Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2022
Μετά από τρία χρόνια απουσίας, επιστρέφει ανανεωμένο το πολυαναμενόμενο 44ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού® του Δήμου Σωτήρας.
Το Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας, μετρά πέραν του μισού αιώνα ζωής και αναμένεται και φέτος να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Το κοινό μεταξύ άλλων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα αναλάβουν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ο Μάκης Δημάκης, η Βασιλική Νταντά και οι Droulias Brothers.
Το Φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός όχι μόνο για τα δρώμενα της Σωτήρας και της Επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και για όλη την Κύπρο, αναδεικνύοντας ένα από τα πλέον παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, το κολοκάσι, που ως γνωστό έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προϊόν Π.Ο.Π. με την επωνυμία Κολοκάσι Σωτήρας/ Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας.
Ο Δήμος Σωτήρας ως ο πλέον μεγαλύτερος παραγωγός του παραδοσιακού αυτού προϊόντος με τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει διάφορες εκστρατείες προώθησης του κολοκασιού, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η αναβάθμιση του ομώνυμου Φεστιβάλ.
Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα φεστιβάλ τα οποία διοργανώνονται στο νησί μας, ενώ φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει με δωρεάν γευσιγνωσία τόσο τις παραδοσιακές όσο και τις εναλλακτικές συνταγές με βάση το κολοκάσι, τις οποίες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ επαγγελματίες σεφ και bartenders.
Η είσοδος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των €5 για άτομα άνω των 12 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν γευσιγνωσία κολοκασιού.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου.

Σχετικά


Πίσω από τα παρασκήνια: Τι συμβαίνει όταν η πτήση σας καθυστερεί;
Καθώς διανύουμε ήδη τη καλοκαιρινή περίοδο, ελέω διακοπών σημειώνονται οι περισσότερες πτήσεις της χρονιάς

Σεισμός 4.5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο
Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Λάρνακας.

Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε φέτος στο πιο καλοκαιρινό hot spot της Κύπρου
Αγαπημένα ονόματα θα ακουστούν και φέτος στο νησί μας

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Νέων
Ένα μοναδικό μουσικό συναπάντημα

Μία επιπλέον συναυλία για την Νατάσα Θεοδωρίδου το καλοκαίρι στην Κύπρο
«Ενώνουμε τη φωνή μας για τα παιδιά της Κύπρου» για δύο μοναδικές βραδιές

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μαγειρεύει στην κουζίνα του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρος Λάρνακας μαζί με την Πετρολίνα
Το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», παρέχει καθημερινά ολόφρεσκο υγιεινό φαγητό σε όλα τα παιδιά

Τα επτά θαύματα του κόσμου, σε κατάταξη ανάλογα τη δημοφιλία τους
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ποιο «θαύμα» είναι το πιο δημοφιλές από όλα.

Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν από βροχές σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι 37 πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου, ανά περιοχή
Εικόνες από τα πολυτελή καταλύματα κάθε επαρχίας

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μαζί με τη Josephine και την Έλενα Παπαπαναγιώτου στην Κύπρο
Έρχεται η καλύτερη νύχτα του καλοκαιριού