Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Την Παρασκευή στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή

ΙδΕΚ: Ταξίδι στον κόσμο της έρευνας, της καινοτομίας και της επιστήμης

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022

Διαδραστικά πειράματα, διαγωνισμούς και ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις επιφυλάσσει το φετινό European Researchers’ Night, που διοργανώνεται την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ.

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και δεκάδες ερευνήτριες και ερευνητές από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, δίνουν και φέτος ραντεβού με το κοινό, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Με σλόγκαν “Mission Inspire” και κεντρικό θέμα τις «Ευρωπαϊκές Αποστολές» (European Missions) – εμβληματικές δράσεις της ΕΕ για εξεύρεση λύσεων σε κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης και του πλανήτη – η μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή έχει ως βασική αποστολή να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους τις πολύπλευρες λύσεις που μπορούν να δώσουν η έρευνα, η επιστήμη και η καινοτομία.

Περισσότερα από 60 περίπτερα και δραστηριότητες
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, σε 60 και πλέον περίπτερα και δραστηριότητες στην Πλατεία Ελευθερίας, να μαζέψουν εκπαιδευτικό υλικό και να ανταλλάξουν απόψεις με ερευνητικές ομάδες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό θα μπορεί, επίσης, να δει από κοντά διαδραστικά πειράματα με τη χρήση τεχνολογίας, πολυμέσων και προσομοιώσεων, καθώς και να συμμετάσχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων το κυνήγι θησαυρού, βραβεύσεων και άλλων ψυχαγωγικών δρώμενων.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει ιδιαίτερα, ο διαγωνισμός Science Unfold, ο οποίος διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος και καλεί μαθητές/τριες της Μέσης Εκπαίδευσης να μελετήσουν μια επιστημονική ανακάλυψη της επιλογής τους -που έχει συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων- και να την παρουσιάσουν με απλό και κατανοητό τρόπο. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το Stand-up Science Comedy Live Show με τους κωμικούς Γιώργο Αγγελόπουλο, Γιάννη Σαρακατσάνη και Αλεξάνδρα Ούστα, που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Το European Researchers’ Night είναι πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το European Researchers’ Night, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy.

Την εκδήλωση στηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η τηλεόραση Sigma.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close