Δημοσιεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2022
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3Dmapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
* Καινοτομία αποτελεί η προσπάθεια των διοργανωτών να δωθεί η ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα ακοής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση με διερμηνέα κωφών, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεατρικές παραστάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους!
Εισιτήρια: €17 | €12 (κωφά και βαρήκοα άτομα για την παράσταση στις 11/9, 11πμ). Εισιτήρια θα βρείτε στο SoldOutTicketbox.
Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας:
H παράσταση των 11:00 την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού θα συνοδεύεται από Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας επί σκηνής.
Οι σειρές E & F, θέσεις 1-6 θα είναι διαθέσιμες προς αγορά στα €12 από κωφά και βαρήκοα άτομα μαζί με τους συνοδούς τους. Απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού στην είσοδο για να ισχύσει το εισιτήριο.
Επίσης μέρος τον καθαρών εσόδων θα δοθεί στο Φίλανθρωπικό Ίδρυμα Μικροί Ήρωες μιας και Ήρωας στη σκηνή της ζωής, είναι ο κάθε ένας από εμάς! Kανένα παιδί όμως δεν πρέπει να πολεμάει καμία ασθένεια μόνο του, και έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας θεατές πως μέσα από τον αγώνα και τις πράξεις μας μπορούμε να προσφέρουμε με πολλούς τρόπους στους μικρούς μας φίλους που το έχουν περισσότερη ανάγκη!
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.
Σχετικά

Η χώρα – έκπληξη που ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι
Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο διαδικτυακός πράκτορας κρατήσεων Thomas Cook, αυτοί είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις πόλεων

Ανοικτές 6 ημέρες την εβδομάδα οι εκκλησίες-μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ
H ανακοίνωση απο το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Έρχεται η Intervision 2025: Οι χώρες που θα λάβουν μέρος στη «ρωσική Eurovision»
Είκοσι μία χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην Intervision 2025.

«Emily in Paris»: Πότε κάνει πρεμιέρα ο νέος κύκλος της αγαπημένης σειράς (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σε εικόνες από τον νέο κύκλο που δημοσίευσε το Netflix βλέπουμε την Emily σε ιταλικές πόλεις

Πέθανε ο Φρανκ Κάπριο: Γνωστός ως «ο πιο ευγενικός δικαστής του κόσμου» (VID)
Ήταν το κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής εκπομπής Caught in Providence

Κίτρινη προειδοποίηση για 40αρια σήμερα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Τα όμορφα Λεύκαρα μεταμορφώνονται και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Δήμος Λευκάρων καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα από αυτήν που βιώνει κανείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

20χρονος ίδρυσε τη δική του χώρα και θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision
Η κυβέρνηση της χώρας του έχει λάβει ήδη 15.000 αιτήσεις για υπηκοότητα


10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

Γιατί το παρεξηγημένο Παλέρμο αξίζει την προσοχή σου
Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις στη σικελική πρωτεύουσα