Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το weekend

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

Φεστιβάλ Ροδιού
Το ρόδι εκτιμάται από πολλούς λαούς, από τα αρχαία κιόλας χρόνια για τη νοστιμιά του, αλλά και για τη σημαντική του συμβολή στην υγεία. Από την κοινότητα Ορμήδειας όμως, όπως φαίνεται, εκτιμάται ακόμα περισσότερο, καθώς η κοινότητα τον μήνα Σεπτέμβριο διοργανώνει όχι ένα αλλά δύο Φεστιβάλ Ροδιού! Με το ένα να έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας «ΤΟ ΡΟΔΙ» ανακοίνωσε ημερομηνία και για το 17ο Φεστιβάλ του Ροδιού που θα είναι το δεύτερο αυτού του μήνα. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 δίνουμε ραντεβού στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας, για μια βραδιά γεμάτη ρόδι, γευσιγνωσία και διασκέδαση.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας, Λάρνακα, 20.00.

Fork Food Market
Το Fork Food Market μάς περιμένει και πάλι στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας αυτή την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου. Όπως πάντα, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 19.00-23.00 ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 24.00. Στην υπαίθρια φαγητοαφορά της Λευκωσίας θα βρεις νόστιμο street food που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 19.00.

Γιώργος Τσαλίκης
Ο Φορέας Κοινωνικής Πρόνοιας Λυθροδόντα και οι Υπηρεσίες Ηλικιωμένων Άγιος Θεράποντα σε συνεργασία με τα Σωματεία Εληάς και Αναγέννησης Λυθροδόντα διοργανώνουν συναυλία με το πασίγνωστο τραγουδιστή Γιώργο Τσαλίκη. Στη συναυλία που θα πραγματοποηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30μμ στο Δημοτικό σχολείο Λυθροδόντα τραγουδούν ακόμα οι Γεωργία Βρανά και Άννα Ηρακλέους.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό σχολείο Λυθροδόντα, 20.30. Για προκρατήσεις στα τηλέφωνα 97610710 & 99857156 & 99852144.Τιμή εισόδου 10 ευρώ το άτομο. Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

Μαρινέλλα & Νατάσα Θεοδωρίδου
Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε 3 μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο. Η τελευταία θα δοθεί το βράδυ της Παρασκευής. Σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21:00.

Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, επιστρέφουν στο Θεατράκι του Δημοτικού Πάρκου Λυμπιών και μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, απολαμβάνουμε μια βραδιά γεμάτη από μουσική που έχουμε ανάγκη, το ταξίδι που πεθυμήσαμε, τους στίχοι που αγαπάμε και τον άνθρωπος που μας εμπνέει.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Θεατράκι Δημοτικού Πάρκου Λυμπιών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, έναρξη στις 21:00. "Ελάχιστη Κατανάλωση" €80 ανά τραπέζι, που θα πρέπει να πληρωθεί το βράδυ της συναυλίας.

European Researchers’ Night
Στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία επιστρέφει για 16η χρονιά η μεγάλη γιορτή της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης, με την υπόσχεση να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους. Το European Researchers’ Night θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων στην Κύπρο. Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Ευρωπαϊκές Αποστολές» (European Missions), εμβληματικές δράσεις που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης και του πλανήτη. Ο εκθεσιακός χώρος που θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενεί γύρω στα 60 περίπτερα, με τη συμμετοχή δεκάδων ερευνητών/τριών και επιστημόνων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς επίσης και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα, στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν διαδραστικά πειράματα μέσω της χρήσης τεχνολογίας, πολυμέσων και προσομοιώσεων, καθώς και άλλες πλούσιες δραστηριότητες, βραβεύσεις και ψυχαγωγικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία.

Nostalgia Street Party
Το Nostalgia Parties συναντά τους Strawberry Jam σε μια σούπερ συνεργασία για το τελευταίο street party της χρονιάς. Με βασικό άξονα την καλή μουσική, με ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σε ήχους funk, soul, hip-hop, R&B, beats και disco, μας προσκαλούν στο Misfit Union για μια ξεσηκωτική βραδιά. Στα decks οι DJs D-Prank και 2NS, με φαγητό από το MU Kitchen και το Misfit Union. Αν αυτά συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για σένα, δεν έχεις παρά να βρεθείς στο Misfit Union την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Μιχαήλ Γιωργάλλα 4, 2409 Έγκωμη, Λευκωσία. Πληροφορίες 99498642 και 99224335.

matsouka.jpg

Η Μεγάλη Πλεκτάνη
«Η Μεγάλη Πλεκτάνη» του Jordi Galceran που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, έρχεται για τέσσερις εμφανίσεις στο νησί μας. Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα… Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική; Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα ,Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας,Κατερίνα Νικολοπούλου.
>> Παρ 30 Σεπτεμβρίου Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 21.00. Προπώληση Εισιτηρίων: SoldOutTickets και σε όλα τα καταστήματα Stephanis.

Choreyontas_sti_Loynasa_1_Foto_An.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Χορεύοντας στη Λουνάσα
Η Θεατρική Ομάδα Persona προτείνει το βραβευμένο με Tony αριστούργημα του Μπράιαν Φρίελ «Χορεύοντας στη Λουνάσα», σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Ένα τρυφερό έργο μνήμης για την αναζήτηση ταυτότητας και τα χαμένα όνειρα, με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία κι ένα αλληγορικό ταξίδι στην πολύπαθη ιστορία της Ιρλανδίας. Σκηνικά- κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου, Μουσική/Ηχοτοπίο: Νεκτάριος Ροδοσθένους. Παίζουν: Άννα Γιαγκιώζη, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Μανώλης Μιχαηλίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου. >> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Οκτωβρίου, Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com.cy, ACS Courier. Κρατήσεις: 70000138

Γιορτή Ζυμωτού Παλουζέ στην Πάχνα
Η παράδοση του ζυμωτού παλουζέ διατηρείται ακόμη στην Πάχνα, διότι οι Παχνιώτες που γνωρίζουν να τον φτιάχνουν παραδέχονται πως έχει μεγάλη διαφορά από τον ππαλουζέπου φτιάχνεται στην υπόλοιπη Κύπρο.  Ο ζυμωτός παλουζές...έχει πιο ωραία γεύση! Η παρασκευή του παλουζέ αποτελεί και μια αφορμή για να μαζευτεί η ευρύτερη οικογένεια σε ένα σπίτι, κυρίως της γιαγιάς, για να συγκεντρωθούν φίλοι και κουμπάροι σε ένα τυπικό ραντεβού κάθε χρόνο. Μια όμορφη κοινωνική στιγμή, είναι όταν στο τέλος της παρασκευής η οικοκυρά αφήνει λίγη ποσότητα ππαλουζέ στον πάτο του χαρτζιού, ρίχνει διάφορους ξηρούς καρπούς και όλοι οι καλεσμένοι τρώνε από το ίδιο σκεύος με ένα κουτάλι.
>> Σ 1 Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία Πάχνας (καφενεία), επ. Λεμεσού, 15.30.

17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 17η χρονιά. Η φετινή διοργάνωση, με σύνθημα "Φέτος κερνάμε παραδοσιακά" γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου στον Άγιο Θεόδωρο, από τις 15.00 μέχρι και τις 21.00. Εκεί, θα είναι και ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου μαζί με την τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου, για να μας φτιάξουν την καλύτερη συνταγή. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με live link, ενώ θα παρακολουθήσουμε μαγειρικές επιδείξεις, βιωματικά εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, θα περιηγηθούμε το χωριό και το πιο ενδιαφέρον... θα πάμε βόλτα με παλιό λεωφορείο στην "καρδιά" του χωριού.
>> Σάββατο 1η Οκτωβρίου, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, 15.00.

2ο Φεστιβάλ Ελιάς & Αρωμάτων
Το 2019 έλαβε χώρα για πρώτη φορά το διήμερο Φεστιβάλ Ελιάς και Αρωμάτων στην Ευρύχου και κατάφερε να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον με τα βιωματικά εργαστήρια, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και την επίσκεψη σε ελαιοτριβείο όπου είδαμε την παραγωγή ελαιόλαδου. Φέτος, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής, το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ευρύχου ανακοίνωσε και επίσημα πως το φεστιβάλ πρόκειται να επιστρέψει στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου, με ένα τριήμερο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση Μακρικωσταίοι και Κοντογιώργηδες που ανεβαίνει από τον ΘΟΚ (στις 18.30), το Σάββατο τη μουσική βραδιά με τίτλο "Πριγκηπέσσα" (στις 21.00) ενώ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 10.00-20.00 θα απολαύσουμε το φεστιβάλ. Όλες οι εκδηλώσεις θα ππραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σολέας. Δες το πρόγρμαμμα, εδώ.
>> Παρ 30 Σεπτεμβρίου, Σ 1η & Κ 2 Οκτωβρίου, προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σολέας, Ευρύχου, επ. Λευκωσίας.

Παιδικό Φεστιβάλ
Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους στο διήμερο παιδικο φεστιβάλ Αγάπης και Χαράς Ταμασού, για να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση ΧΑΝΑ ΖΟΟ από την Ελλάδα και να συμμετάσχουν σε πολλές άλλες φανταστικές δραστηριότητες. Το Σάββατο 1η Οκτώβριου (10:30 – 19:00) και Κυριακή 2 Οκτώβριου (11:00 – 19:00) πάμε στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης στο Επισκοπειό. Η Καμήλα, ο Σκαντζόχοιρος, ο Παπαγάλος, η Κατσίκα, ο Αστακός και όλη η υπόλοιπη τρελοπαρέα έρχονται για να μας παρασύρουν σε ένα πάρτι με ξέφρενο χορό, πλημμυρισμένο από τα αγαπημένα μας τραγούδια! Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα προσφέρονται κεράσματα για τους μικρούς μας φίλους, ενώ εκεί θα βρίσκεται η Μασκότ με αγαπημένους παιδικούς ήρωες, θα υπάρχει facepainting, ταχυδακτυλουργός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκευές, παιχνίδια με στόχους, φουσκωτά παιχνίδια, κάστρο περιπέτειας, baseball, παιχνίδια με βελάκια και άλλα πολλά που υπόσχονται να τους προσφέρουν ξεχωριστή διασκέδαση!
>> Σ 1η & Κ 2 Οκτωβρίου, Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό, επ. Λευκωσίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

oniro.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, το εμβληματικό έργο του William Shakespeare, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.
>> Σ 1 Οκτωβρίου, 2022, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 17.00.

Γιορτή του Πηλού
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών (ΠΣΑΚ) σας προσκαλεί στις 1-2 Οκτωβρίου, 16:00 - 20:00, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση "Γιορτή Πηλού". Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού και με την ευγενή χορηγία του Υφυπουργείο Τουρισμού και εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών (ΠΣΑΚ) με γενικό τίτλο «Μέρες Πηλού Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022». Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος παραδοσιακοί και σύγχρονοι αγγειοπλάστες και κεραμίστες που είναι μέλη του ΠΣΑΚ, με στόχο την προώθηση του πηλού ως ένα διαχρονικό υλικό καλλιτεχνικής έκφρασης, αλλά και ιστορικής χρηστικής σημασίας. Στα πλαίσια συμμετοχής του Συνδέσμου σε πρόγραμμα του Erasmus, θα συμμετέχουν και άτομα με δυσκολίες ακοής, όρασης, και ομιλίας. Η "Γιορτή Πηλού" θα περιλαμβάνει είδη αγγειοπλαστικής και κεραμικής προς πώληση, επίδειξη τεχνικών αγγειοπλαστικής και κεραμικής, επίδειξη δημιουργίας αγγείων σε ποδοτροχούς και ηλεκτρικούς τροχούς, κατασκευή μεγάλου πήλινου αντικειμένου από τους συμμετέχοντες κεραμίστες, πηλοπλαστική για όλες τις ηλικίες και επίδειξη καμινιού κεραμικής για ψήσιμο σε κάρβουνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση απευθύνεται προς όλες τις ηλικίες.
>> Σ 1η & Κ 2 Οκτωβρίου, πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός, 16.00-20.00.

Διονύσης Σχοινάς
Ο καλλιτέχνης που ξέρει να ομορφαίνει τη ζωή μας αλλά και τα βράδια μας, μας κλείνει ραντεβού με τη διασκέδαση στο Theama Venue στη Λεμεσό, για μία και μοναδική live εμφάνιση. Ο Διονύσης Σχοινάς, ο καταξιωμένος και αγαπητός τραγουδιστής με τις αμέτρητες επιτυχίες και την αστείρευτη ενέργεια θα χαρίσει μία μοναδική βραδιά το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 23.00.Ένα ξεσηκωτικό on stage πρόγραμμα που μας υπόσχεται ένα ξεχωριστό party επί σκηνής! Μαζί του και ο Κώστας Λαϊνάς.
>> Σάββατο 1η Οκτωβρίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληρ. 99 85 2220.

Πανηγύρι στο Limassol AGORA
Το Σάββατο, 1 Οκτώβρη θα στηθεί ένα ακόμα μονοήμερο πανηγύρι στο κέντρο της παλιάς Λεμεσού και συγκεκριμένα στον πολυχώρο Limassol AGORA, για μικρούς και μεγάλους. Στο πανηγύρι θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την παρασκευή παλουζέ και το «βούτιμα» σουτζούκου, ενώ θα τον δοκιμάσουμε ζεστό. Η διαδικασία παρασκευής θα πραγματοποιηθεί το πρωί (11:00-13:00) και το απόγευμα (14:00–16:00). Στο παζαράκι μάλιστα, θα υπάρχουν παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα όπως ρέσι, παραδοσιακά αλλαντικά, λουκουμάδες, κούπες, κυπριακό κρασί, κουμανταρία, παραδοσιακά καλάθια και πανέρια κ.ά. Από το πανηγύρι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο αγαπημένος Καραγκιόζης, γνωστή φιγούρα των πανηγυριών. Την παράσταση «Ο θησαυρός της Κύπρου» θα παρουσιάσει ο Καραγκιοζοπαίχτης του πανηγυριού, σε δύο προβολές, πρωί και απόγευμα (11:00 & 16:00).
Μάθε όλο το πρόγραμμα, εδώ.
>> Σάββατο 1η Οκτωβρίου, Limassol AGORA, Λεμεσός.

Σοφία Μουτίδου «10 χρόνια Σοφίας»
Είναι μοναδική, είναι αξιαγάπητη και πολυτάλαντη! Ο λόγος για την Σοφία Μουτίδου η οποία είναι πανέτοιμη και πάλι, να μας χαρίσει ένα μοναδικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι, που θα μας μείνει αξέχαστο! Η Petrides Events, παρουσιάζει την Ελληνίδα ηθοποιό, σκηνοθέτη, παρουσιάστρια, YouTuber και standup comedian Σοφία Μουτίδου σε τρεις ξεχωριστές εμφανίσεις στην Κύπρο, γιορτάζοντας τα 10 της χρόνια στο stand up comedy! Η παράσταση φέρει τον τίτλο «10 χρόνια Σοφίας», σε μια βραδιά με μπόλικη σάτιρα και γέλιο. Οι καλύτεροι μονόλογοι, οι πιο καυτές στιγμές από δέκα χρόνια stand up comedy, μαζεμένες σε μία παράσταση. Σε μια βραδιά με όλα όσα έκαναν χιλιάδες θεατές να γελάσουν σε Ελλάδα και Κύπρο! Από τη γέννηση μέχρι το θάνατο. Όλα στο μικροσκόπιο της Σοφίας. Και της κουκουβάγιας, αλλά και της άλλης! Μαζί της χορεύει η ομάδα Blackout Crew με τους Kelment, Rotwin και Revo.
>> Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών Λευκωσία, στις 21:00
>> Σάββατο 1η Οκτωβρίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, στις 21:00
>> Κυριακή 2 Οκτωβρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, στις 21:00.

Fun Day
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό διοργανώνει και μας προσκαλεί σε μία μέρα όλο διασκέδαση για καλό σκοπό! Το Fun Day θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην πλατεία του παλιού λιμανιού στη Λεμεσό. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν χειροποίητες κατασκευές, παζαράκι βιβλίου, τυχερές σακούλες, γλυκά, φαγητό και ποτό, χειροτεχνίες για παιδιά και παιχνίδια Survivor! Το μόνο σίγουρο ότι η εκδήλωση έχει επιλογές που θα διασκεδάσεουν μικρούς και μεγάλους!
>> Κυριακή 2 Οκτωβρίου, πλατεία παλιού Λιμανιού, Λεμεσός, 10.00-20.00.

Ο μικρός πρίγκιπας
Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια». Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία/κούκλες: Βασιλική Ανδρέου
>> Σ 1η, 15.30 & Κ 2 Οκτωβρίου, 11.00, Flea Theatre (Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί), Λευκωσία. Για κρατήσεις: 94409100.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close