή και τρέξε για τα παιδιά μας

40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει να επισκεφθείς