24 September 2022
Wine Guide , Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο με πρωταγωνιστές τα κρασιά Nico Lazaridi

Γαστρονομικό δείπνο στο εστιατόριο Ezra με κρασιά Nico Lazaridi

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

Με θέα τη θάλασσα της Αγίας Νάπας από τον κομψό χώρο του εστιατορίου Ezra εντός του ξενοδοχείου Amarande, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου ένα γαστρονομικό δείπνο με πρωταγωνιστή το Οινοποιείο Nico Lazaridi.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο σεφ Πέτρος Αναστασίου και η ομάδα του θα σερβίρουν μια σειρά 5 πιάτων με εκλεπτυσμένες γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας. Τα πιάτα θα συνοδεύονται με κρασιά από το φημισμένο οινοποιείο με βάση τη Δράμα στη βόρεια Ελλάδα, Nico Lazaridi.

Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι θα απολαύσουν την εξής πανδαισία:

Υποδοχή με σαμπάνια Jacquart που θα συνδυαστεί με το amuse bouche, κανελόνι από αβοκάντο και γέμιση με ψίχα καβουριού σε βάση καρπουζιού.

Ακολούθως θα σερβιριστεί το κρύο ορεκτικό, μια μεγάλη γαρίδα με κινόα και μάνγκο, στοιχεία εσπεριδοειδών και αφρό από τζίντζερ και λεμονόχορτο. Θα συνοδευτεί με το δροσιστικό Μαύρο Πρόβατο Ροζέ 2021 του οποίου ο φρουτώδης χαρακτήρας και η τονισμένη οξύτητα θα αναδείξουν τις γεύσεις.

Το δείπνο θα συνεχίσει με το ζεστό ορεκτικό. Η βελουτέ σούπα κολοκύθας με αφρό παντζάρι και θυμάρι θα τονίσει το γαστρονομικό τροπικό χαρακτήρα του λευκού Château Nico Lazaridi.

Μεταξύ των ορεκτικών και του κυρίους πιάτου, το σορμπέ από μοσχολέμονο, με μαριναρισμένο ανανά και χαβιάρι σαμπάνιας και ροδιού, θα καθαρίσει τον ουρανίσκο.

Όσον αφορά στο κυρίως πιάτο οι καλεσμένοι θα έχουν επιλογή από δύο πιάτα.

Η πρώτη επιλογή είναι βοδινό φιλέτο σερβιρισμένο με τερίνα πατάτας, εποχιακά λαχανικά και jus τρούφας. Συνοδεύεται με το εμβληματικό κόκκινο κρασί Μαγικό Βουνό 2016 του οποίου η πολυπλοκότητα θα αναδειχθεί μέσα από αυτές τις γεύσεις.

Η δεύτερη επιλογή είναι φιλέτο λαβράκι σερβιρισμένο με πουρέ από παστινάκι και ριζότο από κριθάρι και σπανάκι. Ένα πιάτο που θα ταιριάξει με τον πληθωρικό χαρακτήρα του λευκού Μαγικού Βουνού 2021.

Η γλυκιά κατάληξη στο γεύμα είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο. Ένα μους μαύρης σοκολάτας Valhrona Guanaja με 70% κακάο με γέμιση namelaka από λευκή σοκολάτα Valhorna Opalys και φουντούκια, καραμέλα και crème brulée βανίλιας. Ιδανικός συνδυασμός ο επιδόρπιος οίνος Μελισσουργός, ένα σπάνιο κρασί της Nico Lazaridi που φτιάχνεται από λιαστά σταφύλια Merlot και παλαιώνει σε καινούρια δρύινα βαρέλια.

Κόστος: €70
Οι κρατήσεις για το δείπνο θα πραγματοποιούνται από τις 18:30 μέχρι τις 21:30.
Για κρατήσεις: 23 819900. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Προβολή στα social media: Variety of Experience.

wine dinner - V1 POST.jpg

Συντάκτης: Checkin

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close