Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε τα νέα, to-share πιάτα του Met

Η εντυπωσιακή brasserie στο κέντρο της πόλης, κέρδισε τις εντυπώσεις μας

Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022

Σε μια βραδιά όπου η ζέστη (ευτυχώς) είχε δώσει τη θέση της στο ωραίο αεράκι του φθινοπώρου, προμηνύοντας την, τότε, επερχόμενη αρχή της φθινοπωρινής ισημερίας, βρεθήκαμε στο Met έτοιμοι για νέα πιάτα.

Αγαπημένα πιάτα υποδέχτηκαν ολοκαίνουργιες προσθήκες σε to-share κόνσεπτ, επιμελημένο από τον executive chef του Olio, Κώστα Δολιανίτη.

Ξεκινήσαμε με τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ρόκα. Προσωπικά τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη για σαλάτες με goat cheese, και εδώ απογειώνεται, ό,τι πρέπει για να μας ανοίξει η όρεξη. Ακολουθεί ένα beef carpaccio, ψαγμένη και νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις της τρούφας.

Goat cheese σαλάτα με ρόκα
Λαχταριστά chicken bites και (πάνω) beef carpaccio με τρούφα

Αυτό που έρχεται στη συνέχεια μπορεί κάλλιστα να γίνει signature πιάτο, και δικαιολογημένα. Αφράτο flatbread με σπανάκι, φέτα και αβοκάντο στον πιο νόστιμο συνδυασμό τους, τόσο ελαφρύ αλλά συνάμα τόσο εύγευστο που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις χαλαρές, παρεϊστικές εξόδους σου για ποτό.

met7.jpg

Το επόμενο πιάτο είναι η επιτομή της φράσης «κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένας» και έρχεται γεμάτο τραγανιστά chicken bites με honey mustard σος για dip. Μπορεί το πιάτο να είναι to-share, αλλά σίγουρα θα τα θέλεις όλα δικά σου.

Αν κάνεις όρεξη για πιο υγιεινές επιλογές τότε έχεις ριζότο με αρακά να σε περιμένει αλλά αν πάλι θέλεις κάτι σε street food τότε από την βραδινή σου έξοδο δεν θα λείπει η πίτσα. Χορταστική και νόστιμη, χωρίς «φλυαρία» στα υλικά αλλά με γεμάτη γεύση.

Νόστιμη πίτσα για την παρέα
Ριζότο με αρακά στις πιο υγιεινές επιλογές

Πρωταγωνιστές της βραδιάς μας είναι ξεκάθαρα τα μπεργκεράκια. Έξι μικρά, ζουμερά μπέργκερ με τυρί και τραγανά τσιπς αντί πατάτες τηγανιτές, γίνονται το απόλυτο πιάτο για να μοιραστείς με τους φίλους σου όσο απολαμβάνεις το ποτό σου.

Ζουμερά μπεργκεράκια to-share
Κλασικό τιραμισού ή... πειραγμένο μιλφέιγ για επιδόρπιο

Κι αν νιώθαμε ήδη χορτασμένοι απ’ όλα αυτά, το επιδόρπιο ήρθε για να «σφραγίσει» την γευστική εμπειρία. Κλασικό και αγαπημένο τιραμισού ή ένα από τα πιο νόστιμα «πειραγμένα» μιλφέιγ που έχουμε δοκιμάσει σε εστιατόριο.

(99167167) Στασάνδρου 4, Λευκωσία

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close