Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2022
Το Cyprus Horror Society πραγματοποίησε το πρώτο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στον Τεχνοχώρο της Εθάλ στη Λεμεσό και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος άρχισε να έρχεται από τις 2 το μεσημέρι και συνέχισε να αυξάνεται όλη την ημέρα -στο τέλος όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Κάθε εισιτήριο συνοδευόταν από ένα κουπόνι 10 ευρώ, από την ευγενική προσφορά των Puzzle 3041 Escape Rooms στη Λεμεσό, για τα δωμάτια απόδρασης «Conjuring» και «The Ritual». Δεκαέξι ταινίες τρόμου από όλο τον κόσμο έκαναν την κυπριακή τους πρεμιέρα το Σάββατο και οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν πέντε συνεχόμενες ώρες τρόμου.

Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, η ηθοποιός Βαρβάρα Χριστοφή παρουσίασε τη βραβευμένη ταινία τρόμου “Πέτρα” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αυγουστή όπου πρωταγωνίστησε η ίδια, η Μαρίνα Βροντή, ο Νεκτάριος Θεοδώρου και η Ειρήνη Μάρκου Παφίτη. Μετά την ειδική προβολή της “Πέτρας”, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ανδρέας Αυγουστή βράβευσε τους καλλιτέχνες που ήταν παρόντες στο φεστιβάλ.

Μερικά από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς που έλαβαν επίσης και το «Final Girl» αγαλματίδιο της Θεάς Αφροδίτης ήταν το “Mask of the Devil” σε σκηνοθεσία Richard Rowntree που κέρδισε το ‘Best Horror - Feature’ και η ταινία “Script” σε σκηνοθεσία Πιέρο Κανάτα που βραβεύτηκε με το ‘Best Horror - Short’. Τρίτο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ήταν το Βραβείο του Κοινού δηλαδή το ‘Audience Award’ που κέρδισε η κυπριακή ταινία “Pollinator”, σε σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Κυριάκου Κακουλλή. Την βραδιά ολοκλήρωσε μια δεξίωση, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωριστούν μεταξύ τους.

DIRECTOR’S STATEMENT
“Λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα μου για το πρώτο φεστιβάλ του ‘The Cyprus Horror Society’. Πλέον, το πρώτο φεστιβάλ ταινιών τρόμου έγινε γεγονός και κατάφερε να γράψει έτσι, το δικό του μικρό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας. Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν με τις ταινίες τους. Επίσης, τους χορηγούς μας, που χωρίς την βοήθεια τους τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Προπάντων όμως, θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που μας επισκέφθηκε, και σε όλους που προσφέραν την αμέτρητη υποστήριξη και βοήθεια τους.”
Σχετικά
«Narnia: The Magician’s Nephew» – Το 2027 στους κινηματογράφους η νέα επική ταινία του Netflix
Με Μέριλ Στριπ, Ντάνιελ Κρεγκ, Έμα Μάκι, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία βασίζεται στο θρυλικό πρώτο βιβλίο του C. S. Lewis που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 1955 και είναι το origin story των Χρονικών της Νάρνια.
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στα Οσκαρ!
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επιτίθεται κατά μέτωπο στην τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται ακόμη πιο συμπεριληπτική, με το βλέμμα στο μέλλον
Η Λευκωσία βλέπει το βραβευμένο "When Will It Be Again Like It Never Was Before"
Στο πλαίσιο της σειράς προβολών EUROPE IN CINEMA
«House of the Dragon»: Η πρίκουελ σειρά του Game of Thrones επιστρέφει με τον μεγάλο εμφύλιο
Η τρίτη σεζόν είναι «σκοτεινή, γεμάτη δράση και συναίσθημα. Και, φυσικά, έχει πολλούς, πάρα πολλούς δράκους». Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ.
Πρεμιέρα που περιμέναμε: The Devil Wears Prada 2 & οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον λαμπερό κόσμο της μόδας μέχρι horror, animation και συγκινητικό σινεμά, οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας έχουν επιλογές για όλους.
Τρέιλερ «Leviticus»: Η queer horror ταινία της χρονιάς έρχεται το καλοκαίρι
Η ταινία τρόμου του Έιντριαν Τσιαρέλα ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Σάντανς και κυκλοφορεί στις αίθουσες το καλοκαίρι από τη ΝΕΟΝ
Οι κριτικοί κατακεραυνώνουν την ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσα στα βιογραφικά φιλμ με τη χειρότερη βαθμολογία
Απλοϊκή, άτολμη και γεμάτη κραυγαλέες παραλείψεις, γράφουν για το Michael
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ
Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά και Νεαρά Άτομα: Οι νικητές
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2026
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου
Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
Σοφοκλής: Κυπριακή ταινία που αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο YouTube ανήμερα της επετείου του ανοίγματος των οδοφραγμάτων του νησιού το 2003