Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2022
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 16.00 στο όμορφο χωριό Βουνί της επαρχίας Λεμεσού, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή, με κύριους πρωταγωνιστές φυσικά το σταφύλι και τα παράγωγά του, με πιο συγκεκριμένα τον ξακουστό παλουζέ!
Η ετήσια γιορτή του παλουζέ, λοιπόν, του παραδοσιακού εδέσματος των κρασοχωριών μας, θα πραγματοποιηθεί στο Βουνί, χάρη στο Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αποδήμων και τον Γυναικείο Σύλλογο Βουνίου. Η γιορτή φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκου Κούσιου.
Κατά η διάρκεια της γιορτής, θα παρασκευάζεται επιτόπου και θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και ντόπιους ζεστός παλουζές! Επίσης στον χώρο της εκδήλωσης θα στηθεί παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα του σταφυλιού και άλλα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Ψημολόφου.

Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου