Θα αποφασίσουν σήμερα για τα νέα μέτρα

Αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τα όσα θα ισχύσουν και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων λαμβάνει κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εντούτοις, οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Το Υπουργικό θα συνέλθει, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στις 10.30 το πρωί. Θα προηγηθεί στις 9 πμ σύσκεψη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, της οποίας επίσης θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος θα ακούσει τους επιδημιολόγους και θα ληφθούν αποφάσεις, ανέφερε ο κ. Κούσιος, σημειώνοντας πως στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργικό για το τι θα γίνει με τα μέτρα  που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ καθώς και για το τι θα ισχύει κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Εκπρόσωπος είπε πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κούσιος είπε πως δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο.

Η επιστημονική ομάδα ενημέρωσε χθες τον Κωνσταντίνο Ιωάννου για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και υπέβαλε εισηγήσεις για το πώς πρέπει να ενεργήσει η Κυβέρνηση με τη λήξη των διαταγμάτων στις 30 Νοεμβρίου. 

Δύο θανάτους ανδρών, ηλικίας 75 και 64 ετών, και συνολικά 252 κρούσματα με τη μοριακή μέθοδο PCR και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Υγείας από 10.959 εργαστηριακές εξετάσεις. Τα 64 αφορούν άτομα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid-tests, ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση και επιβεβαιώνονται, πλέον ,επίσημα ως κρούσματα. Σημειώνεται ότι ένα θετικό αποτέλεσμα από rapid test δεν επαληθεύτηκε με τη μέθοδο του PCR.

Τρία περιστατικά από το πρόγραμμα ελέγχου των γηροκομείων/ κέντρων αποκατάστασης και κλειστών δομών αφορούν σε δύο ένοικους από το γηροκομείο στην Περιστερώνα και ένα ένοικο στο Ίδρυμα Απόστολος Παύλος, στο Λιοπέτρι.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 45, και συγκεκριμένα σε 29 άντρες και 16 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30