Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ζήσαμε μια βραδιά γευσιγνωσίας στο Limanaki Fish Tavern

Θαλασσινά και ψάρια σε ένα όμορφο περιβάλλον πλάι στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022

Στο ανακαινισμένο Amathus, στο πανέμορφο Limanaki Fish Restaurant, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από την αρχή τα θαλασσινά, με έναν μοναδικό τρόπο. Δεν θεωρείται, άλλωστε, τυχαία ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του είδους του.

Το τραπέζι μας, στην άκρη να βλέπει θάλασσα και να συνδυάζει τη θέα με τον έναστρο ουρανό, σε έναν χώρο που ήδη κλέβει τις εντυπώσεις από το πρώτο σου βήμα, με έντονο το στοιχείο του ξύλου αλλά και της φύσης – με φοίνικες να δένουν άψογα με τον υπόλοιπο χώρο.

Η γαστρονομική «διαδρομή» μας ξεκίνησε με ίσως την πιο νόστιμη κριτική σαλάτα, με ντοματίνια, κάπαρη και ξινομυζήθρα, αλλά αυτό, όπως είπαμε, ήταν μόνο η αρχή. Ολόφρεσκο, αφράτο ψωμί ήρθε με τη συνοδεία άσπρης ταραμοσαλάτας με χαβιάρι σολομού, καπνιστής μελιτζανοσαλάτας και τυροκαφτερής με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης.

306897420_1229834851146684_4335092261474112327_n.jpg

Ακολούθησαν εκλεκτό καλαμάρι στη σχάρα, πεντανόστιμοι ανθοί κολοκύθας γεμιστοί με τυρί μανούρι - που συγκαταλέγεται εύκολα στα πιάτα που ξεχωρίσαμε -, κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα από γιαούρτι και άνηθο και τυροκεφτέδες με ενδιαφέρουσα μαρμελάδα καρπούζι και ντομάτας και γαρίδες σαγανάκι με ψητή φέτα.

Χταπόδι Carpaccio
Πεντανόστιμοι γαύροι
Πεντανόστιμοι ανθοί κολοκύθας
Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα από γιαούρτι και άνηθο

Στο ενδιάμεσο, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το χταπόδι στην πιο ιδιαίτερη και πιο νόστιμη εκδοχή του, καρπάτσιο και σερβιρισμένο με Κοπανιστή, στον πιο απρόσμενο συνδυασμό.

Όλα αυτά όσον αφορά στα δημιουργικά ορεκτικά, που έρχονταν απανωτά, με καινούργιες γεύσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, προκαλώντας μια απίστευτη εντύπωση στον ουρανίσκο. Στην εξίσωση, βάλε και τους νόστιμους γαύρους που είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε, μιας και σερβίρονται μόνο όταν υπάρχει διαθεσιμότητα από τους ψαράδες και αυτό, αν μη τι άλλο, «προδίδει» την αφοσίωση του εστιατορίου στο φρέσκο.

Καλαμάρι στη σχάρα
Γαρίδες σαγανάκι με ψητή φέτα
Τυροκεφτεδες με μαρμελάδα καρπούζι και ντομάτας

Για κυρίως, μια συναγρίδα στη σχάρα έρχεται να τραβήξει τα φώτα πάνω της σαν μεγαλοπρεπής πρωταγωνίστρια στη θέση που της αξίζει, συνοδευόμενη από νόστιμες ψητές πατάτες και λαχανικά εποχής.

limanaki2.jpg
Η... πρωταγωνίστρια συναγρίδα

Η εμπειρία μας ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, με έναν αποδομημένο μπακλαβά με παγωτό μαστίχα και γλυκό βύσσινο που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστος.

306740408_1504150216694367_2330825932942046190_n.jpg
Ο μπακλαβάς για φινάλε

Όσον αφορά στην ποσότητα, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φύγεις ούτε πεινασμένος, ούτε απογοητευμένος. Το μενού, επιμελημένο από τον σεφ Σάββα Σάββα, περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από θαλασσινά και ψάρια, αναβαθμισμένα με ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος και σερβιρίσματος που θα καταλήξεις να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Πέραν όμως απ’ αυτά, στο μενού του θα βρεις εκλεπτυσμένες γεύσεις με γκουρμέ πινελιές, ολόφρεσκα μικρά και μεγάλα ψάρια, καλοψημένο χταπόδι και καλαμάρι, γαρίδες και αστακούς, επιλεγμένα και λαχταριστά οστρακοειδή, μακαρονάδες με θαλασσινά και δροσερές σαλάτες που συνθέτουν μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

limanakimain2.jpg

Στην τελική, αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως, ασφαλώς το εστιατόριο δεν ανακάλυψε καινούργια ψάρια, αλλά φροντίζει να προσφέρει απλόχερα νέες γεύσεις που επαναπροσδιορίζουν την Μεσογειακή κουζίνα και ενθουσιάζουν.

Η γευστική απόλαυση απογειώνεται με την εξαιρετική λίστα κρασιών που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του πλούσιου μενού του.

Να σημειώσουμε εδώ πως το Limanaki Fish Restaurant θα παραμείνει ανοιχτό για όσο το επιτρέπει ο καιρός. Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο THALASSA του Amathus αναμένεται να λειτουργήσει γύρω στα μέσα Νοεμβρίου για να ταξιδέψει τους λάτρεις των θαλασσινών και του φρέσκου ψαριού, σε μοναδικούς μεσογειακούς γευστικούς προορισμούς.

(25832000) Λεωφ. Αμαθούντος 75, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός

Κείμενο / Φωτογραφίες Φαγητών: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close