Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2022
Στοχεύοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή της Τηλλυρίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας παρουσίασε, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, τις αθλητικές εκδηλώσεις “Tylliria Cycling Tour 2022” και “NtrailsTylliria”.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022, διοργανώνονται από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας και την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς και των κοινοτήτων του Κάτω Πύργου, Πάνω Πύργου, Πηγαινιών, Μοσφιλίου και Παχύαμμου, στο πλαίσιο της τουριστικής προώθησης της περιοχής της Τηλλυρίας και της ανάδειξης της προοπτικής της για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.
Ειδικότερα, η διοργάνωση “Tylliria Cycling Tour 2022, θα περιλαμβάνει καγιάκ στην παραλία Ωμέγα, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Φύσης “Αγία Τηλλυρία” και στην περιοχή Παχύαμμου, αλλά και αγώνες ποδηλασίας 22, 49 και 93 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, καθώς και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Η διοργάνωση “NtrailsTylliria”, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό ”RuNicosia” θα περιλαμβάνει διαδρομές των 14 και 31 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Τηλλυρίας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.
Το κοινό μπορεί να εγγραφεί στις εκδηλώσεις ηλεκτρονικά, δηλώνοντας συμμετοχή ως εξής:
Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Τηλλυρίας, η οποία έχει όλες τις δυνατότητες και τα φόντα να καταστεί βιώσιμος τουριστικός προορισμός, με γνώμονα τον σεβασμό του τοπικού περιβάλλοντος, των ιδιαιτεροτήτων της και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Σχετικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Παίζει πάρτι στο Βουνί (όλο το καλοκαίρι)
Το χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του με τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις

Dancing Roots στην πλατεία Τρόοδους
Mια βιωματική και διαπολιτισμική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών
Glowmorous και με το παραπάνω: Μια βραδιά λάμψης και συγκίνησης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!