News

Τώρα μπορείς αν θέλεις να δουλέψεις στις Μαλδίβες!

Η ιδιαίτερη θέση εργασίας σε πολυτελές ερημονήσι

Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2022

Αμμώδεις καταγάλανες παραλίες, ανεμπόδιστοι ορίζοντες, «ξυπολυσιά» και πολλά βιβλία: Σε όποιον ακούγεται μια ιδανική κατάσταση, μπορεί να κάνει αίτηση για αυτό που πολλοί περιγράφουν ως την καλύτερη θέση εργασίας στον κόσμο: εκεινη του βιβλιοπώλη σε ένα πολυτελές ερημονήσι των Μαλδίβων. 

Οι παθιασμένοι «βιβλιοφάγοι» που τυχαίνει να είναι και περιπετειώδεις φύσεις, εξωστρεφείς, δημιουργικοί και αρέσκονται στο να κυκλοφορούν όλη μέρα ανυπόδητοι, μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για τη θέση τού βιβλιοπώλη στο απομακρυσμένο νησί Κουνφουνάντου (Kunfunadhoo) στον Ινδικό Ωκεανό. 

Μία από τις υποχρεώσεις του νέου βιβλιοπώλη είναι να κυκλοφορεί ανυπόδητος, καθώς δεν επιτρέπεται να φορά κανείς παπούτσια στο νησί. 

«Το ήθος του νησιού είναι: όχι παπούτσια, όχι ειδήσεις. Ενθαρρύνουν τους επισκέψεις να επανασυνδεθούν με τη γη» αναφέρει ο Άλεξ ΜακΚουίν, εκπρόσωπος του  Ultimate Library που διαχειρίζεται το βιβλιοπωλείο από κοινού με το θέρετρο Soneva Fushi, παράσχοντας συλλογές βιβλίων σε ξενοδοχεία, καταλύματα και ιδιωτικές κατοικίες στο νησί. 

Οι ιθύνοντες του εγχειρήματος θέλουν με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες του νησιού, συνήθως ανθρώπους υψηλών εισοδημάτων κι απαιτήσεων, να αποσυνδέονται από τους ψηφιακούς τους κόσμους, να συνδέονται με τη φύση και να επιτρέπουν στους «ξυπόλητους μπάτλερ» να τους ικανοποιούν τις ανάγκες τους. 

Ο βασικός μισθός είναι 750 δολάρια μηνιαίως, ωστόσο, ο άνθρωπος που θα επιλεγεί για το πόστο, θα μπορεί να βγάζει και έξτρα, προσφέροντας για παράδειγμα εργαστήρια ή μαθήματα σχετικά με βιβλία στους επισκέπτες. 

Η διαμονή είναι φυσικά δωρεάν, όπως και όλα τα γεύματα της ημέρας. Ο νέος βιβλιοπώλης θα μπορεί να απολαμβάνει σπα, θαλάσσια σπορ, γυμναστήριο, αλλά και ιδιωτική παραλία όπως και το προσωπικό του θερέτρου. 

Η προηγούμενη εργαζόμενη, η 27χρονη Λονδρέζα Τζόρτζι Πόλχιλ της οποίας η εξάμηνη σύμβαση έληξε, παραδέχτηκε πως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν να προσαρμοστεί στους αργούς, χαλαρούς ρυθμούς ζωής μετά το «τουρμποκίνητο» Λονδίνο. 

«Γύρισα ένα πολύ διαφορετικό άτομο. Έμαθα μια νέα κουλτούρα. Έκανα φίλους ζωής» παραδέχεται. 

malvides1008122.png
Επιπλέον δραστηριότητες για τους επισκέπτες θα πληρώνονται έξτρα - Φωτoγραφία Barefoot Bookseller

maldiveskeimeno8122 (61).png
Η Τζόρτζι Πόλχιλ με τα βιβλία της προς πώληση - Φωτογραφία.: Barefoot Bookseller


Πηγή: LifO

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close